Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Магнезиум од аптека така се купува? И мислам дека не ми е до грло или нешто, осеќам некој стомачен вирус може да сум фатил.
Епа сеа сакав и за тоа да те прашам, пошо пролив и гадење се апла стомачен вирус. Не бе па ти специјално магнезиум за ова да купуваш, мислев ако имаш дома, од оние over the counter remedies :D

за стомачен вирус ако ти пишав погоре пиј течности, сеа помножи х 3, како билдерине во темана за фитнес што ги лажат да пијат по 200 кила :D може минерална вода исто да пиеш а најдобро од аптека да купиш ќесиче со електролити и да ги раствориш во вода. Ич не памтам како идеше дозирањето ама или пишува на ќесето или аптекарката ќе ти каже. Ова ти е како инфузија да испиеш, ќе ја одржи електролитската рамнотежа во организмот што ќе ја нарушиш со овие две работи погоре што ги наброја :D чај од нане обавезно, избегавај кафиња, кока коли, кофеински работи, ќе те држат буден и ќе го вознемират организмот додатно.

јадење банана, ориз, двопек овие денови, храна која би го вознемирила стомакот како зачини, луто, обоена храна и кога ќе ти пројде вирусов, полека почни да ја внесуваш хранава, не наеднаш :)

Епа сеа сакав и за тоа да те прашам, пошо пролив и гадење се апла стомачен вирус. Не бе па ти специјално магнезиум за ова да купуваш, мислев ако имаш дома, од оние over the counter remedies :D

за стомачен вирус ако ти пишав погоре пиј течности, сеа помножи х 3, како билдерине во темана за фитнес што ги лажат да пијат по 200 кила :D може минерална вода исто да пиеш а најдобро од аптека да купиш ќесиче со електролити и да ги раствориш во вода. Ич не памтам како идеше дозирањето ама или пишува на ќесето или аптекарката ќе ти каже. Ова ти е како инфузија да испиеш, ќе ја одржи електролитската рамнотежа во организмот што ќе ја нарушиш со овие две работи погоре што ги наброја :D чај од нане обавезно, избегавај кафиња, кока коли, кофеински работи, ќе те држат буден и ќе го вознемират организмот додатно.

јадење банана, ориз, двопек овие денови, храна која би го вознемирила стомакот како зачини, луто, обоена храна и кога ќе ти пројде вирусов, полека почни да ја внесуваш хранава, не наеднаш :)
Ќе правам све ова, освен тоа со електролитиве. Сум пробал, одвратно ми е, имам некоја одбивност од организмот кон тоа, повраќам чим го помирисам што се вика. Епа ај, идам да локам вода ко ненормален, фала :D

Ќе правам све ова, освен тоа со електролитиве. Сум пробал, одвратно ми е, имам некоја одбивност од организмот кон тоа, повраќам чим го помирисам што се вика. Епа ај, идам да локам вода ко ненормален, фала :D
ондак минерална вода ќе ти заврши работа, после пливање маратони пиевме ние на времето, слично е :)

Дај помагајте некој лек за синуси, неколку дена ме боли многу, со тоа што ме боли само од десна страна... Болките не се цело време туку периодично... Пиев пред некој ден вентор и ми помина, меѓутоа тоа е само привремено па еве пак се јавуваат...

Последната недела 3 пати бев на лекар, ми даваа инекции у бут и у вена, еднаш и инфузија примав. Ме отепа камен у бубрегот, 2 дена после буцање пак ми се јавува болката и со страв легнувам последните денови, секогаш навечер ме стегнува. Пијам rowatinex i spazmex, чај од брусница по 3 кила на ден ама еве пак ме боли, болката е неподнослива, кој имал знае. Помош нешто, некој совет било шо се би правел само да ми помине...Инаку и скокам трчам по скали кога ме боли ама тешко поминува од тоа, пак на лекар одам, демек да се измести.

Последната недела 3 пати бев на лекар, ми даваа инекции у бут и у вена, еднаш и инфузија примав. Ме отепа камен у бубрегот, 2 дена после буцање пак ми се јавува болката и со страв легнувам последните денови, секогаш навечер ме стегнува. Пијам rowatinex i spazmex, чај од брусница по 3 кила на ден ама еве пак ме боли, болката е неподнослива, кој имал знае. Помош нешто, некој совет било шо се би правел само да ми помине...Инаку и скокам трчам по скали кога ме боли ама тешко поминува од тоа, пак на лекар одам, демек да се измести.
Има една жена, Ратка мислам се викаше, во село Пашино руфце близу Прилеп. Прави некој напиток од тревки и го лечи каменот во бубрег. Познавам неколку луѓе што успешно се излечиле.

Има една жена, Ратка мислам се викаше, во село Пашино руфце близу Прилеп. Прави некој напиток од тревки и го лечи каменот во бубрег. Познавам неколку луѓе што успешно се излечиле.
Зет за моја прва братучедка исто си имаше мака со камен во бубрег и кажа дека бил во Прилеп кај некоја жена и од тоа се излечил. Можно е да е истата.

49498-2641-thickbox.jpg

Земи си го овој препарат Неоренал СР, наменет е баш за твојот проблем...Освен што ќе го исфрлиш каменот, препаратот има и силно спазмолитично дејство, што значи ќе ти ја олесни болката и нема да ти треба Спазмекс да пиеш џабе да се труеш...Ако почнеш Неоренал СР да пиеш, овие другите исклучи ги и земај повеќе течности, вода посебно и ќе го видиш резултатот...Го имаш во Еурофарм аптеките...[DOUBLEPOST=1439491310][/DOUBLEPOST]

А ти знаеш ли дека надрилекарството е со закон забрането и се третира како кривично дело...? И дека таа некоја си Ратка од село Пашино руфце може да заврши зад решетки...? Ако ти треба фитотерапија и чаеви имаш сертифицирани билни аптеки кадешто ќе ти помогнат да го избереш соодветниот чај за тебе, а не да те лечи некоја со тревки со кои нема играње, бидејќи можеш кобно да завршиш од алергиски напад или токсичност...

Последно уредено:
Пред 10тина дена ми се појавија некои црвенила на лицето околу очите како кругови и почнаа да ме чешаат, ми изгледаше како некоја алергиска реакција и отидов до кај матичната ме прати на кожно, таму ми рекоа септември да правам алерготест а до тогаш да пијам летизен. Ми се намири чешањето а црвенилото нецелосно ама се повлече голем дел. Се до сабајлево кога пак се разбудив со чешање и црвенила па дури и малку отечени очите а пред спиење се напив летизен. Дај препорачајте нешто барем да го ублажам чешањето попладнево во 5 повтрно ќе одам на доктор.

Зошто κога станувам од κρевет κога лежам κаκо пρитисоκ неκој у глава ми иде??

Ми препорачаа да правам операција на носот поради задебелување на септумот (нешто со носната слузница). Тој не ми објасни баш најдобро што како, цел живот бил задебелен, кои би биле придобивките од операцијата, демек подобро би дишел?

на брат ми веќе цело лето му тече крв од носо, од шо може да е?

Sent from my 6036Y using Tapatalk

вчера баш провери крв кажаа му дека се добри резултати

Sent from my 6036Y using Tapatalk

А не ќе е лошо и магнетна резонанца на главата да направи и притисокот да си го провери...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom