Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Kali_sculpture_from_Calcutta_Art_gallery_1913_(2).jpg

Во право си...[DOUBLEPOST=1467566076][/DOUBLEPOST]
13600336_498357793708595_2507953788379955208_n.jpg

Одговорот, како што очекував, го немаш.[DOUBLEPOST=1467567742][/DOUBLEPOST]
шо пари е пеењето?

Уште си на темава?..

Уште си на темава?..

да бе Мики, нели рековме атеисти викаат немало бог, и стварно нигде го нема, ти треба да докажиш и покажиш дека го има, ој не губи време барај го дојси го сликај го сними го...
ќе те чекаме

Одговорот, како што очекував, го немаш.[DOUBLEPOST=1467567742][/DOUBLEPOST]

Уште си на темава?..

Одговор ти треба да дадеш, ти тврдиш дека бог постои, јас велам не постои и можам да ти докажам како... погледни околу тебе, го нема! Камо го Исус? :)

да бе Мики, нели рековме атеисти викаат немало бог, и стварно нигде го нема, ти треба да докажиш и покажиш дека го има, ој не губи време барај го дојси го сликај го сними го...
ќе те чекаме
Атеисти не викаат дека нема Бог. Тоа го викаат антитеисти. Атеисти кажуваат дека не знаат дали Бог постои, но не веруваат во постоењето на Бог. Неверување во постоењето на Бог =/= верување во непостоењето на Бог.
Ти на пример, според тоа што го читам од тебе, не си атеист туку антитеист и твојата позиција е подеднакво апсурдна како таа на теистите.[DOUBLEPOST=1467570763][/DOUBLEPOST]
Одговор ти треба да дадеш, ти тврдиш дека бог постои, јас велам не постои и можам да ти докажам како... погледни околу тебе, го нема! Камо го Исус? :)
Ова е многу глуп аргумент. Бог не постои пошто не можеш да го видиш околу тебе?
Ако нешто тврдиш дека не постои, тежината на докажувањето паѓа и на тебе.
Како знаеш дека не постои и како ќе го докажеш тоа?

Атеисти не викаат дека нема Бог. Тоа го викаат антитеисти. Атеисти кажуваат дека не знаат дали Бог постои, но не веруваат во постоењето на Бог. Неверување во постоењето на Бог =/= верување во непостоењето на Бог.
Ти на пример, според тоа што го читам од тебе, не си атеист туку антитеист и твојата позиција е подеднакво апсурдна како таа на теистите
Постои ли Кришна, Митра, Зевс Јупитер Баал Аштатра Один Сварог... ооо теисту апсурдни??
или си и ти антитеист

Е ми, да го питуваш оти е јал срнечко у сред пост, разбираш...
Корист од Г.Г. Стефан има Црквата, од која не си дел. Ама не му ја мисли ногу, ко ќе ти дој дено, поп ќе те отпеи, нема да те пеат сателитине...
Јок, ќе му кажам на моите да не викаат поп, а за инает и да ме кремираат за и црвите да не се гостат со мене.

Одговор веќе го имам дадено и тоа неколку пати, ама си бегал од форумов во тоа време. Докази имам мал миљон, а ти како доказ го имаш само оној папагалски став дека „...не постои бог...„.

Што мислиш, што има повеќе тежина: моето „нешто„ или твоето „ништо„?...

Одговор веќе го имам дадено и тоа неколку пати, ама си бегал од форумов во тоа време. Докази имам мал миљон, а ти како доказ го имаш само оној папагалски став дека „...не постои бог...„.

Докази има али Исус го нема...

Јок, ќе му кажам на моите да не викаат поп, а за инает и да ме кремираат за и црвите да не се гостат со мене.

Ова го велиш од инает, така?
Што корист (ќе) имаш од инаетлакот по својата смрт и што уопште можеш да сториш по смртта?[DOUBLEPOST=1467576703][/DOUBLEPOST]
Докази има али Исус го нема...

Па и тебе те нема: јас тебе не те гледам, ама пошто зад себе оставаш :гомце: по темиве, значи дека постоиш...

поденсај троа.

Ова го велиш од инает, така?
Што корист (ќе) имаш од инаетлакот по својата смрт и што уопште можеш да сториш по смртта?
Не знам шо ќе биди по смртта, али греота се живите да одвојат од устата и да му дадат пари на попо, поарно да ги остават кај некој бездомник или на некој болен за лекување, поголема добрина ќе сторат.

Па и тебе те нема: јас тебе не те гледам, ама пошто зад себе оставаш :гомце: по темиве, значи дека постоиш...
Не се нервирај бе Мики, сакаме да разрешиме една мистерија која ги мачи луѓето со векови и векови...
Дека е Исус!?
последно е виден пред некои 2000 години пред да го отепаат, ветуваше дека брзо ќе се врати, дека уште за време на тие генерации ќе слезел од облаци и ќе воспоставел кралство божје на земјата.
Али не дојде.
Не се врати.
Го нема.
Мики ако имате некое сознание кога ќе дојде во кое време и период, кажете.

Не се вратил уште никој да каже, вклучувајќи го и Ристе ваш.

Има и вратени ама баба ти, неписмена, не ти кажала. Исто ќе да е и со комшика ти, драга Савета.

Ристе (ваљда мислиш на Христос, или и ти си тргнал по умо‘ од антихристиве од форумов а и шире...), ќе дојде во соодветно време.

Христос не е само наш, исто толку е и твој, а дали Го прифаќаш или не, тоа е само твој личен проблем.[DOUBLEPOST=1467577356][/DOUBLEPOST]
Не се нервирај бе Мики, сакаме да разрешиме една мистерија која ги мачи луѓето со векови и векови...
Дека е Исус!?
последно е виден пред некои 2000 години пред да го отепаат, ветуваше дека брзо ќе се врати, дека уште за време на тие генерации ќе слезел од облаци и ќе воспоставел кралство божје на земјата.
Али не дојде.
Не се врати.
Го нема.
Мики ако имате некое сознание кога ќе дојде во кое време и период, кажете.

Важи: навремено ќе те известиме...За тебе, специјално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom