Динамичка IP адреса?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
Јас сум корисник на АДСЛ пакет од 10 гига.Брат ми вика дека имаме статична ИП адреса.Јас се јавив во центарот за помош на АДСЛ и ми рекоа дека АДСЛ не може да има статична ИП адреса,а и јас мислам така.И дај кажите како да ја скриам ИП адресата(со која програма)???
фала однапред

море ак ти е динамична зш ќе ја криеш ???? терај така

На секое конектирање на интернет добиваш нова ип. Тоа значи дека имаш динамичка ип адреса.
За да ја скриеш ип адресата еве ти повеќе програмчиња:
http://katz.cd/search/hide+ip

Мене на секој рестарт ми се менува Ип-от :)

Јас сум на Телекабел...Ми рекоа дека со секое исклучување(пауза 15ина минути) па повторно влкучување на модемот во струја треба да ми се мења ип...Ама не е така :(
Па нешо ми збореа да го приклучувам на Ethernet ваму таму ама нишо не разбрав...Некој шо е на Телекабел да не знае??

Mи се мени на секој рестарт. .. ама ако и тебе ти е динамична, шо имаш потреба да ја криеш . ..?

IP адреса неможеш да скриеш статичка динамичка каква и да е сеедно. Во спротивно кога ке сакаш да пристапиш до некој сервер, нема да може серверот да ти одговори. Така да без IP адреса не ке можеш да пристапиш на интернет.

Имаш една опција ако работиш преку рутер... Рутерот работи со една IP адреса за интернет-јавна и динамичка или статичка сеедно, а во сопствената мрежа користи други IP адреси приватни и статички. Така да кога ке пристапиш на нет рутерот ја преведува IP адресата и со јавната пристапува на нет, па кога ке ти одговори сервер потоа јавната ја преведува во приватна и добиваш одговор. (ова ти го опишав на прост начин, сепак не е толку едноставно :))

Најди некое прокси и терај преку него. Или користи ТОР.

Симни Privacy Guard...Со него се криеш позади некоја друга ајпи адре што ќе ти ја најде и покаже...Всушност тсо тој програм например кај што сурфаш покажуваа таа ип адреса позади која се криеш...
Само ќе треба да си побараш крак,триал е...

Јас сум на Телекабел...Ми рекоа дека со секое исклучување(пауза 15ина минути) па повторно влкучување на модемот во струја треба да ми се мења ип...Ама не е така :(
Па нешо ми збореа да го приклучувам на Ethernet ваму таму ама нишо не разбрав...Некој шо е на Телекабел да не знае??

Има финта за телекабел, побарај го програмчето etherchange, со него можеш да си ја менуваш mac адресата на модемот, a со тоа ќе ти се смени и ip адресата. Смени ја со 12 хексадецимални цифри (ABCDEF- било која комбинација, само да се 12). Само финтата е што имаш само 3 адреси(мислам дневно). Најубаво запиши си ги 2- те нови mac адреси (+1 што веќе постои на модемот) што ќе ги смислиш и менувај си ги по потреба. Откако ќе ја смениш mac адресата со програмчето само направи disable/enable на конекцијата и ќе ти се смени ip адресата. Ако ти прави проблеми и не се конектира имаш опција да ја врати mac адресата што веќе си ја имал.

Ок фала сеа ќе пробам да го најдам програмчето и се тоа :smir:
Едит-Брат фала успеав...Најдов и туторијал како се прави си сменив ајпи знам и како да ја вратам старата :) Фалааа

Солид, ти сакаш да ја мењаваш ИП адресата или да ја криеш? Ако си позади рутер тогаш можам да ти помогнам само ако имаш Asus RX 3041. Ако не си позади рутер тогаш само дисконектирај се и повторно конектирај се и ќе си добиеш нова ИП адреса.

Ако сакаш да ја скриеш можеш да користиш прокси или некои програми.

Сака да биде хакер дечкото, да не го фатат од ЦИА дека им ровари по Ареа51!!! Абе напрај repair connection и одма ти дава нова ИП, ако некој сака да те најде, ке го направи тоа многу лесно, колку и да ја криеш ИП адресата.....

За криење на IP aдреса ми се допаѓа многу HideIP и тоа платинум знам од каде да ја најдеш, кој ја сака нека ми пише ПП ке му пратам линкче.:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom