OSHO

W

Werther

Гостин
И јас признавам, има подобрувања... до сега ќе застранеше многу поеќе... изгледа бил на црква од сабајле, да им покаже на атеистите како христијанскиот бог помага да се биде смирен + малку Гурџи dance додека одиш накај дома, па Ошо тантра со жената пред ручек... и ете ти... буден како Gurdjieff :)
Нормално измеѓу прави пари товарејќи камиони во Италија...
Добар просветител нашол Богот :)

Туку, Werther ти што мислиш: ти личи Ошо на некој вид на пустиник што баш живеел телемитски живот опишан во Книгата на Законот? :) Ако си ја читал мислам? (ова само да го нервирам Gurdjieff во врска со телемата, а и да видам колку разбира за што зборам)

И да, ти ништо не разбираш тој што пишува, инаку многу ќе научиш од него... Ах сонца :love:
Знаење или разбирање претходи едно на друго или фали нешто...
Хепта искрено немам големи познавања од Телемата и за Ошо не знам премногу некои основни работи дека држел предавања и имал прекар "секс гуру",ќе посетувам предавања,ќе пребарувам на нет,книги неколку може да прочитам па потоа би расудувал,сега е премногу рано да заземам ставови.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 15:40 ---
Мелез, јас ти препорачувам да си одиш на црква, Бог ќе ти ги опрости гревовите.
Сега ми е јасно зошто си заглавил во некаква секта. Ти немаш домашно религиозно воспитување, ниедна вера си, најверојатно родители од различна верска припадност, па си нашол „спас“ во секта и сега сереш по сите религии и повикуваш на раздор меѓу истите.
Повикуваш да го убијат Бог...а јас ќе те прашам...ако „убиеш“ едно дрво, да ќе ја убиеш природата?, ако убиеш еден човек дали ќе го убиеш човештвото?....затоа не трескај глупости и не повикувај на убиства и раскол помеѓу религиите....
Едино можеш да се убиеш самиот себе, и така ќе го убиеш Бог...ако ме разбираш, ама мислам дека тешко ќе ме резбереѓш
Господ знае дека Хепта не сака да биде ангел,затоа и не оди во црква не е божја волја Хепта да оди во црква има други планови за Хепта.:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Јас ништо не те разбирам, само се чудам како така ти пратен од Богот толку лесно избувнуваш и се забораваш дека си сепак на мисија да ги спасиш сите на кајгана, духовно мислам :) Преку Гурџиев(продадена ку*ва на мрачните патишта) методи кои нели, не треба да ги знаеме бидејќи... не сме достојни бидејќи се исмеваме со тебе. :LOL: :pos:

A јас толку убаво ти реков: гледај ја твојата крв батали ги другите, гледај го твојот пат и не суди го другиот ако е различен... ти дури „најверојатно“ знаеш и моите родители какви се. И ти велиш јас повикувам на раздор а ти си тој што го правиш тоа цело време... Проекциите твои се најголемите непријатели на овој форум за тебе момче.
Гурџиев идиотот и те како лошо те воспитал тебе „верски“, а како што гледам по тоа како разговараш, немаш и кој знае колку големо домашно воспитување.
Но тоа си е твое... нема бегање од корењата, дури и да си во Италија.
Те советувам човечки да се поправаш или барем менуваш. Промената е постојаност и vice versa.

Јас повикувам на истражување, а религиите и нивните „водачи“ на луѓето кои слепо веруваат повикуваат на војни и убивање „неверници“. Јас повикувам на знаење и искуство за да нема слепци кои ќе убиваат други во име на некаков си бог бидејќи друг така кажал...
Да прават така луѓето, да бараат искуство и пракса, а не само свети книги и проклети текстови од „мајстори“ и да дрдорат, ќе биде подобар светот и тоа мнооооогу!
Така нема да имате потреба дури ниту со атеисти да се расправате :D

Ошо зарем не вели да го одите својот пат, да собирате свои искуства и да не го слушате во се него? Методите се тие вие најдете нови? Не вели така?

Ме разбираш Gurdjieff ? Или да цртам во Paint ?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Брат ќе одам..синот има утакмица.
Ма се согласувам јас со тебе..само што ти си во секта заглавил, и тоа погрешна. Поим немате што е воља , што е битие кај човекот а цело време тоа пропагирате:
Прави што ти е воља и к_р да не те боли за другите.....нели тоа велеше законот?

W

Werther

Гостин
Јас ништо не те разбирам, само се чудам како така ти пратен од Богот толку лесно избувнуваш и се забораваш дека си сепак на мисија да ги спасиш сите на кајгана, духовно мислам :) Преку Гурџиев(продадена ку*ва на мрачните патишта) методи кои нели, не треба да ги знаеме бидејќи... не сме достојни бидејќи се исмеваме со тебе. :LOL: :pos:
Ти Хепта имаш еден проблем,забораваш дека божјите методи на работа се мистериозни,а сите сме дел од планот божји.:D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ете кај ти е маката: Прави што ти е волја и к_р да те боли и те како за другите за да не западнеш во судење на нечиј пат како погрешен.
Само ако правиш што сакаш тогаш к. не те боли и страдаш.
Морав со простачки јазик на твое ниво да се објаснам со тебе... уф... гнасно.:гик:
Ама ти пак даваш твој суд кој колку знае според тебе... а тоа ц ц ц не треба да го правиш :)
Може само да те боли главата :)

П.С.
Секта е дел од религија/вера а јас сум нели ниедна вера. Одлучи се и реши си ги мистериите во врска со мене :) Воопшто немаш средени размисли... само пишуваш.
Оди ајде гледај таму синови и ќерки, подобро е.
Иницијанти не познаваат секти. Штета што не си иницијант ами обичен следбеник на Гурџиев токмакот... бљак :)
Следи го Ошо подобро, по-телемитски размисли има од Гурџиев и те како... не биди инает човек. :icon_lol:

M

Muranyi

Гостин
Брат ќе одам..синот има утакмица.
Ма се согласувам јас со тебе..само што ти си во секта заглавил, и тоа погрешна. Поим немате што е воља , што е битие кај човекот а цело време тоа пропагирате:
Прави што ти е воља и к_р да не те боли за другите.....нели тоа велеше законот?
Сфати го као-Прави го тоа за што си предодреден и роден,но да не им наштетуваш на другите и нивната волја,т.е.за што се другите предодредени и родени.Не може да бидеш ти роден за да убиваш луѓе или да бидеш лопов,нели?
Отвори го малку умот,не е тешко.
П.С.На Металург ќе одиш?:)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Све паметњаковци на форумов... брејјјј... страв ми е дури и да коментирам некого...:eek:
И што е битно што бил Ошо дали бил пустник или не... прочитај од него па ќе си одлучиш самиот што бил... ама битно е што си ти... нели...?Ама нема везе кога се пристапува кон се што е непознато или ново со веќе добро оформени предрасуди... човек мора прво да ви ги уништи тие предрасуди макар и да уништува нешто вистинито(ама доклоку е само концептуално за ништо не вреди дури ни вистината,и опасна е, оти ја прави илузијата дека се има мудрост и знаење, а нема ни М од мудрост...) Не е битен Ошо т.е. неговата личност... битно е делото и тоа каков мирис има испуштено расцветувањето кое се сличувало(и случува) со него и со тие околу него... ама ај бидите си теле-мити ваша е вољата... место да бидете свесни битија кои интелигентно му пристапуваат на живеењето и сите предизвици во него...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Темата е исцрпена, а вие почнавте со речник кој не му доликува на форумов - поради тоа, ја заклучувам.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Темава е одклучена, НО.. од вас чекам да покажете дека вреди да се дискутира на оваа тематика.
Мора да имате на ум дека следниот пат нема да оди под клуч.... ќе биди избришана, а тие што придонеле во тоа ќе сносат последици.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Aaaa најс....вери најс:)
Свечено ре отварање мора да се направи..

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.615
Поени од реакции
31.440
,,,,
,,,aj so um ,,,otvoranje temata,,,,
,,,,tiki ,,a shto ako i na trite prestavuvanjeto ,,,e edno,,,,e,,,,a sushtiniski ,,,site tri se vo chovekot nesovrshen,,,i od delovi sostaven,,,,

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ајде Gurdjieff се отвори темата... што преставува камилата, што лавот, а што детето...:)
Ај честито...требе да частиш, ја отворија темава.

И кај оди ученик да го испитува професорот?
Ќе му дадам чест на Bodhidharma да ти одговори, нели вие сте си од иста секта...:pos:

Вие не гласавте на анкетата, знак на несватено или неразберено?...ќе почнам да сумљам дека ништо не сте разбрале од Ошо.

Еве и друго прашање....до тоа Ошовците..
Ошо, дали бил религиозен или бил атеист?
Ако бил религиозен во каков Бог верувал?
Што е Бог за Ошо?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ај честито...требе да частиш, ја отворија темава.

И кај оди ученик да го испитува професорот?
Ќе му дадам чест на Bodhidharma да ти одговори, нели вие сте си од иста секта...:pos:

Вие не гласавте на анкетата, знак на несватено или неразберено?...ќе почнам да сумљам дека ништо не сте разбрале од Ошо.

Еве и друго прашање....до тоа Ошовците..
Ошо, дали бил религиозен или бил атеист?
Ако бил религиозен во каков Бог верувал?
Што е Бог за Ошо?
:) Ќе частам бе... :D
Е како бе така прво не одговараш на моето прашање(можда знак дека не го знаеш одговорот:P) а после тоа поставуваш прашање до мене... и сега очекуваш да одговорам... И јас не сум ничив ученик...:P Сепак ај од култура ке ти одговорам...:D

Ошо бил религио-зен(запази ја цртата)
Доколку си религио-зен, а не религиски определен тоа значи дека како прво било какво верување паѓа во вода... друго, или знаеш или не... трето се базира на искуство(знаење поврзано со минато), и четврто, се надминува дури и тоа знаење кое е врзано за било какво искуство и останува спонтаниот договор на секоја ситуација во овој момент(кој воедно е и вечен)---Огледало...
Што е Бог за Ошо прашуваш... на ова ќе ти одговорам со прашање... Што е Ошо за Бог...?:)

И надмини го егото еднаш и дади одговор на барем едно прашање... туууу до толку да се било егоистичен, баго мајката... :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom