До и Од модераторот на подфорум Религија

W

Werther

Гостин
Момак, модераторот ќе одлучи... со copy-paste на српски/англиски, тема (не знам за кој да е темата) не вреди!
И твоите теми за Алистер и Телемата не се поарни,само ај.
Истата приказна е и како на темата за Ошо.Ставаш сликички некои со "премудрите" размисли на Алистер,блогот си го рекламираш на велико,некое линкче за џаначките сеанси на Алистер,во глобала истата приказна.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Момак, модераторот ќе одлучи... со copy-paste на српски/англиски, тема (не знам за кој да е темата) не вреди!
Абе пушти срце мајке му :)
Па и ти, иако веќе во години.....може ќе научиш нешто. Ќе испровоцираш нешто у досада, ќе се напраи некој муабет.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Да поминеш низ темата Телема да видиш колку сум пишувал и објаснувал, хм? Не ќе е лошо нели :) По тоа што напиша за сеансите и слично, воопшто не си прочитал ниту пак разбрал нешто од тоа јас што пишувам и во кој контекст се ставани линкови.
Која омраза... детска работа...
А и ако мислиш дека може подобро, пишувај на темите, слободно, не само да прашуваш сешто :)
А темата Алистер Кроули додека е во мистерии... тоа ќе биде, нема што друго. Слободно може и да се затвори... :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Модератори....исто предлагам да се отвори и темата „Прашање до атеистите“ за да имаме исто право и ние религиозните.
По која логика само тие имаат право да прашуваат?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Би сакал да напоменам дека се повеќе на подфорумов Религија се отвораат провокативни анти-христијански теми, а и анти-македонски во позадина, од два-тројца муслимаснки форумџии.

Исто така секој пост, (едитирано од модератор) му е класична провокација кон Македонците и Христијаните. Не дека, друтие см(н) е поарни, ама овој на многу селски начин го прави тоа.

Со ова само давам до знаење дека треба да се знае дека ова е МАКЕДОНСКИ форум, и недозволиво е два торбеша да го рушат дигнитетот на истиот.

Постојат исламски заедници и форуми каде ќе можат да го ругаат македонскиот народ и неговата вера или невера.

И да е либералност, и толеранција, што е многу, многу е.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Модератори....исто предлагам да се отвори и темата „Прашање до атеистите“ за да имаме исто право и ние религиозните.
По која логика само тие имаат право да прашуваат?
Креирано е 2ро продолжение од темата "Прашања до Атеистите"

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.142
Поени од реакции
83.794
У принцип, ретко комуницирам со форумското редарство.
Али сеа, морам да прашам, дали е дозволен коментар на вестите во темата верски вести.
(едитирано од модератор) стаил вест со коментар негов. Вие сте ги избришале другите коментари, а неговиот сте го остаиле.
Ја глеам дека изричито пишуе тамо, да има само вест, без коментар.
Па ме занима кое е у ставри, правилото што требе да се поштуе.
Дали можеби смее да коментира по веста, само тој што ја поставил, а другите не. Ако е така, онда така напишете у уводниот пост.
Или па само (едитирано од модератор) смеат да коментираат, а другите не?

како и да ви е правилото, кажите, да знам

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
У принцип, ретко комуницирам со форумското редарство.
Али сеа, морам да прашам, дали е дозволен коментар на вестите во темата верски вести.
(едитирано од модератор) стаил вест со коментар негов. Вие сте ги избришале другите коментари, а неговиот сте го остаиле.
Ја глеам дека изричито пишуе тамо, да има само вест, без коментар.
Па ме занима кое е у ставри, правилото што требе да се поштуе.
Дали можеби смее да коментира по веста, само тој што ја поставил, а другите не. Ако е така, онда така напишете у уводниот пост.
Или па само (едитирано од модератор) смеат да коментираат, а другите не?

како и да ви е правилото, кажите, да знам
Секој смее да коментира во рамките на темата. Правилото е едноставно: oф топик мислења се бришат!
Е сега тоа што ти си забележал дека членот повеќе пати практикува да пишува таму, е само твое лично мислење - кое нема допирна точка со правилата за модерирање на тема од јавен карактер.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.142
Поени од реакции
83.794
Секој смее да коментира во рамките на темата.
Стварно?
Ја изглеа слабо читам. Ај ти прочитај го уводниов пост, помлад си ваљда подобро ќе разбереш:
Секоја вест од областа на религијата или има некаква поврзаност со религија оди на оваа тема.
Значи споделување на било каква Вест и настани кои се случуваат/случиле. (во оваа тема и вестите од типот Денес се слави)

значи краток јасен пост, линк до веста (ако има ако не е Денес се слави), и никакви коментари под нив.

Ако одредена Вест заслужува/има интерес за дискусија се отвара нова тема.

Постара вест од 7дена се смета за офтопик !!

Темава ќе служи како збирка на послени случувања од областа на религијата но не и за дискусии!
Како што кажав погоре секоја вест која заслужува вниамание за дисусија ќе се отвори тема за неа, за да не стане ова место хаос од се и сешто!

Како и темите „Прашања за ... “ и тука важи правилото за мерки на казнени поени за секој офтопик пост итн.
Не ме заебавај, него договорите се дали смее или не смее да се коментира на таа тема, па кажите да знам.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Стварно?
Ја изглеа слабо читам. Ај ти прочитај го уводниов пост, помлад си ваљда подобро ќе разбереш:
Не ме заебавај, него договорите се дали смее или не смее да се коментира на таа тема, па кажите да знам.
Не бе пријателе.. изгледа јас слабо гледам...

Наместо линк, веста е копи-пастирана.
Друг коментар освен воведната провокација која ја едитирав - јас не гледам.
Ќе се фаќаме сега за сламка?
Знам дека самата вест не е само вест, и знам дека тука егзистира пропаганда скриена меѓуредови.. но сепак - тоа не е доволна причина за мислењето да биде избришано.
Верувај.. сите сте еднакви пред законот :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.142
Поени од реакции
83.794
Не бе пријателе.. изгледа јас слабо гледам...

Наместо линк, веста е копи-пастирана.
Друг коментар освен воведната провокација која ја едитирав - јас не гледам.
Ќе се фаќаме сега за сламка?
Знам дека самата вест не е само вест, и знам дека тука егзистира пропаганда скриена меѓуредови.. но сепак - тоа не е доволна причина за мислењето да биде избришано.
Верувај.. сите сте еднакви пред законот :)
Не зборам за самата вест, за нејзината природа, намерата со која е поставена и слични субјективности. Тоа е субјективно.
Јас зборам за уводниот коментар, во самиот негов пост, пред веста.
Смее или не?

edit: видов дека си го избришал. значи не смее (како и што пишува во постот прв, на таа тема од другиот модератор)

Првата вест во верски вести веднаш ги прекрши одредбите, али вие глеам не реагиравте неколку дена, па реагирав ја, денес.

Имено, он* си постави вест и си коментираше на неа.
Ја причекав некое време и коа видов дека нема гајле, коментирав и ја, а и други. пошто претпоставував дека штом тој може можеме и ние. Потоа, вие модератори, ни ги избришавте на нас коментарите, а неговиот го оставивте (!)
Затоа денес се обратив за да ми разјасните смее или не да се коментира на таа тема.
Претпоставувам, дека по бришењето и на неговиот уводен коментар денес, се разјасни тоа и дека правилата се всушност како и што пишува во уводниот пост, значи - без коментари (ако нешто згрешив, до сеа исправете ме).

Е сеа, друго:
Смее ли во веста да нема линк?
Кажите ако смее, онда ја ќе стаам одма миљарда вести без линк. (иначе, да, у првата вест - нема линкови стаено)

(едитирано од модератор)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Дај бе друже олади малце... Нема смисла стварно.
Стави ако сакаш и трилион вести без линк. Нормално, да се работи за новости, а не застарени вести.
Не знам како да ти објаснам дека се е во ред!
И твојата забелешка и мојата реакција се фер и коректни.
Дај да не труеме со глупости. Постои црвена линија за се. Ако биде пречекорена, ќе има санкции.

Конкретно за мислењето на членот, стварно мислам дека се работи за твое лично незадоволство. Па немора да премини во епидемија.
Ето за жал, веста е вистинита. Членот ништо не измислил. Нема потреба да навлегуваме во ситници, кога предвреме се знае исходот на таквите турбуленции.
Нека исчезне негативната енергија за доброто на сите овде.
Фала однапред.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.142
Поени од реакции
83.794
Дај бе друже олади малце... Нема смисла стварно.
Стави ако сакаш и трилион вести без линк. Нормално, да се работи за новости, а не застарени вести.
Не знам како да ти објаснам дека се е во ред!
И твојата забелешка и мојата реакција се фер и коректни.
Дај да не труеме со глупости. Постои црвена линија за се. Ако биде пречекорена, ќе има санкции.

Конкретно за мислењето на членот, стварно мислам дека се работи за твое лично незадоволство. Па немора да премини во епидемија.
Ето за жал, веста е вистинита. Членот ништо не измислил. Нема потреба да навлегуваме во ситници, кога предвреме се знае исходот на таквите турбуленции.
Нека исчезне негативната енергија за доброто на сите овде.
Фала однапред.
Какво лично незадоволство?
Или смее да се коментира по веста или не смее.
Нема тука задоволство или не.
Станува збор за егзактни напатствија во уводниот пост.

И како ќе знаеш од кога е веста ако нема линк?
Како ќе знаеш дека не сум ја измислил ако нема линк?
У уводниот пост (да не го цитирам пак, го имаш погоре), убаво пишува дека треба да има линк и веста да биде помлада од седум дена.

Кажите вие ако овие напатствија, во уводниот пост, не се стриктни.
Ја никако не ви викам како да правите и што да дозволувате, а што не. Ја само барам да ми кажете кои се правилата. Пошто глеам, тамо пишуе мора да има линк, ти викаш - не мора, тамо пишуе не смее коментар - ти се праиш демек за мој атер си го избришал коментарот на поставувачот на веста....

Kajgana Shop

На врв Bottom