O
ob1
Гостин
Да препорачате некој појас или некое друго помагало за исправување на 'рбетниот столб?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да препорачате некој појас или некое друго помагало за исправување на 'рбетниот столб?
Zdravo. Mi treba sovet za trigliceridi. So godini vekje mi se od 11 do 13 sto e ogeomno. Sega jas sum si kriv ne piev dolgo vreme apcinja a sega pocnav triglid I uste edni kapsuli od crven oriz. Holesterol mi e 8 sto I toa e mnogu a se hranam pretezno zdravo. Verojatno samata krv sozdava bez razlika sto jadam a i od stres so godinite sigurno e. Sto predlagate da pijam ili jadam nesto na prirodna baza za trigliceridi i holesterol? Fala odnapred.
Јас предлагам да пиеш тоа што ти го кажал докторот ама со поголема сериозност да ја земаш терапијата посебно таа на хемиска основа.Sto predlagate da pijam ili jadam nesto na prirodna baza za trigliceridi i holesterol? Fala odnapred.
Многу, тоа е параметар кој ти кажува дека има "обртај" на клетки. За кои клетки станува збор, треба "пилотот" на авионот да ја дешифрира целата слика.Баш ме интересира кои би биле причини за покачен LDH ?
Mhm инаку се работи за оштетување на органи или инфекции?Многу, тоа е параметар кој ти кажува дека има "обртај" на клетки. За кои клетки станува збор, треба "пилотот" на авионот да ја дешифрира целата слика.
Koga e nizok pritisokot ( za da se pokaci na priroden nacin ) treba da se jade nesto posoleno primer Maslinki Sirenje Kisela Zelka i ke se pokaci pritisokotДали постои природен(не штетен) начин да се подигне малце притисокот?
Да не пиеш некои лекови? Нешто за притисок?Може ли препорака за симнување хроничен оток на скочен зглоб. Маст или нешто слично. RICE (мраз и на висина поставена ногата) методата оддамна веќе не помага. Поради лошо санирани повреди од шинување/превиткување од пред 10+ години имам синдром на хронично шинат зглоб. Оток имам постојано но сега и да не направам ништо отокот може да се зголеми и да боли.Прегледај го приврзокот 362200Прегледај го приврзокот 362201
Никакви здравствени проблеми. Отсекогаш низок притисок сум имал. Од таблети само витамин це пијамДа не пиеш некои лекови? Нешто за притисок?
Лабораторија си правел, срце, бубрези испитано?
Одмор, елевација, мраз, компресија.
Гравитација...
...не е тоа некој голем оток, при некое подолго пешачење или стоење секој кој имал повреда на скочниот зглоб, па макар и свиткување на ногата така му се случува на екс повредената нога,Никакви здравствени проблеми. Отсекогаш низок притисок сум имал. Од таблети само витамин це пијам
Се сомневав и јас за таквиот тип на чорапи а луѓе околу мене ми викаат си умислуваш. Иначе 80кг сум. Еден тон пари до сега дадов за колагени, шок вејф терапии за кршење шилци, физикални терапии, специјално изработени влошки и обувки. Имав и предлог од ортопед за атроскопија на зглобот бидејќи сум имал оштетување на талусот, но истиот ортопед се откажа бидејќи инсистираше да биде операцијата после 3 часот приватно односно 36000 денари а виде дека сум крводарител и дека треба бесплатно да ми биде операцијата. Второ мислење добив дека проблемот е погоре на зглобот а талусот е подоле и дека првиов ортопед сакал само кеш иако го сметаат за врв ортопед во Македонија....не е тоа некој голем оток, при некое подолго пешачење или стоење секој кој имал повреда на скочниот зглоб, па макар и свиткување на ногата така му се случува на екс повредената нога,
Прегледај го приврзокот 362286
...дури го нарекуваат ,,спортски зглоб,, , а самиот оток оти притиска нормално дека ќе предизвикува болка (постојана или привремена),
Прегледај го приврзокот 362285
... ако додадеме на тоа дека се има и покачена телесна тежина, ваква појава ќе биде честа, мачкање со гел диклофенак (Dicloron) насабајле, а навечер тенок намаз од хепаринска маст (Hepathrombin) за некој ден би требало да ја подобри ситуацијата.
П.С.
...немој да носиш такви чорапи каде стега од ластикот веднаш под или над зглобот, носи повисоки чорапи.