Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
И пак не ми кажа како изгледа облагодатеноста од човековата душа а како демоноопседнатоста...:(
Мики ти кажав, то шо не сфати е твојата трагедија и мака

Немој толку тешки прашања да му поставуваш.:pos:

Ето, човекот се напиња, нагаѓа, нагаѓа и нагаѓа, со надеж дека од миљон обиди и по најмалата статистичка веројатност, ќе даде точен одговор...[DOUBLEPOST=1467207753][/DOUBLEPOST]
Мики ти кажав,

Let3,

„набадањето„ не е одговор...

Let3,

„набадањето„ не е одговор...
Мики да беше набадањето одговор, ќе си бев јас како тебе православец, мозокот в лер и викај АМИН ГОСПОТЕ и друг нек ти кажва шо теба да мислиш

Ето, ти „набадаш„, попут кокошка у мрачна комора и никако да „набодеш„...:(
Мики, до сега по дискусии уназат видовме дека библијата е составена од чоечки прикаски и бајки некогаш потикнати од празноверие некогаш од политички цели.
Христијанството не се разликува многу од други религии, многу работи и си присвои од други вери и реклигии и стана една фирма со вработени кои земаат плата и куповаат предмети базирани на ветување на некој лик дека “веднаш ќе се врател“
Набадањето христијанско е дека исус, бог да го прости, ќе се врател уше во генерациите пред 2000 години па го нема, и од време на време секоја генерација ги “чита знаците на неговото скорашно идење“ али сепак, црквата си продолжжува да инвестира во недвижнини, парцели, коли ...
Тие набадаат и кој бил исус и како изгледал (имаме 3 разни ерзии на негови описи од таа црква) и шо рекол, (имаме еден куп “писма“ кои сами себе си се побиваат и негираат, имаме набадање како треба да изгледа рисјанството (денес има стотина разноразни цркви или правци во христијанството и секоја набада дека е таа баш направио пат а меѓу нив е и твојата верзија на црквата.
За набадање сте шампиони, веќе 2000 години, набадате за дуовност а не можете без наука и научни достигања.

Обиди се пак...

Од кај знајш? Можи ќе ти успее во наредниве пар миљарди години. Ако и‘ успеало на еволуцијата се‘ да створиТ случајно, оти не и тебе?...:pos:

Обиди се пак...

Од кај знајш? Можи ќе ти успее во наредниве пар миљарди години. Ако и‘ успеало на еволуцијата се‘ да створиТ случајно, оти не и тебе?...:pos:
Мики Исус кога ќе дојде?
имате ли некоја званична дата или бројка или “набадате“

Мики Исус кога ќе дојде?
имате ли некоја званична дата или бројка или “набадате“

Имам(е) се‘ што е потребно за спасение.
„Вие„, што имате, освен што немате?...

А кога иди исус, шо вели синодот?

Штом ќе се исполнат времињата, Он ќе дојде.
Иначе, не ми кажа што имате а што немате?...

Штом ќе се исполнат времињата, Он ќе дојде.
Иначе, не ми кажа што имате а што немате?...
Мики, еве плус минус некој месец, кажи званично од синодот која е прогнозата за идењето на Исус?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom