Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Атеисти не викаат дека нема Бог. Тоа го викаат антитеисти. Атеисти кажуваат дека не знаат дали Бог постои, но не веруваат во постоењето на Бог. Неверување во постоењето на Бог =/= верување во непостоењето на Бог.
Ти на пример, според тоа што го читам од тебе, не си атеист туку антитеист и твојата позиција е подеднакво апсурдна како таа на теистите.[DOUBLEPOST=1467570763][/DOUBLEPOST]
Ова е многу глуп аргумент. Бог не постои пошто не можеш да го видиш околу тебе?

Ајде ти дај попаметен аргумент дека Бог постои? Може ти можеш да го видиш? :oops:
Одговор веќе го имам дадено и тоа неколку пати, ама си бегал од форумов во тоа време. Докази имам мал миљон, а ти како доказ го имаш само оној папагалски став дека „...не постои бог...„.

Што мислиш, што има повеќе тежина: моето „нешто„ или твоето „ништо„?...

Исус го нема? Каде е Исус? :)
Се појави на пресечено дрво?
Докажи дека постои бог, немој да лажеш тука...

Има и вратени ама баба ти, неписмена, не тими кажала. Исто ќе да е и со комшика ти, драга Савета.

Ристе (ваљда мислиш на Христос, или и ти си тргнал по умо‘ од антихристиве од форумов а и шире...), ќе дојде во соодветно време.

Христос не е само наш, исто толку е и твој, а дали Го прифаќаш или не, тоа е само твој личен проблем.[DOUBLEPOST=1467577356][/DOUBLEPOST]

Важи: навремено ќе те известиме...За тебе, специјално.

Абе МИКИ ти нели беше божји чоек, нели тој те учеше да си смирен, нели ако те удреа по едниот образ ти требаше да го свртиш и другиот, а ти овде ми избувнуваш и мешаш баби, ова го сфатив како да ме пцуеш, а веројатно и ме пцуеш од зад мониторот.
Се испусти и ти, те стегна на психа чекањето и почна да се сомневаш иако не признаваш.

Остај мене шо ме учела баба ми, толку знаела жената, дај некоја ука сеа ти како побистар и пообразован. На Исуса мислев де, дај кажи ти шо се случува после смртта, ама според сведочење на некој шо умрел и се вратил во брзо време, од кај знајш дали е исто ко шо те учи црквата, 2000години се долго време, се менуваат работите и таму, можи рецесија да фатила, можи се сменила власта, можи земјотрес или некоја друга непогода да ги има погодено....и во Македонија некогаш се живеело поубо, ама сеа работиме за сметки да платиме и по некоја коска за во гравчето.

Ајде ти дај попаметен аргумент дека Бог постои? Може ти можеш да го видиш? :oops:

На погрешно прашање, се дава погрешен одговор.
Ко ќе порасниш, самото ќе си се кажит.

Претешка тема е то‘ за пубертетлии..

Докажи дека постои бог, немој да лажеш тука...

Докажи дека Бог не постои, оти во спротивно, ти лажеш...[DOUBLEPOST=1467578151][/DOUBLEPOST]
Абе МИКИ ти нели беше божји чоек, нели тој те учеше да си смирен, нели ако те удреа по едниот образ ти требаше да го свртиш и другиот, а ти овде ми избувнуваш и мешаш баби, ова го сфатив како да ме пцуеш, а веројатно и ме пцуеш од зад мониторот.
.

Имаш потполно погрешна претстава за православната вера и Црква. Ц,ц,ц, то‘ бабати стварно ништо не те научила...[DOUBLEPOST=1467578218][/DOUBLEPOST]
Се испусти и ти, те стегна на психа чекањето и почна да се сомневаш иако не признаваш.
.

А бе штом ти велиш, така нека биде: еве, чесен Титов пионерски збор, од утре ќе престанам да верувам, ради твојата сугестибилна мисла кон мене...[DOUBLEPOST=1467578281][/DOUBLEPOST]
Остај мене шо ме учела баба ми, толку знаела жената, дај некоја ука сеа ти како побистар и пообразован. На Исуса мислев де, дај кажи ти шо се случува после смртта, ама според сведочење на некој шо умрел и се вратил во брзо време, од кај знајш дали е исто ко шо те учи црквата, 2000години се долго време, се менуваат работите и таму, можи рецесија да фатила, можи се сменила власта, можи земјотрес или некоја друга непогода да ги има погодено....и во Македонија некогаш се живеело поубо, ама сеа работиме за сметки да платиме и по некоја коска за во гравчето.

Хм, да, све е можно...чак и такви кои се вратиле за брзо време.

Постои ли Кришна, Митра, Зевс Јупитер Баал Аштатра Один Сварог... ооо теисту апсурдни??
или си и ти антитеист
Не ни разбираш која е природата на проблемот којшто ти го објаснувам.
Јас не знам дали постои било кој од овие што ги наведе погоре заедно со Јахве. Јас го ставам под знак прашање нивното постоење кое мора да биде докажано, дали емпириски, дали поради логичка нужност.
Ама јас не тврдам дека НЕ постојат, само затоа што јас не знам дали постојат.
За да тврдиш дека нешто постои или не постои, треба да се тргнеш од агностицизмот и да почнеш да се декларираш како гностик по ова онтолошко прашање. А за да бидеш гностик, треба со сигурност да знаеш дека Бог (било каков, според било која дефиниција), не постои.
За да тврдиш дека знаеш такво нешто, треба да објасниш како го знаеш, а потоа да го земеш товарот на докажување на свој грб и да докажеш дека не постои.
Во логиката, не мораш да приложуваш докази за да ставиш под знак прашање некој исказ (како на пример постоењето на Бог) што го прави атеистичкото стојалиште издржано, ама ако тврдиш постоење или непостоење на нешто (у случајов Бог), мораш да го докажеш тоа, што ги прави и теистичкото и антитеистичкото стојалиште, невозможни за докажување поради што и двете се потпираат на вера во одредени премиси, твојата е дека не постои Бог, а на теистот дека постои.

Така да, како можеш да докажеш дека не постои било каков Бог (не мора христијанскиот), е тоа што те прашувам. Ако не знаеш како, треба да разбереш дека ти си во заблуда подеднакво како и теистите и веруваш во работи за кои немаш основа.

Докажи дека Бог не постои, оти во спротивно, ти лажеш...[DOUBLEPOST=1467578151][/DOUBLEPOST]

Имаш потполно погрешна претстава за православната вера и Црква. Ц,ц,ц, то‘ бабати стварно ништо не те научила...[DOUBLEPOST=1467578218][/DOUBLEPOST]

А бе штом ти велиш, така нека биде: еве, чесен Титов пионерски збор, од утре ќе престанам да верувам, ради твојата сугестибилна мисла кон мене...[DOUBLEPOST=1467578281][/DOUBLEPOST]

Хм, да, све е можно...чак и такви кои се вратиле за брзо време.

Така се претставува црквата не сум јас крив за тоа, јас ти гарантирам да се направи една добра анкета поголем процент од тие што се декларираат како верници ќе се изјаснат дека не веруваат или дека се неопределени ниту веруваат ниту не веруваат, а тоа ти е јебе луд збуњеног.
Еден куп од народот се крсти по автоматизам, не од што верува, сум видел најголеми преваранти и криминалци кои се крстат, иако не почитуваат ништо од тоа што треба да почитуваат, да ги прашаш зошто тоа го прават ни самите немаат појма, онака по автоматизам оти ги учеле некогаш ко биле деца.
Овие работи што ти ги пишуваш не докажуваат дека Исус постои, ниту животот после смртта, се е приказна што би било, кога би било, еве свесно гледаме дека тој дозволува да цути криминалот по улиците, да се шират други религии и вери кои ти викаш дека имаат лажни богови, зошто не дојде пак да воспостави ред, мир и да ја ојача вербата на народот?

Така да, како можеш да докажеш дека не постои било каков Бог (не мора христијанскиот), е тоа што те прашувам. Ако не знаеш како, треба да разбереш дека ти си во заблуда подеднакво како и теистите и веруваш во работи за кои немаш основа.
Лесно бе шом така сакаш, еве јас и ти заедно по име ќе ги викаме боговите од озирис па Птах па Амон па Баал па Маниту па Јахве... и бараме да ни докажат дека постојат, нешо очигледно ете на пример да изгрее утре сонцето на запад, само утре и никогаш појќе не треба, па ако се случи тоа, постои бог или богови ако не - не постојат

Лесно бе шом така сакаш, еве јас и ти заедно по име ќе ги викаме боговите од озирис па Птах па Амон па Баал па Маниту па Јахве... и бараме да ни докажат дека постојат, нешо очигледно ете на пример да изгрее утре сонцето на запад, само утре и никогаш појќе не треба, па ако се случи тоа, постои бог или богови ако не - не постојат
Глуп си.

ебаго, ти сакаш сега ко Мики да набадаме и изведуваме некои филозофски муабети па да вртиме и сучиме по папируси...
а бе викни го Јахве речи “дедо боже, имам прооблем со еден не столчи на форумот никако да му докажеме дека стварнопостоиш, па ако мојш утре само напрај сонцето да изгрее од запад да го заебиме“
(А покрај тебе мики и 1234 клекнати нек се молат за услишување на твојата желба)
Гарант ќе упали

... ако постои ....

Така се претставува црквата не сум јас крив за тоа,

Ш‘о, се самоамнестираш? Стара финта е то‘...Е-е-ееее, од Адама па на‘аму ја слушаме таа песничка.[DOUBLEPOST=1467579281][/DOUBLEPOST]
Овие работи што ти ги пишуваш не докажуваат дека Исус постои, ниту животот после смртта, се е приказна што би било, кога би било, еве свесно гледаме дека тој дозволува да цути криминалот по улиците, да се шират други религии и вери кои ти викаш дека имаат лажни богови, зошто не дојде пак да воспостави ред, мир и да ја ојача вербата на народот?

Ш‘о се‘а, Христос Е крив и за криминалот?

А кој е крив за тоа ш‘о ти не веруваш? Да погодам? Христос Е крив, така?....

Ш‘о, се самоамнестираш? Стара финта е то‘...Е-е-ееее, од Адама па на‘аму ја слушаме таа песничка.[DOUBLEPOST=1467579281][/DOUBLEPOST]

За овај Адам ми велиш? Заебант е чоеко, не му замерувај, каква амнестија бе тоа само терористите 2001 година.

Да тој е крив за криминалот, ако идеше троа побрзо и кажуваше прикаските дека ќе горат во пеколот тие што грешат и прават криминал ќе се плашеа сите и ќе светот ќе беше помирно место за живеење, вака му падна рејтингот и слабо му се плаши народот.

Исус заедно со црквата и глупостите што ги прави истата.

А бе ти вела‘ ја‘, држ‘ се до осцилоскопине, до „мобиљкине„, до базнине станици, до отпичкине и коаксијалнине каблој, до дизел-генераторине за струја, оти вака, само продолжуваш да “набадаш„ рабоќе кои си немаат благе везе со верата и Црквата.

Ни‘шо, ама ни‘шо не те научила баба ти...

Сатанска работа ова со Исус.... Сатанска Мики....
исус2.jpg

А бе ти вела‘ ја‘, држ‘ се до осцилоскопине, до „мобиљкине„, до базнине станици, до отпичкине и коаксијалнине каблој, до дизел-генераторине за струја, оти вака, само продолжуваш да “набадаш„ рабоќе кои си немаат благе везе со верата и Црквата.

Ни‘шо, ама ни‘шо не те научила баба ти...
Мики, лесно ти е тебе, ќе запејш една-две лап дневница, ќе венчаш некој лап цела месечна плата, ич да не е ќе скинат конци 2-3ца дневно и пак лап цела македонска платичка, ни данок ни бутур.
Отидов јас да дремнам оти утре ме чека работа, ако најдиш некој доказ за Исус те молам да ме известиш најбрзо шо можи, оти отидов по грешните патишта, а и за живот после смртта, ако напраил некој видео (немора да е со 4к, можи и со ВГА) прати го да видиме како е таму, да знам дали ми се исплати да сум чесен и поштен ко шо ме учеа дур бев малецок или да праам некоја ујдурма и да проживеам убав земски живот, па за понатаму отом потом, а ако научам некоја информација од прва рака ќе те известам дали постои да не ти е во мисла, оти те гледам и ти полека ми се откажуваш, единствено шо гледаш убав бизнис тука ти ја држи верата.[DOUBLEPOST=1467580665][/DOUBLEPOST]
Сатанска работа ова со Исус.... Сатанска Мики....
Прегледај го приврзокот 151640
Ногу потемнел
obamafreemason2xz8.jpg

Мики, лесно ти е тебе, ќе запејш една-две лап дневница, ќе венчаш некој лап цела месечна плата, ич да не е ќе скинат конци 2-3ца дневно и пак лап цела македонска платичка, ни данок ни бутур.
.

Простено нека ти е, чедо Божјо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom