Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Види троа погоре...

Се‘ дур‘ веруваш (!) во исконтруираните прикази за Земјиното „вртење„ или Земјиниот облик со облик од топка, кои никој и никад не ги видел „од прва„, можеш слободно да си веруваш у секоја приказна, запакувана во научна амбалажа, па било тоа да е и најголемата очигледна лага...
Науката никогаш не барала слепо да веруваш во ниедно нејзино откритие или заклучок. Напротив, ако се сомневаш, истата таа наука те охрабрува да провериш и самостојно да дојдеш до резултатот доколку можеш. Тоа е разликата помеѓу неа и твојата вера! Ти несмееш да спориш ниедна догма на твојата црква, мораш да веруваш во неа. Затоа периодот кога христијанството владееше со европа е познато како Dark Ages.

Ако кошаркарите веруваат дека сите што не играат кошарка се помалку вредни, дека заслужуваат да бидат казнети, протерани или дури и убиени, тогаш итекако заслужуваат фудбалери, шахисти и се останато да доаѓа и да им докаже колку се глупи и во заблуда.
Ти од една страна сакаш религијата да ја поистоветиш со кошарка а од друга страна јавно си признаваш вакво нешто:
Zs me nervira vasiot karakter. Podlo ismevanje. A jas dali kako musliman, hristijanin ili budist nikad nema da mislam deka drugiotbe nevreden zd neveruva kako mene. Bas radi verata bi gi svatil. Zs znam ja sto sum pominal. I nikoj toa nesmee da go prai. Na podforumov ima ptipadnici na najmalku 5 teligii. Taka da toa deka sme vikale deka samo nie sme u pravo ti propagja, zs koi sme to nie

Последно уредено од модератор:
Bogami bi ve zbrisal. Ama na drug go ostavam toa.

Јасно. Не ни очекував друго од муслиман, следбеник на Исламска Држава.

Jas dobro znaes deka dojfov na forumov da prasuvam.

Од каде би знаел? Не сум ти во главата за да знам што имаш внатре, мислам.... ако има нешто.
Vie go drvevte deka sum bil maskiran musliman neznam sto.
Твоите постови јасно укажуваат на која религија си следбеник. Очигледно е оргазам доживуваш штом некој спомне ислам.
Na sekoja tema ve ima i pokazuvate kolku sme nie glupi.
Исто како што и ти и твојата тајфа кажувате како се неверниците глупи.
I pak ne mi kaza. Sto bara ateist na religija? Kontinuirano nekolku gidini po red? Imam prijavuvano drvecki mislenja, del ti sam gi kikna.
Веќе ти одговорив, да ти цртам немам намера. А не знам каков одговор ти е по мерак, де кажи таков ќе ти напишам.
Jas mozam da odam na tema za kosarka ama sto bi si mislele tie tamu ako celo vreme im vikam, so vi e be, koj glup sport, igrajte fudbal be. I toa na SEKOJA tema. ? Vie se palite koa ke procitate Bog. Ja na primer temi so ne me zasegaat ne sum gi otvoril. A vie? Na let penzija da mu daete
Да, демократско право и на кошарка некој да ја критикува кошарката како спорт, се додека е во рамките на пристојност и културно однесување.
И повторно некоја твоја генерализација. Баш посочениот член @Let 3 никаде не сум сретнал да има речник ни близу како твојот.
Инаку за твоја информација за пензиите (барем засега) е надлежен Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на РМ.

Последно уредено:
Zs me nervira vasiot karakter. Podlo ismevanje. A jas dali kako musliman, hristijanin ili budist nikad nema da mislam deka drugiotbe nevreden zd neveruva kako mene. Bas radi verata bi gi svatil. Zs znam ja sto sum pominal. I nikoj toa nesmee da go prai. Na podforumov ima ptipadnici na najmalku 5 teligii. Taka da toa deka sme vikale deka samo nie sme u pravo ti propagja, zs koi sme to nie
Абе ај шо кажа?! А деградирањето на хомосексуалците, паганите, окултистите?! Тоа не е подло? Подло било било кога некој ќе тера сеир со вашата глупост!
Вие, што секој поинаков морал од вашиот го прогласувате за гнасен и отворено се залагате за уништување на истиот, најдовте да зборувате за подлост?! Не си можел да прашаш демек...! Гревче ти кутро! Оди во саудиска арабија и прашај дали може окултист да дискутира за кабала на јавен форум, или за телема или за херметизам! Па дојди да ни кажеш каква е ситуацијата, да направиме споредба!

Последно уредено од модератор:
Ja bi ve zbrisal. Zs me nervira vasiot karakter. Podlo ismevanje. A jas dali kako musliman, hristijanin ili budist nikad nema da mislam deka drugiotbe nevreden zd neveruva kako mene. Bas radi verata bi gi svatil. Zs znam ja sto sum pominal. I nikoj toa nesmee da go prai. Na podforumov ima ptipadnici na najmalku 5 teligii. Taka da toa deka sme vikale deka samo nie sme u pravo ti propagja, zs koi sme to nie
Klasicen Snackbar odgovor! ...Mesto da otvoris toa konzervata da naucis kako da diskutirash i prifatis tugi mislenja...ti se vrtis na polesnata ti varijanta ...brisi ubivaj se sto ne ti e poznato!
Prostatilukot zadrzi si go za sebe! Imas policija ambasada idi zali se tamu!

Последно уредено:
@MIKI1 Земјата не е рамна, и истата се врти околу Сонцето. Блазе си ти што и во тоа се сомневаш и што бараш одговори, ама на погрешно место ги бараш. Свети Клеопа и Свети Светогорец за дасоберат што е можно повеќе пари во манастирот се можат да кажат, такви како тебе на нив им одговарат. Многу ми е криво за тебе што те имаме испуштено од руки, многу...

Не бе, ти си очевидецот...:sneaky:

И ајде сега, по којзнае кој пат, препрепреповтори се самиот себе и својата кривица префрли ми ја мене и кажи ми дека не си очевидецот...
Како си положил статика кога си студирал на Aрхитектонски, останува мистерија. :)

@MIKI1 Земјата не е рамна, и истата се врти околу Сонцето. .

Дај кажи ми (а и на другите на форумов...) кога и од која височина околу Земјава, токму ти виде дека Земјава се „врти„ и дека има топчест облик?

Или, можеби си токму ти првиот кој видел такви нешта, ама науките, агенциите и институциите кои се занимаваат со астрономија, физика и математика, го пропуштиле твојот подвиг па останал историски не забалежан?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1458167865][/DOUBLEPOST]
Како си положил статика кога си студирал на Aрхитектонски, останува мистерија. :)

Едноставно (нели!):
- ќе научиш,
- излегуваш на испит,
- положуваш,
- добиваш оценка во индекс.

Науката никогаш не барала слепо да веруваш во ниедно нејзино откритие или заклучок.

„Лажи, лажи Вере...„.

Науката ниту има потреба од таква забрана, затоа што тековно важечкиот сциентистички светоглед, си напра‘и монолол на(д) вистината (онаа, нивната вистина...) преку образовниот систем и преку медиумите, така да навистина, науката нема потреба да „тера„ некого да ја прифати, оти на „пучанстовото„ изборот му е веќе скратен; можеш да одбираш помеѓу науката и помеѓу науката.[DOUBLEPOST=1458168163][/DOUBLEPOST]
И после забораваш све што си научил.

Напротив: во моето професионално работење, користам речиси се‘ што сум научил.[DOUBLEPOST=1458168324][/DOUBLEPOST]
Ти несмееш да спориш ниедна догма на твојата црква, мораш да веруваш во неа.

Нема потреба да оспорувам догми, оти ги прифаќам своеволно. Тие кои ги спорат догмите, си створија свои приватни „цркви„. [DOUBLEPOST=1458168394][/DOUBLEPOST]
Затоа периодот кога христијанството владееше со европа е познато како Dark Ages.

...како што те учеа у историја „за петто„...

Историјата ќе да е троа поинаква, а мракот никад не бил поизразен од денес.

Последно уредено:
„Лажи, лажи Вере...„.

Науката ниту има потреба од таква забрана, затоа што тековно важечкиот сцинетистички светоглед, си напра‘и монолол на(д) вистината (онаа, нивната вистина...) преку образовниот систем и преку медиумите, така да навистина, науката нема потреба да „тера„ некого да ја прифати, оти на „пучанстовото„ изборот му е веќе скратен; можеш да одбираш помеѓу науката и помеѓу науката.
Е лажеш бе Вере, се утепа од лажење, животов ти помина у лажење.
Единствени што држат "монопол над вистината", се оние што истата си ја прогласуваат за нивна сопственост при тоа правејќи очајни обиди да го прикажат сомнежот, скептицизмот и критиката за погрешни па дури и за опасни и зли.
Вистината е нешто кое се темели на сознанија, на знаење, не на верба и догми! На вас науката ви боде очи не затоа што прогласувала монополи, туку затоа што го откриваат фактот дека критичкиот ум и скептичноста се клучни за откривање на вистината. Твоите излитени монолози не се ништо друго освен очајна циркуларна логика дека вистината мора да биде конечна и мора да има име, а името нели мора да биде Исус.
П.С. Сега немој да пропуштиш да го цитираш постов буква по буква, користејќи го твојот непогрешлив интелектуален дострел преку фразите: " јаааа!", "ц", " и томе слично" и тако даље.

Последно уредено:
Е лажеш бе Вере, се утепа од лажење, животов ти помина у лажење.

Ајде де: а колку вистни ти напиша на форумов? Ниту една, така?...[DOUBLEPOST=1458205120][/DOUBLEPOST]
Вистината е нешто кое се темели на сознанија, на знаење, не на верба и догми!

А бе шо изнакажа!
И дај конечно, напиши која е таа вистина, која е „...нешто кое се темели на сознанија, на знаење, не на верба и догми!...„

Која е таа вистина? Колку вистини ни кажаа науките? Дај наведи една (ЕДНА!!!) конечна научна вистина.

Ајде де: а колку вистни ти напиша на форумов? Ниту една, така?...[DOUBLEPOST=1458205120][/DOUBLEPOST]

А бе шо изнакажа!
И дај конечно, напиши која е таа вистина, која е „...нешто кое се темели на сознанија, на знаење, не на верба и догми!...„

Која е таа вистина? Колку вистини ни кажаа науките? Дај наведи една (ЕДНА!!!) конечна научна вистина.

Епa мaтемaтикaтa е егзaктнa нaукa. Тoa знaчи декa е вистинa, се штo пoдлежи вo нејзин дoмен.

Претпoстaвувaм мислиш нa вистинaтa oкoлу прaшaњaтa зa нaстaнoк нa земјaтa, универзумoт, чoвекoт, живиoт свет.....

Ајде де: а колку вистни ти напиша на форумов? Ниту една, така?...
Шо убаво, сам прашуваш, сам одговараш.
А бе шо изнакажа!

Вистината не е информација, не е податок, не е име! Таа е сознание, констатација или знаење за одредено нешто, одредено прашање, одредена област! Дека вистината мора да биде конечна и мора да има име е циркуларна логика што ја верглаш до бесвест во своите празни постови.

Шо убаво, сам прашуваш, сам одговараш.

Вистината не е информација, не е податок, не е име! Таа е сознание, констатација или знаење за одредено нешто, одредено прашање, одредена област! Дека вистината мора да биде конечна и мора да има име е циркуларна логика што ја верглаш до бесвест во своите празни постови.

Пoд вистинa, oн пoдрaзбирa егзaктнoст вo oдреденo тврдење, кoе немa дa пoдлежи нa сoмнеж oд никoгo, без рaзликa нa степен нa oбрaзoвaние, рaсa, пoл.

Претпoстaвувaм муaбетoт е вo нaсoкa кo шo пишaв пoгoре, oкoлу некoлку прaшaњa, чии oдгoвoри дијaметрaлнo се спрoтивни.

Интилигентен дизaјн или случaјнoст.

Тo е тo,штo Мики бaрa дa биде егзaктнo пoтврденo, oднoснo вистинитo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom