Г
Господ
Гостин
Не се нервирамNe se nerviraj, smirenoOva si e normalna pojava - moite roditeli toa go vikale za nas, nivnite za niv i toa e....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се нервирамNe se nerviraj, smirenoOva si e normalna pojava - moite roditeli toa go vikale za nas, nivnite za niv i toa e....
Тоа ти е носталгија за старите времиња. Ќе се увериш и сам кога ќе остареш и ќе им викаш на твоите деца што се нечини со нивниот начин на живеење.Не се нервирамсамо не ми се јасни луѓето кои се чукаат во гради викајки ех да беше Тито...не ми е јасна атавистичката природа на луѓето.
Овој дел ми е маааалце нејасен.На кој начин компјутерските игри ја уништија младината.
Напомена ли некој дека компјутерските игри развиваат креативност и интелигенција?
Напомена ли некој дека интернетот е најдобар ресурс на знаење денес?
Воопшто не ми се јасни сите овие напади на модерново време.Како да сакате да се вратите во камено доба.
Веруј ми нема.Увек сум бил и ќе бидам либерален и ќе бидам во чекор со времетоТоа ти е носталгија за старите времиња. Ќе се увериш и сам кога ќе остареш и ќе им викаш на твоите деца што се нечини со нивниот начин на живеење.
ne vikaj taka se znae koga se predozira so droga,ocigledno ne gi razbiras tia raboti.jas se imam druzeno so pafkaci ili eve da gi recam narkomani interesni mi se koga ce se napafkat i pocinjat gliposti i me smeat edno 3 pati 1 va ja odese i se otkaza od skoloto pocna da vika na fakultet ce ode inace koga ima nekoj so se bucaat ne mozam da bidam vo nivna blizina bidejki pagam vo nesvest od takvi raboti.jas sekogas vikam i ce vikam se pocnuva od cigarite od tutunot pa na trava pa ajde da se skiame.ne sum protivn narkomanite ama ne mu e ubava taa rabota ako nekoj zavisnik od heroin ili drugi teski drogi vi kaze deka se okazal znaete deka laze!!!!!!!!!"Втора жртва на дрога за четири дена во Велес"
Ма ај нека се гонат овие медиумиве. Јас ако се боцнам со игла и потоа паднам под кола дали сум умрел од боцнувањето игла?
Да, да. И јас така се залажувам себеси, но уствари ние како луѓе и не сме толку сложени и секогаш го тераме шаблонот на нашите родители сакале или не, ама ипак стварно би сакал да грешам во врска со ова.Веруј ми нема.Увек сум бил и ќе бидам либерален и ќе бидам во чекор со времето
Ќе бидам најкул татко на светот:party3:
Веруј ми нема.Увек сум бил и ќе бидам либерален и ќе бидам во чекор со времето
Ќе бидам најкул татко на светот:party3:
Не реков дека интернетот е најдобар,баш напротив...интернетот не уништува да бидеме реални така е.
Значи, спореди го нашето време кога сме играле жмурка а денешниве деца спијат на тастатура играјки кантер и такви игрици.Има разлика и тоа голема.Урлање викање пагање на коленазначи сепак е поинтересно.
hahhaaa....taka si mislis sega. I jas mislev kakva majka ke bidam i sto nema da im trubam nad glava na decata moi.....ali iskreno - moze sledam 20% od toa sto si go vikav koa bev okolu 20 godini :smir:
Не реков дека интернетот е најдобар,баш напротив...интернетот не уништува да бидеме реални така е.
Значи, спореди го нашето време кога сме играле жмурка а денешниве деца спијат на тастатура играјки кантер и такви игрици.Има разлика и тоа голема.Урлање викање пагање на коленазначи сепак е поинтересно.
ne vikaj taka se znae koga se predozira so droga,ocigledno ne gi razbiras tia raboti.jas se imam druzeno so pafkaci ili eve da gi recam narkomani interesni mi se koga ce se napafkat i pocinjat gliposti i me smeat edno 3 pati 1 va ja odese i se otkaza od skoloto pocna da vika na fakultet ce ode inace koga ima nekoj so se bucaat ne mozam da bidam vo nivna blizina bidejki pagam vo nesvest od takvi raboti.jas sekogas vikam i ce vikam se pocnuva od cigarite od tutunot pa na trava pa ajde da se skiame.ne sum protivn narkomanite ama ne mu e ubava taa rabota ako nekoj zavisnik od heroin ili drugi teski drogi vi kaze deka se okazal znaete deka laze!!!!!!!!!
p.s drogata od covek pravi pilot
се што кажа убаво ама кантерот не го мешај тоа можеш да го сметаш како електронски спорт со сите светски натпреварувања како и секој спорт не гледам што им смета тоа на децата а и девојче си и не ја разбираш играта можеби затоа ти простувам:smir:... доколку му фали на некој тоа може да излезе и слободно да игра жмурка фудбал и сл...
Jaс велам дека е добар а можеби и најдобар ресурс на знаење.Да не беше интернетот ја немаше да учам да свирам гитара.Или ќе плаќав часови што е полошо.
Дојде такво време да едни игри ги заменија другите и ја сум ок со тоа.Немој да мислиш дека децата цел живот ќе играат дота и кантер.
Ехее и јас играв по 20 саати дота на ден па сега со друштво играме по саат два на ден најмногу.
После одредено време се здосадува и еден ден ќе се вратат на игрите на улица
се што кажа убаво ама кантерот не го мешај тоа можеш да го сметаш како електронски спорт со сите светски натпреварувања како и секој спорт не гледам што им смета тоа на децата а и девојче си и не ја разбираш играта можеби затоа ти простувам:smir:... доколку му фали на некој тоа може да излезе и слободно да игра жмурка фудбал и сл...
Не реков дека треба да се тепаат децата за да изградат карактер -.-Кога некој помал ќе изеде ќотек од поголем ќе научи добра лекција.Лекциите што ќе му ги дрват дома ќе ги заборави после првото излегување.
Гледам аир видовме од тоа што ги учиме децата да не се клецаат на дванаес,да не пијат од десет години а да не пушат од седум.
Кога ќе заврши во болница со никотинско труење/предозираност/пијанство ќе размисли како сака да му тече животот и дали сака место во
фирма да заврши на улица/затвор/гроб.
Ако одлучи да биде пропалица негов проблем.
А моралните вредности баш и не мора да им ги трубите на глава пошо не живееме во бронзено доба,у градинка ги учат децата на морални вредности.
Тоа што вие сакате е да вашето дете не изгради свој идентитет и да е роб на денешницата исто како сите други.
--- надополнето ---
Деца од основно училиште имаат искуство со дрога а не па 22 годишни магариња.
Абе не родителот да го крши од ќотек детето.Зборот ми беше дека она што сам ќе го научи на улица ќе го запамти подобро од она што ќе му го дрват родителите.Не реков дека треба да се тепаат децата за да изградат карактер -.-
Треба да се воспитаат на правилен начин, а не да го искршиш од ќотек ти детето свое. Ништо нема да научи од тоа.
Треба да ја скужи лекцијата што ќе му ја раскажеш и да ја примени во животот негов. Ама не со ќотек.
Не би знаел.Во мојава градинка доста внимание се обрнуваше на децата во мое време се сеќавам дека имавме нешто како бон-тон часови ова-она.Мене во градинка не ме научија дека повеќе треба да ги почитувам моите дома и дека треба они да ми бидат најдобри другари и на нив да им се отварам за билошто и дека они ќе ми дадат правилен совет, за билошто, и дека што и да направам, треба они да знаат за тоа. Не ме научија дека кој и да е од страна, не ми мисли толку добро како што ми мислат они. Баш им е гајле на тие во градинка.
Овој муабет со години го праев со моитеНашиве „родители“ се тие што не обрнуваат никакво внимание на нас и појма немаат што се дешава кога ќе искочиме од дома. Да беше правилен тој однос родител - дете и детето да имаше почит кон своите дома, не е дека ќе ја заборави лекцијата од дома при првото излегување.
А ти викаш „Нека проба на своја кожа, па после ќе видиме дали ќе прави така...“ Би го осудил своето дете на ваква пропаст?
Мора да испроба, да се изгори, па после да игради карактер, а? Ќерка ти на 12 години да спие со некој, син ти на 7 да почне да пуши (земам примери, немој да се навредиш)???
Може да се изгради карактер и без да се изгори. Со помош на родителите.
Ретки се оние деца кои немале коректен однос со нивните дома, а пак се цврсти карактери. Ретки.
Тие деца од основно што имаат контакти со дилери на марихуана и таблети се деца кои не им е обрнато доволно внимание од нивните дома. И верувам дека таа граница ќе се спушта се подолу и подолу, со оглед на тоа што вниманието на родителите кон децата нема да се смени, а дрогите ќе станат се пораспространети.
А башка што, мислењето ми беше конкретно за типот што демек починал од предозираност до трамадол, децата од основно немаат никаква врска со неговиот случај.