Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Тапа болка, притискање, подување....Психички се успокоив, се напив Хелекс, ама телесната болка не ми се губи.
Не го разбирај како опасно или како стереотипно - оди на преглед, ЕКГ, лабараторија.Мој совет е што поскоро(веднаш)па нека и било за џабе.

Не го разбирај како опасно или како стереотипно - оди на преглед, ЕКГ, лабараторија.Мој совет е што поскоро(веднаш)па нека и било за џабе.
Сега осеќам подување, и кога се допирам под градниот кош од левата страна се осеќа разлика од десната. Го притискам со прсти и прекинува, за кратко пак продолжува, пред малку вечерав, незнам дали тоа има врска.

Дечки здраво,
Нова сум на форумов и извинете ме доколку ја згрешам темава.
Имено, се работи за следново:
Последниве неколку години бев тотално физички неактивна и периодов почнав да трчам на кеј. Се работи за мала километража ( ако може да се рече дека има 1 километар), трчам од после терените за одбојка и фудбал, до палас, тоа е некаде 10 минутно трчање со споро темпо. Кога почнав со трчање, почнав колку можев и зголемував постепено, не се форсирав воопшто...е сега, проблемот е сто еден ден исфорсирав мислам, во еден правец ја истрчав целосно, а на вракање ми останаа уште некои 300 метри ( по моја проценка), и потоа дома осетив болка во десното колено, се работи за некоја болка одма под страничната коска, кога тапкам на местото, значи ништо не свиткав, нема никаков оток, и кога одам малце ме боли местото, на спуштање по скали ме боли. Инаку, трчам со обични патики, не специјално наменети за трчање. Правев пауза од 1 ден, и следниот ден отидов пак. Ја истрчав исто, но сега кога си дојдов дома, многу повеќе ме болеше . Ова ми е трет ден како мирувам, и искрено мислам дека нема некое подобрување.
Дали можеби знаете за што станува збор, или некој да бил во иста ситуација?
Ви благодарам на одговорите

Дечки здраво,
Нова сум на форумов и извинете ме доколку ја згрешам темава.
Имено, се работи за следново:
Последниве неколку години бев тотално физички неактивна и периодов почнав да трчам на кеј. Се работи за мала километража ( ако може да се рече дека има 1 километар), трчам од после терените за одбојка и фудбал, до палас, тоа е некаде 10 минутно трчање со споро темпо. Кога почнав со трчање, почнав колку можев и зголемував постепено, не се форсирав воопшто...е сега, проблемот е сто еден ден исфорсирав мислам, во еден правец ја истрчав целосно, а на вракање ми останаа уште некои 300 метри ( по моја проценка), и потоа дома осетив болка во десното колено, се работи за некоја болка одма под страничната коска, кога тапкам на местото, значи ништо не свиткав, нема никаков оток, и кога одам малце ме боли местото, на спуштање по скали ме боли. Инаку, трчам со обични патики, не специјално наменети за трчање. Правев пауза од 1 ден, и следниот ден отидов пак. Ја истрчав исто, но сега кога си дојдов дома, многу повеќе ме болеше . Ова ми е трет ден како мирувам, и искрено мислам дека нема некое подобрување.
Дали можеби знаете за што станува збор, или некој да бил во иста ситуација?
Ви благодарам на одговорите
За замор се работи. Направи пауза од 4-5 дена, купи си магнезиум апчиња (едно на ден ќе пиеш), онаква коњска маст, масирај се од време на време и немаш гајле

и гледај не трчај на тврда подлога..............

Магнезиум помага ли за болки у колено?

Магнезиум помага ли за болки у колено?
Магнезиумот е корисен(при негов недостиг)за мускулни болки. Неговиот недостиг води исто до хроничен замор, проблеми со сонот, остеопороза.....

Ај ќе побарам пошто имам проблеми поодамна ама сега баш константно и при легање и при движење

Која е разликата меѓу Б6, Бедоксин и Б-Комплекс?
B kompleks samoto ime kazuva,poveketo od vitaminite od b grupata. Bedoksinot e fabricko ime na lekot od firmata koja go proizveduva a aktivnata supstanca e b6 i uste nekoj b vitamin bese mislam. Vo upatstvoto pisuva sigurno.

Значи сите 3 се едно исто?

Не...
Б6 е само еден од групата на Б витамини.
Б-комплекс се нарекува целата група на Б витамини (Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б12)
Бедоксин е поинаков назив за Б6.

Не...
Б6 е само еден од групата на Б витамини.
Б-комплекс се нарекува целата група на Б витамини (Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б12)
Бедоксин е поинаков назив за Б6.
ова во пивото го имаше ?? колку пива препорачуваш на ден :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom