Panta Rehi
Евангелско Протенстантски Христијанин
Инаку, добар?
Не може нешто како Ислам да е измислено од еден човек исто како што христијанството не е измислено од еден човек.
Надолу текстот за атеистите ти е премногу недолично навредување на луѓето кои не веруваат во богови.
Сатана и такви симболи ги користат само христијанските догматици за заплашување, заедно со „големите огништа на адот“. Ајде прибери се и полека со тоа кој е безнадежен, кој е со надеж итн итн... малку вера на дело, не тука напразно да зборуваш како си христијанин, најдоброто нешто на светот...
Поради моето долгогодишно искуство во Бога и Иусус Христос уверен сум и од самата содржина на Светото Писмо убден сум и уверн дека Патот до вистината на живото е самиот Христос друг пат нема за одње или следње, што и да правиш и да работиш во животот без Исуса Христа во овј свет е само суета.
Немам намера да се докажувам или да се издвојувам дека ја сум најдобар, но сакам да им ја кажем вистината на луѓето, за кој е патот. Затоа што издвојувањето или неверието водат во заблуда и пропаст на човечкиот род, ја од искуство зборувам за вистината. Дека само Исус Христос е патот до Бог Таткото и вечниот живот.
Затоа што времињата се наближуваат да се исполнат во последно време.