Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Океј, еве може да е кила.Веројатно имаш кила..оди на лекар момче!
можно е да имаш епидимитис, ништо страшно, се лекува со антибиотикПа да би ми било срам, и затоа пишав тука.. но мора по се изгледа да отидам, фала ви во секој случај
Матичната ми кажа немало ништо дури не сакаше ни упут за на ехо и не ми пиша...така да јас фино лепо ќе си отидам на приватнобезопасно масно ткиво кое се појавува од хормонален дизбаланс.
безопасно.
треба да се палпира болното место и за да се види дали се чуствува чвор (докторката можела да го направи прегледот )Матичната ми кажа немало ништо дури не сакаше ни упут за на ехо и не ми пиша...така да јас фино лепо ќе си отидам на приватно![]()
Ми рече да земам поголем број градник а ако имам болки по 2, 3 недели да појдам демек ќе ми даела упат за ехо.треба да се палпира болното место и за да се види дали се чуствува чвор (докторката можела да го направи прегледот )
Ја би ти советувал да бидеш упорна за да те прати матичната на ехо во Јавна Здравствена Установа НЕ НА ПРИВАТНО. бидејќи ќе те одерат на приватно и плус ќе ти направат додатни непотребни испитувања за да ти земат повеќе пари. Стручноста е иста дури јас имам повеќе доверба во Јавното здравство.
Инсистирај за упат или закани се дека ќе ја смениш матичнатаToa секогаш успева
![]()
Ми рече да земам поголем број градник а ако имам болки по 2, 3 недели да појдам демек ќе ми даела упат за ехо.
Jaс сепак не се сложувам со тоа дека стручноста е иста затоа што гледаме што се случува во јавново здравство, се и сешто![]()
Не знам од кај си но овде јавно здравство=катастрофа. Чекање, безобразен и нервозен персонал, а да не зборуваме за мито и корупција 90% е тука... а за стручност, да многу се стручни буквално ги забораваат скалперите во луѓето и како врв на се никој не одговара за тоа. Дефинитивно не! А за приватно и не е многу скапо околу 500ден е ехо преглед.
Јавното Здравство е подобро и постручно, и поефтино. Али изборот е на пациентот.
Ако можеш да си дозволиш тогаш оди на приватно.
најверојатно немаш никаков проблем,не паничи,но не е лошо да се консултираш прво со матичниот,после со специјалист да препорача нешто,ножот во секој случај е последна опција,затоа само РЕЛАКС и бркај работите со време,ќе видиш дека нема ништо ............. среќноИмам некој чуден проблем последниве месеци, од време на време одеќам болка во левиот тестис, некогаш по мала но некогаш неподнослива и секогаш на левиот , незнам што да правам, па еве пишувам тука да не има некој исто со слично искуство да ме посоветува, на крај краева ќе одам на лекар, но прво сакав тука да слушнам некое искуство, некој да подели со мене, страшно ли е , што е работата, ако знаете би ми биде од голема помош, ви благодарам !
најверојатно немаш никаков проблем,не паничи,но не е лошо да се консултираш прво со матичниот,после со специјалист да препорача нешто,ножот во секој случај е последна опција,затоа само РЕЛАКС и бркај работите со време,ќе видиш дека нема ништо ............. среќно![]()
Чекање, безобразен и нервозен персонал - Епа во јавно здравство има 10 пати да речеме повеќе пациенти а во приватното помалку затоа што не можат сите да платат.
Сега има мој термин, си идеш кога ти е закажан прегледот и нема чекање.Само што не можеш да завршиш све у ист ден како порано (Ќе појдеш и на интернист,Орл, Ренген и лабораторија све во ист ден)
- мито и корупција 90% е тука... Не се платени во јавно здравство ич така да тоа е друг проблем - да зимаше доктор како што зимаат плата судиите нема да има такви работи.
Стручност, да многу се стручни буквално ги забораваат скалперите во луѓето и како врв на се никој не одговара за тоа. - Не се секирај и во приватните забораваатИ после ги праќаат во државно некој да им поправа грешките.
А за приватно и не е многу скапо околу 500ден е ехо преглед. - 500 денари е ехото на дојка, потоа матка следи, па лабораторија,хормони, па Ехо на Тироидна
па РТГ снимка ќе ти прават на бели дробови, па ќе те прати на интернист за "мислење"
и на крај Компјутер па Магнетна![]()
Па после да дојдеш на контрола![]()