Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Za vakcinacija protiv HPV nema strikna vozrast, tuku pred se e nameneto za devojcinja pred prviot seksualen kontakt, a za vozrasnite e adekvatna vakcinata samo ako ne postoela infekcija so HPV,bidejki posle postoecka infekcija so hpv (duri i izlecena) vakcinata nema efekt.

Blagodaram mn za ovaa informacija, ete gledas nikoj ne mi spomna okolu toa deka ako veke si go imal virusot, vakcinata nema nikakov efekt.

Уф, баш коленото ли, коленото ти е најзаебано за дијагноза, пошто е комплетно затворено. У принцип мора да се снима на рендген ако е проблемот до коските (а најверојатно не е), или магнетна резонанца ако е проблемот до меките ткива како лигаментите, или менискусот ('рскавица). Најверојатно не ти е ништо, ама јас да сум на твое место би отишла на добар доктор-специјалист за колено, кој ќе знае да ја прочита и протолкува снимката. Во Скопје но Државна има тројца специјалисти за колено. Во Битола не знам. Во секој случај, ти треба упат од матичен.

Pa najverovatno se raboti za hematom vo kolenoto, koj dokolku e mal ke iscezne sam od sebe, a ako se raboti za pogolem treba da se punktira.
Kako i da e, kolku da se isklucat site drugi moznosti bi ti preporacala da idesh na lekar da te pregledaat (prvo se prai eho da se vidi dali ima tecnost vo kolenoto, a dokolku ima indikacija rengen ili mrt), bidejki koleno e dosta lesno da se povredi i cesto seriozni povredi se zanemeruvaat (imavme pacient koj godina ipol si dzogiral redovno so ruptura na meniskus).
Za bolkite kupi si voltaren ili thermo activ mast, olesnuvaat instantno.

Фала, вчера одмарав и одма подобрување. Ете денес бев како нов, скокав како кенгур, топка не ми избега. :)

Можеби 3-4 недели секој ден ме боли главата од ништо. Кога ќе станам од спиење по 1-2 саати почнува.... При мал физички напор почнува. При нервоза исто.... Не сакам да пијам аналгини или кафетини сакам да знам од што е и да се спречи. btw многу не учам па да е од тоа :pos: , не седам пред монитор долго време (барем јас така мислам) ако нема што да правам си легнувам или ќе испаднам... и така...

help

Имам многу болна менструација...
Свашта сум пробала, и совети од доктор и се, ама не ми ја олеснуваат маката веќе ни апчиња ни чаеви, како отрпната да ми е болката од секакви обиди да се уништи...
Некој совет?:((((((((

Имам многу болна менструација...
Свашта сум пробала, и совети од доктор и се, ама не ми ја олеснуваат маката веќе ни апчиња ни чаеви, како отрпната да ми е болката од секакви обиди да се уништи...
Некој совет?:((((((((

Претпоставувам дека имаш пробано кетонал!И јас порано иамв проблеми и пиев кетонал.Ако не ти помага пробај една недела пред да добиеш на јајниците на ставаш алпа тоник ја влече болката.Се надевам ќе ти помогне.

Претпоставувам дека имаш пробано кетонал!И јас порано иамв проблеми и пиев кетонал.Ако не ти помага пробај една недела пред да добиеш на јајниците на ставаш алпа тоник ја влече болката.Се надевам ќе ти помогне.

А каде да најдам таков тоник?

Ми треба итно апче кое може да спречи големи главоболки (кои се појавуваат без некоја очигледна причина)
бев на испитувања се е во ред со главата но главоболките се појавуваат од време на време и се неиздржливи.Кое апче е доволно силно да ги спречи?!

Ми треба итно апче кое може да спречи големи главоболки (кои се појавуваат без некоја очигледна причина)
бев на испитувања се е во ред со главата но главоболките се појавуваат од време на време и се неиздржливи.Кое апче е доволно силно да ги спречи?!

Дали имаш пробано упсарин?

Не знае некој да каже што треба да правам за мојот проблем ?

Можеби 3-4 недели секој ден ме боли главата од ништо. Кога ќе станам од спиење по 1-2 саати почнува.... При мал физички напор почнува. При нервоза исто.... Не сакам да пијам аналгини или кафетини сакам да знам од што е и да се спречи. btw многу не учам па да е од тоа :pos: , не седам пред монитор долго време (барем јас така мислам) ако нема што да правам си легнувам или ќе испаднам... и така...
-Аналгин
-Саридон
-Кафетин
Све у свему,сите аналгетици,кои би се користеле и за останати болки во телото.

За најјаки болки кога имам мигрена, еднаш на доктор ми пуштија инјекција Кетонал.После пиев за скоро секоја главоболка.Помага за 5 мин, брз разлика колку е јака.Имаш 3 вида на Кетонал, почни со најслабите.Ке ти кажат во аптека.САмо немој да претераш оти од нив може да те боли желудникот, а со честа уптреба нема да го секаваш дејството, па ке ти треба повеке.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom