W
Werther
Гостин
Хепта искрено немам големи познавања од Телемата и за Ошо не знам премногу некои основни работи дека држел предавања и имал прекар "секс гуру",ќе посетувам предавања,ќе пребарувам на нет,книги неколку може да прочитам па потоа би расудувал,сега е премногу рано да заземам ставови.И јас признавам, има подобрувања... до сега ќе застранеше многу поеќе... изгледа бил на црква од сабајле, да им покаже на атеистите како христијанскиот бог помага да се биде смирен + малку Гурџи dance додека одиш накај дома, па Ошо тантра со жената пред ручек... и ете ти... буден како Gurdjieff
Нормално измеѓу прави пари товарејќи камиони во Италија...
Добар просветител нашол Богот
Туку, Werther ти што мислиш: ти личи Ошо на некој вид на пустиник што баш живеел телемитски живот опишан во Книгата на Законот? Ако си ја читал мислам? (ова само да го нервирам Gurdjieff во врска со телемата, а и да видам колку разбира за што зборам)
И да, ти ништо не разбираш тој што пишува, инаку многу ќе научиш од него... Ах сонца
Знаење или разбирање претходи едно на друго или фали нешто...
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 15:40 ---
Господ знае дека Хепта не сака да биде ангел,затоа и не оди во црква не е божја волја Хепта да оди во црква има други планови за Хепта.Мелез, јас ти препорачувам да си одиш на црква, Бог ќе ти ги опрости гревовите.
Сега ми е јасно зошто си заглавил во некаква секта. Ти немаш домашно религиозно воспитување, ниедна вера си, најверојатно родители од различна верска припадност, па си нашол „спас“ во секта и сега сереш по сите религии и повикуваш на раздор меѓу истите.
Повикуваш да го убијат Бог...а јас ќе те прашам...ако „убиеш“ едно дрво, да ќе ја убиеш природата?, ако убиеш еден човек дали ќе го убиеш човештвото?....затоа не трескај глупости и не повикувај на убиства и раскол помеѓу религиите....
Едино можеш да се убиеш самиот себе, и така ќе го убиеш Бог...ако ме разбираш, ама мислам дека тешко ќе ме резбереѓш