Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Батуле, Земјата како би имала 4 годишни времиња ако не се приближува и одалечува од Сонцето следејќи ја нејзината орбита?
Годишните времиња не се поради приближувањето и оддалечувањето на земјата до сонцето, туку поради аксијалната косина:
16988085-Illustration-showing-the-axial-tilt-of-the-Earth-Stock-Vector-earth-rotation.jpg
Поради неа, северната и јужната хемисвера се под различен агол во однос на сонцето во одреден дел од орбитирањето:
earth-21.jpg

Годишните времиња не се поради приближувањето и оддалечувањето на земјата до сонцето, туку поради аксијалната косина:
Прегледај го приврзокот 141669
Поради неа, северната и јужната хемисвера се под различен агол во однос на сонцето во одреден дел од орбитирањето:
Прегледај го приврзокот 141670

Значи вртењето на Земјата околу нејзината оска е виновник за 4те годишни времиња, а не околу орбитата? Ааа ок фала.

MIKI1 шо си викаш ти сеа... шо им е на овие бе Земјата се вртела.. :pos:

Значи вртењето на Земјата околу нејзината оска е виновник за 4те годишни времиња, а не околу орбитата? Ааа ок фала.
Не :) Земјата може да се врти околу својата оска, но ако ја нема аксијалната косина, годишните времиња не би постоеле.

Бројот сам ќе си го најдеш, во рубриката Религија, На страната http://forum.kajgana.com. Фонт кириличен, аФтор @MIKI1 итд итд

А кој е очевидец на сончевото вртење околу земјата? Ти можеби? :pos:
Или си очевидец на 6day creation? А ако не си, а не си сигурно, дај наведи име и презиме од барем еден очевидец на таквиот невиден настан.

Не батка, посочените па и јас, не го дрвиме, го дрвиш ти со детски непромислени постови.

Овој потфорум ќе биде само за вас верниците кога овој подфорум ќе се вика Вера а не Религија и кога на подфорум „кошарка“ ќе бидат само кошаркари или на подфорум „философија и психологија“ ќе биде само за дипломирани философи и психолози. Друго прашање што ти ниту си верник ниту религиозен. Ниту пак појма имаш што е атеизам.

Што се однесува до целта ниту ја имаш ниту пак имаш потреба да си тука. А дека не се замараш со атеисти тоа на друг да му кажуваш. Болна точка ти се атеистите, да можеш би ги избришал од лицето на земјата.
Bogami bi ve zbrisal. Ama na drug go ostavam toa. Jas dobro znaes deka dojfov na forumov da prasuvam. Vie go drvevte deka sum bil maskiran musliman neznam sto. Ok. Na sekoja tema ve ima i pokazuvate kolku sme nie glupi. I pak ne mi kaza. Sto bara ateist na religija? Kontinuirano nekolku gidini po red? Imam prijavuvano drvecki mislenja, del ti sam gi kikna. Jas mozam da odam na tema za kosarka ama sto bi si mislele tie tamu ako celo vreme im vikam, so vi e be, koj glup sport, igrajte fudbal be. I toa na SEKOJA tema. ? Vie se palite koa ke procitate Bog. Ja na primer temi so ne me zasegaat ne sum gi otvoril. A vie? Na let penzija da mu daete

Батуле, Земјата како би имала 4 годишни времиња ако не се приближува и одалечува од Сонцето следејќи ја нејзината орбита? Пак ќе ти ја напоменам сиромашната смисла за геометрија, кога Земјата би била рамна и не би се вртела околу Сонцето. Ебати нинтендо Универзумот тогаш... :)

Значи и да е така доаѓаме до заклучок дека твојот госпот е кинез, произведува таква роба... јбг :D

Ја‘ батка, уместо да ме убедуеш со астрономија за „шесто„ очекувам да ми наведеш едно (аман бе, едно, не две, премногу е тоа за тебе...) име од очевидецот на Земјиното „вртење„ околу Сонцето..

Ај обиди се...

До тогаш, слободно веруј (!) дека Земјава се „врти„ околу Сонцето, иако твоето вродено око (!) ти го посочува токму спротивното...

Bogami bi ve zbrisal. Ama na drug go ostavam toa. Jas dobro znaes deka dojfov na forumov da prasuvam. Vie go drvevte deka sum bil maskiran musliman neznam sto. Ok. Na sekoja tema ve ima i pokazuvate kolku sme nie glupi. I pak ne mi kaza. Sto bara ateist na religija? Kontinuirano nekolku gidini po red? Imam prijavuvano drvecki mislenja, del ti sam gi kikna. Jas mozam da odam na tema za kosarka ama sto bi si mislele tie tamu ako celo vreme im vikam, so vi e be, koj glup sport, igrajte fudbal be. I toa na SEKOJA tema. ? Vie se palite koa ke procitate Bog. Ja na primer temi so ne me zasegaat ne sum gi otvoril. A vie? Na let penzija da mu daete
A ti so baras na temava....Izigravas serif? Si ima Admini,Moderatori,Policija,Ambasadi odi tamu zali se...!

MIKI1 шо си викаш ти сеа... шо им е на овие бе Земјата се вртела.. :pos:

Види троа погоре...

Се‘ дур‘ веруваш (!) во исконтруираните прикази за Земјиното „вртење„ или Земјиниот облик со облик од топка, кои никој и никад не ги видел „од прва„, можеш слободно да си веруваш у секоја приказна, запакувана во научна амбалажа, па било тоа да е и најголемата очигледна лага...

Idi begaj be...najde koj da kaze...Lani veruvase u Hristo a ovaa godina veruvas u Snackbar!
A bas toa e dokaz deka imam izbor, jas vernikot. Nema lanci koi verata gi dava. Ama ti nemas. Samo baras dokaz deka si u pravo. Neces naci brale. Zatoa i dremes ovde. Ocaj[DOUBLEPOST=1458159947][/DOUBLEPOST]
A ti so baras na temava....Izigravas serif? Si ima Admini,Moderatori,Policija,Ambasadi odi tamu zali se...!
Ne be druze. Nekoj mi go donel mislenjeto na temava. Inaku uste od koa vifov koj na otvoril se otkazav od nea. I ne ja otvarav zs neli ne me interesira

А кој е очевидец на сончевото вртење околу земјата? Ти можеби? :pos:
.

Не бе, ти си очевидецот...:sneaky:

И ајде сега, по којзнае кој пат, препрепреповтори се самиот себе и својата кривица префрли ми ја мене и кажи ми дека не си очевидецот...

Види троа погоре...

Се‘ дур‘ веруваш (!) во исконтруираните прикази за Земјиното „вртење„ или Земјиниот облик со облик од топка, кои никој и никад не ги видел „од прва„, можеш слободно да си веруваш у секоја приказна, запакувана во научна амбалажа, па било тоа да е и најголемата очигледна лага...
Pih...Koja kontradikcija...zamisli!

A bas toa e dokaz deka imam izbor, jas vernikot. Nema lanci koi verata gi dava. Ama ti nemas. Samo baras dokaz deka si u pravo. Neces naci brale. Zatoa i dremes ovde. Ocaj[DOUBLEPOST=1458159947][/DOUBLEPOST]
Ne be druze. Nekoj mi go donel mislenjeto na temava. Inaku uste od koa vifov koj na otvoril se otkazav od nea. I ne ja otvarav zs neli ne me interesira
Ajde be...pa je ne kukam ko tebe....! Jas ne baram nisto posto ne postoi.

Уффф, а штотуку помислив дека стискањето „Ми се допаѓа„ е твојот врвен домет на форумов...:lolzz:

Ete be lajknav....ne se Ljuti!

Jas mozam da odam na tema za kosarka ama sto bi si mislele tie tamu ako celo vreme im vikam, so vi e be, koj glup sport, igrajte fudbal be. I toa na SEKOJA tema. ? Vie se palite koa ke procitate Bog. Ja na primer temi so ne me zasegaat ne sum gi otvoril. A vie? Na let penzija da mu daete
Ако кошаркарите веруваат дека сите што не играат кошарка се помалку вредни, дека заслужуваат да бидат казнети, протерани или дури и убиени, тогаш итекако заслужуваат фудбалери, шахисти и се останато да доаѓа и да им докаже колку се глупи и во заблуда.
Ти од една страна сакаш религијата да ја поистоветиш со кошарка а од друга страна јавно си признаваш вакво нешто:
Bogami bi ve zbrisal.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom