Дигитални лични документи

• Креатор на темата Креатор на темата Rothmans
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 ноември 2024
Мислења
1.107
Поени од реакции
847
Не знам дали има некоја тема на форумов за дигитални лични карти и возачки дозволи, најверојатно ќе имаме и за пасоши... кој знае...
Ако има префрлете ја темава таму.
Што мислите за вакво нешто? Дали овие дигитални формати на личните документи се безбедни или пак полесни за пробивање, фалсификување и други ујдурми? :)

Дигиталните лични документи се само „преодна фаза„ кон она кое наскоро ни следува, а тоа е замената на сите наши документи со еден, кој веќе познат како „жигосување„, односно потчинување на родот човечки кон антихристот.

Дискусиите за тоа дали дигиталните документи се подложни на „пробивање„ не се потребни и се чисто оддалечување од битниот проблем, оти е појќе од јасно дека се‘ што е створено од човек, може да биде „пробиено„ од друг човек, упатен во одредена проблематика.

Кога „нигата„ Обама беше на вториот мандат, во неговата здравствена програма позната како „обамакер„, беше предвидено вградување РФИД чипови во секое новороденче. Не ја знам причината, ама работата им се изјалови дури и на сатанистите.

Еве, Русите кои глумат православие, се шампиони во дигитализацијата, било да е тоа „дигитална рубља„, било да се дигитални документи или пак секојдневно следење на граѓаните во обем кој не е познати дури ни во ЕУ или во САД (освен во Кина).

Мене не ме занима за Русија и за нигерот Обама, ниту пак за САД и Кина. Ме занима како ќе биде у нашава држава од октомври годинава.

Иначе у Кина се плаќа со дланка (отисок) наместо банкарски картички.

Иначе еве како праеле до сега

Како го балансираш тоа што си православен христијанин и расист истовремено?
Не балансирам, туку кажувам „од прва„, без заобиколување на вистинските состојби „на терен„.

Изразот „нига„ ("nigga") е насочен од и кон афро-американците, како „секојдневен„ меѓусебен говор.

Не балансирам, туку кажувам „од прва„, без заобиколување на вистинските состојби „на терен„.

Изразот „нига„ ("nigga") е насочен од и кон афро-американците, како „секојдневен„ меѓусебен говор.
ама се лутат ако им речеш така, исто како кај нас албанец и циган.

Мене не ме занима за Русија и за нигерот Обама, ниту пак за САД и Кина. Ме занима како ќе биде у нашава држава од октомври годинава.

Иначе у Кина се плаќа со дланка (отисок) наместо банкарски картички.

Иначе еве како праеле до сега
Треба да се занимаат и Кина и Русија и ЕУ и САД, оти една и иста шема за воспоставување дигитален конц-логор е применува на целото население на Земјава.

Не знам дали има некоја тема на форумов за дигитални лични карти и возачки дозволи, најверојатно ќе имаме и за пасоши... кој знае...
Ако има префрлете ја темава таму.
Што мислите за вакво нешто? Дали овие дигитални формати на личните документи се безбедни или пак полесни за пробивање, фалсификување и други ујдурми? :)

Да го видам ова не верувам, а не па вака, демек најавено. Или ова од октомври 2400та година?

ама се лутат ако им речеш така, исто како кај нас албанец и циган.
Да, ако белец им се обрати со тој израз, тогаш се „увреѓени„, ама не и меѓусебно, како на пример ако на шќип да му речеш дека е шќип, кажано од ѓаур.

Да, ако белец им се обрати со тој израз, тогаш се „увреѓени„, ама не и меѓусебно, како на пример ако на шќип да му речеш дека е шќип, кажано од ѓаур.
Тоа и пишав, ама форумов автоматски ми мења коа ќе пишам Шшшиптар. А оние се уствари SSSHIPtari, праат shiping на пратки.

Интересна појава сте вие религиозните. Не знам како не ти е јасно дека еден ден кога ќе ти се суди Бог ќе те праша: Мики, за ова nigga, шо прајме?

Интересна појава сте вие религиозните. Не знам како не ти е јасно дека еден ден кога ќе ти се суди Бог ќе те праша: Мики, за ова nigga, шо прајме?
„Ние„ религиозните редовно укажуваме на вистината, а дали некој ќе ја прифати или не, останува негов избор.

Што се однесува до изразот „нига„, нека ми суди Бог и нека биде Неговата волја.

Последно уредено:
Опасност со идентификација и приватност секогаш ќе постои, ако е на телефон мислам ќе има и дополнителни методи на верификација, но ништо не е гаранција.
Моментално најголемиот security breach во САД

Опасност со идентификација и приватност секогаш ќе постои, ако е на телефон мислам ќе има и дополнителни методи на верификација, но ништо не е гаранција.
Моментално најголемиот security breach во САД
еее, кај нив на толку народ од 350 + милиони жители нема да примети некој дека е лажна и нема секој да биде легитимиран од полицаец.

Стварно оф топик замина со оваа мисла што немаше ни потреба да ја споделиш.
Автоматски споено мислење:

Апликацијата што ќе ја направат „М.услуги“ не знаеме колку е безбедно изградена, дали може да биде модифицирана, злоупотребена итн. Така да поарно да нема вакво нешто.

Back
На врв Bottom