Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво
На ногата сум највероватно изеден или полазен од некој инсект и имам 3 модринки кои ме чешаат. Му ставив ладна облога од вода и ракија. Дали има потреба од одење на доктор, бидејќи за 30 мин заминувам на пикник.
Убаво да си поминеш.:)

За ултразвук на тестисите кај треба да одам,?? матичен,болница?
во последно време имам болка и сакам да проверам за рак на тестиси
Закажиси термин во Ремедика кај Професор доктор Жифко Попов врвен уролог,прегледот ти е некаде 1800 денари вторник предпладне работи а среда попладне,Доколку одиш кај матичниот(државно) ке треба да ти закаже термин само барај да ти закаже со приоритетен упат бидејки со обичниот ќе се утепаш од чекање минимум 2-3 месеци

Закажиси термин во Ремедика кај Професор доктор Жифко Попов врвен уролог,прегледот ти е некаде 1800 денари вторник предпладне работи а среда попладне,Доколку одиш кај матичниот(државно) ке треба да ти закаже термин само барај да ти закаже со приоритетен упат бидејки со обичниот ќе се утепаш од чекање минимум 2-3 месеци
Фала

Дали можете да споделите некоја информација за начинот на зараза со свинска тенија после конзумација на суспектно месо? Поточно, колкави се шансите за зараза при внесување на заразено месо и дали постои некаков начин или акција што можам да ја превземам за рана дијагноза или мора да поминат 8 недели колку што е потребно за развиток на ларвата?

Ребрата беа добро испечени, но на последното парче забележав бели топчиња кои беа излезени на површина. Другите ребра беа ок, немаа такви топчиња, иако се работеше за едно поголемо парче ребро спремено во месара за скара.

денес на работа додека стоев и чекав машината да заврши од еднаш почна устата да ми се полни со вода и осетив како да ми се надига и кога ќе плукнам устата пак ми се полнаше со вода и тоа траеше една минута отидов до вц го измив лицето и се напив вода и сетоа тоа го снема,истото ми се има случено минатта година еднач пак во летните денови дали е дехидрација или некој да му се има случено истото ?

Дечки, од што може да ме боли овој дел од стапалото? Едвај го виткам прстот и тој дел под него. Можно е таа болка да е од патики? Се немам удрено нигде...
h9991554_001.jpg

Дечки, од што може да ме боли овој дел од стапалото? Едвај го виткам прстот и тој дел под него. Можно е таа болка да е од патики? Се немам удрено нигде...
Прегледај го приврзокот 125783
Мене ми се има случено неколку пати ова до сега. Изгледа се појавува како комбинација од лоша патика и цел ден стоење/одење. Не само што боли, туку мислиш дека и ти жежи, дека ти е тврдо.

Почесто миј ги нозете со поладна вода, легни/одмарај ги нозете, поткрени ги малку нагоре и поминува за ден два:)

Zdravo.. Pred 4 godini pri proverka na krv mi ja probusija venata na raka i mi povredija nerv.Dobiv ogromen podliv na krv i hematom koj se povlece no imav povremeni bolki pri napor i vremenski promeni.Mi kazaa deka nervot treba vreme za da se regenerira i ke bide se ok.koristev i kremi za bolki i apcinja za bolkite no ne jaki.No poslednava godina bolkite zacestija ne samo pri zamor na rakata tuku konstantni. Pri vremenski promeni obavezno no i pri minimalno opteretuvanje, imam cuvstvo na teska i umorna raka duri i nautro koga stanuvam odmorena,nekogas i grcevi vo prstite i dolz celata raka. Posedno vreme cuvstvuvam namalena funkcija na muskulot kako mi e oslaben i nesigurnost pri fat(nekogas predmeti mi se lizgaat od raka) bidejki treba da upotrebam pogolem napor otkolku so drugata raka.Izbegavam da koristam apcinja protiv bolka no nekogas moram i pojaki, no bolkite se namaluvaat samo dodeka trae dejstvoto na apceto.Na kakvi ispituvanja bi trebalo da odam zosto ovaa sostojba seriozno me zagrizuva.Razmisluvav za proverka na reuma faktor preku krv i ispituvanja za cirkulacija na krvta vo rakata mozebi zapuseni veni, tromb i sl. E pricina. Ve molam za sovet ili iskustva. Blagodaram
Треба да одиш на неуролог , треба да направиш ртг. снимка на вратен рбет.Можеби ќе е потребно и магнетна резонанца на мозок

Дали за време и после правењето мускулна биопсија болките се големи и колку траат? И за колку време зараснува раната/резот?

Многу јака главоболка навечер придружена со омалаксаност, блага температура, немање никаков апетит, иритација на звук и светлина, и вкус на солено, дури и водата е солена.

а) Мигрена?
б) Синуси?
в) Тумор?

Ако некој случајно имал ваков проблем или знае решение кажете ;) Значи јас сум многу активен и со спорт и со секакво движење па со самото тоа и многу потам. Маката е тоа што имам проблем со бубулици на грбот и задникот. Значи поточно на бутовите, и тоа страшно ме иритира. Не се работи за хигиена пошто редовно после секојдневен тренинг или било што се тиширам минимум еднаш дневно. Дали има некој маст или незнам ти што. Фала унапред ;)

Вечерва приметив дека сум добил симптоми, оние типичните за разболување. Малаксаност, главоболка, гадење, пролив и тн. Дајте некоја превентива што може у ова време дома да се напраи за да спречам/намалам колку што може.

Вечерва приметив дека сум добил симптоми, оние типичните за разболување. Малаксаност, главоболка, гадење, пролив и тн. Дајте некоја превентива што може у ова време дома да се напраи за да спречам/намалам колку што може.
Течности пиј многу зошто ќе се потиш овие ден два, аспирин, витамин Ц, магнезиум, чај од нане, камилица, супа и легни си да спиеш зошто треба одмор :) Ако те боли грлото направи гаргара со солена вода.

Течности пиј многу зошто ќе се потиш овие ден два, аспирин, витамин Ц, магнезиум, чај од нане, камилица, супа и легни си да спиеш зошто треба одмор :) Ако те боли грлото направи гаргара со солена вода.
Магнезиум од аптека така се купува? И мислам дека не ми е до грло или нешто, осеќам некој стомачен вирус може да сум фатил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom