Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас тоа што ти го проповедам и ти го давам, ако ти кажам дека се наоѓаш на таа и таа координата, уште 5 пати да се вртиш, пак ќе бидиш на истата, а ти уште 50 пати да дојдам ќе ми кажеш да се молам и да верувам дека некогаш нешто ќе се смени на подобро

Шо благе везе имаат твоите координати со мојата вера? Ке знајш да кажиш или „лупна„ онака, колку да кажиш?

Напротив: такво нешто немам напишано, а се чини дека токму ти се самооправдуваш во своето неверие, затоа што си видел пијан поп.
Не ми подметнуј „топки„....[DOUBLEPOST=1467564790][/DOUBLEPOST]

Доказите ги имам напишано повеќе пати, ама не си бил на темата...
Па ти ми се фрли дека имам дупки во непознавањето, џабе ви се стиховите што ги читате, ако и самите не го практикувате истото. Не ми прај мене филозофија „не гледај шо прам јас туку слушај што ти зборувам“, од како е настаната религијава иста е приказната, не само од тоа што сега го гледам.
Тој поглавицата што го имате г.г Стефан на најголеми пости беше во Камник на срнечко, слики имаше кај шо седи на мрсната трпеза не измисли никој, или простено е за него?

Си пишувал свашта, ама никогаш не си изнесол докази за божјото постоење.

Јас сум сигурен дека токму ти знаеш како треба да „изгледаат„ тие „докази„.
Знаеш, така?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1467565162][/DOUBLEPOST]
Па ти ми се фрли дека имам дупки во непознавањето, џабе ви се стиховите што ги читате, ако и самите не го практикувате истото.

Ете де, ти си жив пример на фаца која ем не прифаќа, ем не практикува, ем критикува, ем нема решение.
Кај е дупката?...

Јо бе, јо...Ти имаш дупки во твоево не непознавање, нуку немање абер од тема на која си се впуштил да полемизираш.

Држи се до своите осцилоскопи, тие барем мерат точни вредости.[DOUBLEPOST=1467563958][/DOUBLEPOST]

Хммм, значи можеш да критикуваш, а немаш решение за проблемот? Шо корист има оваа држава од ваквија ка тебе?
Шо благе везе имаат твоите координати со мојата вера? Ке знајш да кажиш или „лупна„ онака, колку да кажиш?

Правам барем нешто што практично помага и користи на смртниците како мене, не проповедам бог за кој немам сигурни инфо дека постои и писмо кое е „толкувано“ од кој стигнал.

Математички модел како и да го вртам на крај завршува со решение, а стиховиве ваши да седнеме пред кооперација може да ги толкуваме на 100000 варијанти.

Тој поглавицата што го имате г.г Стефан на најголеми пости беше во Камник на срнечко, слики имаше кај шо седи на мрсната трпеза не измисли никој, или простено е за него?

А шо не појш да го прашаш Стефана оти јал срнечко у сред пост? Знајш кај му е канцеларијата, знајш кај му е резиденцијата.[DOUBLEPOST=1467565306][/DOUBLEPOST]
Правам барем нешто што практично помага и користи на смртниците како мене,

Си ибало мајката од користа; кој уопште барал од тебе да му бидеш од корист?

а стиховиве ваши да седнеме пред кооперација може да ги толкуваме на 100000 варијанти.

Јас сум сигурен дека стиховите не знаеш да ги толкуваш ниту во една, а камо ли во 1000 варијанти.[DOUBLEPOST=1467565407][/DOUBLEPOST]
Ама затоа ти не знаеш, така?

А бе штом ти велиш, значи дека не е така...

Ете де, ти си жив пример на фаца која ем не прифаќа, ем не практикува, ем критикува, ем нема решение.
Кај е дупката?...

Не прифаќам прикаски за добра ноќ, практикувам она што сметам дека е правилно и вистинско, критикувам на тоа што гледам дека измрдува од некои норми на општеството во кое живеам, а решението не може да го даде една личност туку мнозинството.

Не прифаќам прикаски за добра ноќ, практикувам она што сметам дека е правилно и вистинско, критикувам на тоа што гледам дека измрдува од некои норми на општеството во кое живеам, а решението не може да го даде една личност туку мнозинството.

Тогај, терај си по свое и не се мешај у туѓи штипки.
Патем кажано, мнозинството секогаш е појако, а малцинството секогаш е во право.

Јас сум сигурен дека стиховите не знаеш да ги толкуваш ниту во една, а камо ли во 1000 варијанти.[DOUBLEPOST=1467565407][/DOUBLEPOST]

А бе штом ти велиш, значи дека не е така...
Јок, па ти што велиш е така. Ти кој што веруваш дека некој верувал :aplauz:

А шо не појш да го прашаш Стефана оти јал срнечко у сред пост? Знајш кај му е канцеларијата, знајш кај му е резиденцијата.[DOUBLEPOST=1467565306][/DOUBLEPOST]

Си ибало мајката од користа; кој уопште барал од тебе да му бидеш од корист?
А зошто да одам во резиденцијата негова? Шо корист воопшто од него и неговата тајфа?

Не барај помош, ама лап нема легализација, ќе го бараш госпо ко ќе дојди време за рушење ;)

Кај е дупката?...
Kali_sculpture_from_Calcutta_Art_gallery_1913_(2).jpg

Во право си...[DOUBLEPOST=1467566076][/DOUBLEPOST]
13600336_498357793708595_2507953788379955208_n.jpg

А зошто да одам во резиденцијата негова? Шо корист воопшто од него и неговата тајфа?

Е ми, да го питуваш оти е јал срнечко у сред пост, разбираш...
Корист од Г.Г. Стефан има Црквата, од која не си дел. Ама не му ја мисли ногу, ко ќе ти дој дено, поп ќе те отпеи, нема да те пеат сателитине...

Е ми, да ги питуваш оти е јал срнечко у сред пост, разбираш...
Корист од Г.Г. Стефан има Црквата, од која не си дел. Ама не му ја мисли ногу, ко ќе ти дој дено, поп ќе те отпеи, нема да те пеат сателитине...
шо пари е пеењето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom