Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Подобар аргумент од тоа човек да ти ги прочита да речеме последните 15тина постови богами нема.
Само бла блаи бла од вас. Никад никаков аргумет, пошто ГО НЕМАТЕ!

А Телемата НЕ Е еврејски мистицизам, нели? Ако не е ондак што е?
Телемата е систем што во себе вклучува разни мистични, окултни и езотериски правци и учења. Еврејскиот мистицизам или кабалата е само еден дел. Телемата подеднакво вклучува и јога, исламски мистицизам или суфизам, египетски мистерии, астрологија, таоизам итн, итн. Телемата го асимилира највредното од сите религии и се задржува на неговата суштина, отфрлајќи го суеверието, догмата и ограничувањата чија функција не е духовна, туку световна и се практикувала и сеуште се практикува за држење под контрола на простата маса преку страв од казна и надеж за награда.

Само бла блаи бла од вас. Никад никаков аргумет, пошто ГО НЕМАТЕ!

Тркало, мене ме боли онаа работа и за рисјанството, и за телемата, и за еврејскиот мистицизам, ама ти си толку бедно човече што жал го фаќа човек кога те чита. Мизерија во раскош.

Во Македонија нема црква која навистина ќе му покаже на народот дека госпот е со неа, имаме само бизнис организации кои се занимаваат со овоземски работи од економско правен карактер, де се судат за земјишта за имоти, се проколнуваат еден со друг и редовно си обновуваат возен парк. Апсолутно ништо надприродно не мојш да видиш во нив (освен шо им изгореа еден куп храмови на велигден низ целата планета), друго е пример еден ваков проповедник, да го видиш вака на јаве како демонстрира силата на светиот дух:

Хмммм, да...овде навистина има дух(ови), ама не ќе да е „свет„, туку „црномањаст.„

Let3,

како делува Духот Свет врз човекот? Каква е состојбата од духот човеков кога ќе биде облагодатен од енергијата Божја?

Се надевам дека не знаеш...

Хмммм, да...овде навистина има дух(ови), ама не ќе да е „свет„, туку „црномањаст.„

Let3,

како делува Духот Свет врз човекот? Каква е состојбата од духот човеков кога ќе биде облагодатен од енергијата Божја?

Се надевам дека не знаеш...
Ти па веќе знаеш, не мојте да направите нишо шо Исус, бог да го прости, ви вети дека како верници ќе го правите:

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

20 А Исус им рече: “Заради вашето неверие: зашто, вистина, ви велам, ако имате вера колку синапово зрно, ќе и речете на оваа планина: ‘Премести се одовде таму!’ и таа ќе се премести, и ништо нема да биде за вас неможно
Матеј 17
На видеото се гледа како со покрет на рака поместува луѓе и предмети, македонски поп не би можел вака ни печено прасе да помести од маса освен со нож и виљушка

Ти па веќе знаеш,

Ама ти не знаеш.[DOUBLEPOST=1467198400][/DOUBLEPOST]
На видеото се гледа како со покрет на рака поместува луѓе и предмети, македонски поп не би можел вака ни печено прасе да помести од маса освен со нож и виљушка

Македонскиот поп, Богу фала, не е демоноопседнат.

Туку, оти не одговараш ко те прашуваат а лаеш ко не те прашуваат?

Македонскиот поп, Богу фала, не е демоноопседнат.
A oти на великден кога е најголемио православен празник в оган вивнаа и во пепел се претворија еден куп православни храмови низ цела планета.
Ти тогаш кажа дека каде е госпот даму демон не може да влезе и обратно кај е присутен демонот - го нема госпот, па испаѓа дека во тие храмови беа присутни демоните на ден великден а попојте му пееа и кадеа на луцифер

Последно уредено:

Не арчи си време: гледам дека не знаеш, а тоа што наместо да одговориш, мене ме обвинуваш, тоа не ти го покрива незнаењето.

Не арчи си време: гледам дека не знаеш, а тоа што наместо да одговориш, мене ме обвинуваш, тоа не ти го покрива незнаењето.
Teбе не те обвинувам бе, само прајме муабети за православието како црква со мошне сомнителна и непозната историја и нејзина денепшна улога како бизнис организација

Teбе не те обвинувам бе, само прајме муабети за православието како црква со мошне сомнителна и непозната историја и нејзина денепшна улога како бизнис организација

И пак не ми кажа како изгледа облагодатеноста од човековата душа а како демоноопседнатоста...:(

И пак не ми кажа како изгледа облагодатеноста од човековата душа а како демоноопседнатоста...:(
Еве пример на опседнатост од демони:
10868107_722826771158938_5701987886151863526_n.jpg

Еве пример на опседнатост од демони:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom