Дилема за кокошката и јајцето?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
добро во ред но јас напишав во контекст на насловот и претходното мислење, а сеакко испаѓа по логиката на нештата дека јајцето неможе да биде прво...

а од кои причини не сметаш дека не е филозовска книга, како што гледам јас доста филозвски е напишана
обрано...по логика (атеизам) јајцето е прво
по религија - кокошката

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
обрано...по логика (атеизам) јајцето е прво
по религија - кокошката
да но пак по логиката на нештата неможе да биде јајцето па кокошката како што реков мора некој да го снесе и да го исквачи за да се испили и развие во кокошка зарем у тоа нема логика...

нелогично е само да се снесе и испили... настрана од сите религии и вери, сепак нема логика.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да но пак по логиката на нештата неможе да биде јајцето па кокошката како што реков мора некој да го снесе и да го исквачи за да се испили и развие во кокошка зарем у тоа нема логика...

нелогично е само да се снесе и испили... настрана од сите религии и вери, сепак нема логика.
не само да се снесе
туку да го снесе оригиналниот вид - додека јајцето да стане подвид
дали ме сфаќаш нешто што зборам?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

По логика, битијата на светов настануваат од посложени кон поедноставни, или обратно?

yo

Член од
20 април 2010
Мислења
22
Поени од реакции
0
jajceto e postaro oti od kade se rodila kokoskata? a od kade se rodilo jajceto? e pa i toa neznam ama mislam deka kokoskata e postara

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
jajceto e postaro oti od kade se rodila kokoskata? a od kade se rodilo jajceto? e pa i toa neznam ama mislam deka kokoskata e postara
Леле досаден си више шо кењаш по темиве.

Ова со кокошкава и јајцето некако не ми изгледа дека некогаш ќе се одгатне. Сите факти погоре се контра едни на други.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Јајцето од кое излегла првата кокошка тешко да било на друга кокошка туку на некоја птица од што знам, времето на јура. Инаку, и по креационизам и по еволуција сметам дека кокошката е прва. Т.е. „кокошката’’. :)

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Зарем Птеродактилите не Носеле јајца? =/

C

Cool Hand Luke

Гостин
Зарем Птеродактилите не Носеле јајца? =/
Тоа и реков, дека кокошката еволуирала од друга птица. Туку поголем гаф ми беше тоа што реков дека е прво кокошката или што и да е, па јајцето. Всушност не знам, а и не ме интересира. :) Битно е Господ, а дали и тој еволуирал од било што, небитно ми е. Има некои такви теории, дали Бог се развива и тежи кон самосвест. Неговото освестување во момент би не просветлило сите нас. :raz: А којзнае... фри вил, итс а битч.
Битно ние да се освестиме.
:raz: А можно да е јајцето... :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јајцето од кое излегла првата кокошка тешко да било на друга кокошка туку на некоја птица од што знам, времето на јура. Инаку, и по креационизам и по еволуција сметам дека кокошката е прва. Т.е. „кокошката’’. :)
oбјасни ми како по пат на еволуција кокошката е прва?
Ho non capito bene.

C

Cool Hand Luke

Гостин
oбјасни ми како по пат на еволуција кокошката е прва?
Ho non capito bene.
Не е можно. Се збркав, прво мислев на кокошката и кокошкиното јајце, кокошката е постара од своето јајце, не е постара од претходното јајце од кое таа излегла, но тоа не е кокошкино, но сепак се збркав. :zid: Малку сум заљубен денес, не ми замерајте. :)

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
па јајцето нормално..:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom