Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Najverojatno se raboti za UTI. Prvo se pravi urino kultura po što i soodvetna terapija! Čaj od Brusnica slobodno konzumiraj do 4-5 čaši od 200ml dnevno najdobro kupen od bilna apteka kade ḱe ti objasnat i za pravilna podgotovka. Zgolemi vnes na voda, ne sokovi tuku pij mnogu voda! Zgolemi vnes na C vitamin. Zgolemena redovna higiena tamu dole i sekojdnevna promena na dolen veš, preporačuvam upotreba na antibakteriski neutralen PH sapun poradi možna ,,iritacija,, te infekcija na ,,kožičkata,,. Vozdrži se od masturbacija ili seks dodeka ne se smiri infekcijata na ,,kožičkata,, i po mokrenje drži go suv, potočno isplakni go so mlaka voda i isuši so čist peškir. Da ne dolžam stručno zošto i kako. Ako nema podobruvanje za nekolku dena, zadolžitelna poseta na urolog! Sleden pat koga ḱe primaš antibiotik, zadolžitelno i probiotik!
... ма каква UTI, кажи му конкретно, тој си има (ППБ) или (СПБ) сексуална пренослива болест или венерична болест, ако не се напие комбинација од (fluconazole), (metronidazol), (cefixime) и мачкање со (clotrimazol), каква брусница какви бакрачи сериозна е работава и не треба да чека, а не треба уринокултура туку микробиолошки брис, па пошто е многу болно тоа кај мажите да се навлезе во пенисот дупчето со стапче, најчесто жената ги прави тие микробилошки анализи, таа што легнала со него и му ги префрли бубачките!:D

Последно уредено:
... ма каква UTI, кажи му конкретно, тој си има (ППБ) или (СПБ) сексуална пренослива болест или венерична болест, ако не се напие комбинација од (fluconazole), (metronidazol), (cefixime) и мачкање со (clotrimazol), каква брусница какви бакрачи сериозна е работава и не треба да чека, а не треба уринокултура туку микробиолошки брис, па пошто е многу болно тоа кај мажите да се навлезе во пенисот дупчето со стапче, најчесто жената ги прави тие микробилошки анализи, таа што легнала со него и му ги префрли бубачките!:D
Mene sepak mi izgleda na urinarna infekcija. Može da e i drugo, no sepak tamu prvično mi odi pametot. Ništo ne gubi 3-4 dena da vidi dali ḱe ima podobruvanje, ako ne posle na urolog.
Ama ne može da dijagnosticirame i lekuvame vaka onlajn. Kade celosna anamneza, pregled. Ednostavno bi mu kažal batka pravo na urolog. hehe

Е сеа дека да одам и шо да праам и ја веќе незнам. Докториве овде искараавте се. Не сум сексуално активен уште, дека мастурбирам нормално и тоа малко повечќе недела дена. Матичната веле да ти пишам цитрал е сеа шо да праам и дека да се обратам. Малееее

Е сеа дека да одам и шо да праам и ја веќе незнам. Докториве овде искараавте се. Не сум сексуално активен уште, дека мастурбирам нормално и тоа малко повечќе недела дена. Матичната веле да ти пишам цитрал е сеа шо да праам и дека да се обратам. Малееее
E de de se pošeguvavme malce. Da i kažeš na matičnata deka pred da ti prepiše Citeral za makata koja ja imaš, treba da se napravi urinokultura. Ti pravi toa što ti kažav i ako za 3-4 dena ne si 50% podobar da si baraš prioriteten upat za na urolog. Pozdrav

E de de se pošeguvavme malce. Da i kažeš na matičnata deka pred da ti prepiše Citeral za makata koja ja imaš, treba da se napravi urinokultura. Ti pravi toa što ti kažav i ako za 3-4 dena ne si 50% podobar da si baraš prioriteten upat za na urolog. Pozdrav
Еми и да знаеш дека ке те послушам и така ке и кажам прибидејки писна ми веке

... полнолетен си?

Бех во болницта кај докторо уролог прегледа ме и кажа ми истото што и хирурго овде брее бе вие од истата книга учете. Дадов му на докторо да чита што ми е пишал Стерн и докторо веле ее тоа е леко право ти кажал колегта. Купих си сапун асо дерм од аптекта да се миам и сега да пиам чајо и до петоко ако не ми мине цитрал две кутиики ке ми напише да ми мине. Е зошо де две кутиики и зошо не смеам да мастурбирам додека ми мине
Автоматски споено мислење:

Еј де и дај подкажете нешо нејасно ми е зошо кога мочам ме пецка дупчено од дека излева мочката и тогај малко ме боле врво од кожинката на пенисо дека е разликта овде

И шо ми кажа докторо дека може ќе е требало пљус канестан да мачкам на пенисо од дека и тоа испадна

Последно уредено:
и до петоко ако не ми мине цитрал две кутиики ке ми напише да ми мине. Е зошо де две кутиики и зошо не смеам да мастурбирам додека ми мине

Еј де и дај подкажете нешо нејасно ми е зошо кога мочам ме пецка дупчено од дека излева мочката и тогај малко ме боле врво од кожинката на пенисо дека е разликта овде

И шо ми кажа докторо дека може ќе е требало пљус канестан да мачкам на пенисо од дека и тоа испадна
Ḱe ti objasnime. Pečenjeto pri mokrenje ti e predizvikano od samata urinarnata infekcija. Bolkata na ,,kožičkata,, koga mokriš primarno ti e predizvikana kako iritacija od toksinite vo mokračata od samata urinarna infekcija, kako sekundarno e nadrazneta od česta masturbacija vo tek na aktivna urinarna infekcija. Ako nemaš podobruvanje do petok, doktorot ḱe ti prepiše dve dozi Citeral vkupno 10 dena antibiotska terapija so cel temelno da se iskoreni bakterijata što ti ja predizvikala urinarnata infekcija. Citeralot e odličen antibiotik za urinarni infekcii koj isto deluva i na infekcii na kožata odnosno mekoto tkivo što vo tvojot slučaj e ,,kožičkata,, na penisot. Ḱe apstiniraš od masturbacija so cel dopolnitelno da ne ja ,,drazniš kožičkata,, znači zaboravi na masturbacija dodeka seto ova ne se sredi. Urologot pri pregled videl deka zasega nema indikacija za primena na antifungalen krem pr. Kanesten, taka da toa zasega ne ti e potrebno se dokolku ne premine vo gabična infekcija na ,,kožičkata,, togaš ḱe se mačkaš. Možebi urologot ḱe saka celosno da te pokrie so antibiotska i dopolnitelno antifungalna terapija kako prevencija da ne se sozdadat gabi. Ne se voznemiruvaj znae što pravi doktorot. Sega vrati se vo apteka, bez razlika što seušte ne si pod antibiotska terapija i kupi si dopolnitelno kako ,,pomoš,, pri urinarna infekcija i probiotik, za da ti se ,,stabiliziraat,, crevnite bakterii da ne ti objasnuvam stručno što i kako. Ti preporačuvam Proven x1 dnevno, bidejḱi ne e na mlečna baza idealno za vo tvojot slučaj. Opušti se, ne se plaši ništo seriozno ne e. Pravi se toa što treba da praviš i ḱe ti pomine kako na kutre. Pozdrav

... и мачкање со (clotrimazol),
... и твојот уролог нема појма, пак ќе дојдеш на моето, прво да даде Цитерал (ciprofloxacin) антибиотик без антибиограм, тоа како на спортска да игра, дополнително тој антибиотик по препорака се применува ептен во исклучителни ситуации, поради несакани ефекти, ама твојот уролог некако не ги чита препораките и новитетите уште дели терапија ,,по старо,,, .

......ај ај, памти ми ги лековите што ги пишав (генерика), пак на моето ќе дојде, ете Канестен е всушност clotrimazol што ти го пишав, инаку не мора да си сексуален активен да ги закачиш тие ,,бубачки,, во поново време и од нехигиена по тоалети и немиење раце со претходно допирање или користење на ,,инфицирани работи,, може лесно да се пренесат.

Screenshot 01-27-2023 20.34.26.pngScreenshot 01-27-2023 20.35.09.pngScreenshot 01-27-2023 20.35.35.pngScreenshot 01-27-2023 20.36.41.png

П.С.
... еве кога ќе одиш после една недела, кога ќе имаш не само пецкање туку и дополнителни болки при мокрење, зашто при таква инфекција „те лечат со чај и неутрален сапун“, за да може онака подлабоко да навлезе инфекцијата во уретра, а не сега што ти е можеби површински сеуште, па наместо веднаш да се делува, ти се дава временски простор без ништо лек онака добро да те зафати, подај му го и ова писмо испратено до сите здравствени работници уште во 2019, втор пат во 2021 година ако твојот уролог „го заборавил“ или воопшто не го прочитал.

Последно уредено:
пуфнато едно ...уролого е на тате френд ....и додека читаше те смееше ти се ....и кажа дека ти играеш си доктор ...ами истински не си и срам ...те е било шо пишеш гљупости ...резил еден ајт ...сеа ми се одлепи подалечко ....ја не ти пишам повечке
... така се лечи денес недокажана инфекција со недокажан по антибиограм антибиотик, со тато френдо со чај од брусница и неутрален сапун, само да не е Ешерихија Коли (Escherichia coli) , тогаш ќе видам што ќе прави на тато френдо што е уролог и што се смее „хехехе“.

Ти бе море чоек не си арен иљаду насто се ми правеа денеска во систина бе море испитаа ми крв мочка се ми провериа целио ден минав го тамо. Мислеш дека поеке знаеш од академико доктор живко попов ли бе море чоек. Резил еден шо постоеш ти се подмоча чоеко кога читаше те бе резил пу
А нели ти се изнасмеаја кога видоа дека на форумов си отворил профил и бараш помош????

pri kontrola na nos / sinusi, ispadna deka ima nekoe vospalenie i/ili bakterija, pa mi prepisa doktorot terapija na slikata

579A9A3F-AC0C-48F8-BA04-65E62D6F98F0.jpeg

mi rece prvo so sprejovite da probam nedela dena, pa ako ne e podobro, togas amoksiklav.

nekolku dena nema air od sprejovi. amoksiklav, nasabajle dozata, na gladno ili posle obrok treba da se zema?

probiotik nekoj dali da zemam so nego?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom