Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Два дена ме боли стомакот. Слаби болки, ама осеќам како цревата да ми се собрани и залепени.
И не можам многу да јадам, немам симптоми на повраќање туку само на гадење. Некој стомачен вирус?

При ренген на бели дробови, ни го дадоа следниов наод и не упатија на пулмолог и на КТ:

"Растресита консолидација десно базално, без визуелизација на десна срцева силуета, а на пофилната графија ретростернално се прати мекоткивна сенка.
Уредна поставеност на обете куполи од дијафрагмата, со слободни FK синуси.
За точна дијагноза потребна консултација со пулмолог и КТ на бели дробови. “

Демек можно било да е почетна фаза на бронхопнеумонија или пак нешто постаро... На снимката матичната не можеше да види нешто поточно, освен дека ренгенот не е најјасен.

Болдираниот дел ме плаши.
Место за паника очигледно има... :(

Два дена ме боли стомакот. Слаби болки, ама осеќам како цревата да ми се собрани и залепени.
И не можам многу да јадам, немам симптоми на повраќање туку само на гадење. Некој стомачен вирус?
Да, такво нешто е чим ти се гади. Пиј чаеви од билки, многу течности, земи и активен јаглен од аптека :)

Zdravo.. Pred 4 godini pri proverka na krv mi ja probusija venata na raka i mi povredija nerv.Dobiv ogromen podliv na krv i hematom koj se povlece no imav povremeni bolki pri napor i vremenski promeni.Mi kazaa deka nervot treba vreme za da se regenerira i ke bide se ok.koristev i kremi za bolki i apcinja za bolkite no ne jaki.No poslednava godina bolkite zacestija ne samo pri zamor na rakata tuku konstantni. Pri vremenski promeni obavezno no i pri minimalno opteretuvanje, imam cuvstvo na teska i umorna raka duri i nautro koga stanuvam odmorena,nekogas i grcevi vo prstite i dolz celata raka. Posedno vreme cuvstvuvam namalena funkcija na muskulot kako mi e oslaben i nesigurnost pri fat(nekogas predmeti mi se lizgaat od raka) bidejki treba da upotrebam pogolem napor otkolku so drugata raka.Izbegavam da koristam apcinja protiv bolka no nekogas moram i pojaki, no bolkite se namaluvaat samo dodeka trae dejstvoto na apceto.Na kakvi ispituvanja bi trebalo da odam zosto ovaa sostojba seriozno me zagrizuva.Razmisluvav za proverka na reuma faktor preku krv i ispituvanja za cirkulacija na krvta vo rakata mozebi zapuseni veni, tromb i sl. E pricina. Ve molam za sovet ili iskustva. Blagodaram

За совет не сум компетентен да кажам, а не верувам дека и ќе добиеш реални искуства. Најверојатно ќе дојде некој со „еее ја знам само на десна рака да лечам“ така да најдобро да се упатиш на доктор. Чим ти повредиле нерв, иди си на неврологија и заврши си од а до ш. Надевам се дека си у состојба да отидеш некаде приватно оти ако не знаеш никој по државниве, голема е веројатноста да изгубеш уште толку.
Секое добро.

Нешто што делува брзо и ефикасно на херпес, а да не е херпесан. Читав демек лук да го премачкаш неколку пати на ден, или сода да ставаш, или коцка мраз да држиш ама не знам ова колку дејствува. Ако има некој пробано нешто.... :(

Нешто што делува брзо и ефикасно на херпес, а да не е херпесан. Читав демек лук да го премачкаш неколку пати на ден, или сода да ставаш, или коцка мраз да држиш ама не знам ова колку дејствува. Ако има некој пробано нешто.... :(
Одамна не сум користел бидејки сум немал потреба: Propobaza (главна состојка е прополис).
http://www.esensa.rs/proizvodi/Propobaza-bioadjhezivni-gel/84
propobaza--KUTIJA_400.jpg

Мене лук ми има помогнато, треба да го ставаш на местото неколку пати на ден, ама и треба да го начекаш кога е на почеток. А ако сакаш лекарство, најбрзи резултати дава ацикловир (или така нешто, ако добро го памтам името).

Мене лук ми има помогнато, треба да го ставаш на местото неколку пати на ден, ама и треба да го начекаш кога е на почеток. А ако сакаш лекарство, најбрзи резултати дава ацикловир (или така нешто, ако добро го памтам името).
3 имам моментално и не се на почеток оти вчера кога станав веќе ми имаа излезено. Ги мачкав лук синоќа и еве сега пак, ама бар да знам дека има ефект нешто да не смрдам за џабе. :D

За ултразвук на тестисите кај треба да одам,?? матичен,болница?
во последно време имам болка и сакам да проверам за рак на тестиси

За ултразвук на тестисите кај треба да одам,?? матичен,болница?
во последно време имам болка и сакам да проверам за рак на тестиси
Прво кај матичниот да ти даде упат до специјалист кој гледа на ехо.

Sent from my Xperia SP using Tapatalk

Што се случува и до што доведува драстично покаченото ЦК (креатин киназа) и ЦКМБ во крвта?

Што се случува и до што доведува драстично покаченото ЦК (креатин киназа) и ЦКМБ во крвта?
Цк и цкмб се параметри кои покажуваат миокарден инфаркт. Се разбира мора да има и симптоми и други испитувања за потврда на дијагнозата.

Здраво
На ногата сум највероватно изеден или полазен од некој инсект и имам 3 модринки кои ме чешаат. Му ставив ладна облога од вода и ракија. Дали има потреба од одење на доктор, бидејќи за 30 мин заминувам на пикник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom