Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Дали пробиотиците можат да се најдат како апчиња ?
Има во таблетки и позитивната страна е што тоа не се хемикалии туку инактивирани млечни бактерии и можат да се користат подолго без никаков проблем.

Јас користам дуобиотик и линексот е пробиотик исто, али првиот ми е поефтин.

Веке недела дена имам проблем со столицата.Значи тешко ми е да одам во вц.Имам потреба да одам по голема нужда али тешко ми иде,и кога какам малце какам.Сега последниве 2дена и стомакот ми е подуен.Што мислите што е ова и што исхрана да конзумирам додека не ми се стабилизира стомакот.Планирав утре да јадам овесни житарици со јогурт,кисело млеко и краставица и на тоа да бидам цел ден.Некој совет

Дали на форумов некој од машките имал во еден од тестисите како мало и меко грутче и бил на лекар за тоа ? Бтв и дали некој знае што можи да е, да не одам за глупости по лекари пошо стварно мразам :D

Дали на форумов некој од машките имал во еден од тестисите како мало и меко грутче и бил на лекар за тоа ? Бтв и дали некој знае што можи да е, да не одам за глупости по лекари пошо стварно мразам :D
Мој совет, иди на лекар, никој вака не може да ти помогне. Треба човек да биде премногу дрзок да дијагностифицира некој преку нет. :)

Еве тука претходно во темава се водеше дискусија за сличен проблем.

Имам долго време проблеми со дишните патишта. Имено едната ноздра ми е стално затната , секогаш различно де левата , де десната. Ова многу ми пречи при спиење особено наутро. Бев на доктор ми рекоа дека не се синусите , ми дадоа капки за нос , спрејови , ама нема ефект. Некој ако имал сличен ваков проблем нека каже :)

Не знаев каде да напишам... Бев настинат не отидов на болница-домашно лекување се излеков...сеуште неможам да осетам ништо ни мирис ни вкус што е проблемот?

Не знаев каде да напишам... Бев настинат не отидов на болница-домашно лекување се излеков...сеуште неможам да осетам ништо ни мирис ни вкус што е проблемот?
Де бе ајде да паничиме а? Нормално е ќе помине......

Кажете некој ефикасен лек како да се ослободам од шлајмовите којшто ми доагат одкај носот , по цел ден ги плукам за да не ми одат на плуката , страв ми е да не си напраам некоја беља со белите дробови ?ги имам веке 3 месеци .. ми здодеа ...

Кажете некој ефикасен лек како да се ослободам од шлајмовите којшто ми доагат одкај носот , по цел ден ги плукам за да не ми одат на плуката , страв ми е да не си напраам некоја беља со белите дробови ?ги имам веке 3 месеци .. ми здодеа ...
Чај од бел слез.

Маме ми расплака притисоков 95/60 иначе нормален ми е 120/80 иам вртоглавица главата ме стега од напред некој природен лек ке каже некој?

Маме ми расплака притисоков 95/60 иначе нормален ми е 120/80 иам вртоглавица главата ме стега од напред некој природен лек ке каже некој?
Пиј повеќе течност, сок, вода, за брзо кревање притисок земи јогурт со сол, јако кафе или кока кола.

Имам долго време проблеми со дишните патишта. Имено едната ноздра ми е стално затната , секогаш различно де левата , де десната. Ова многу ми пречи при спиење особено наутро. Бев на доктор ми рекоа дека не се синусите , ми дадоа капки за нос , спрејови , ама нема ефект. Некој ако имал сличен ваков проблем нека каже :)
Треба да те ѕирне ОРЛ специјалист па да се види дали е на алергиска основа или имаш девијација на носна коска (икривување) па ти смета во дишењето.

Еднаш сакав да прашам, се предомислив па очигледно не успеав да најдам и сега пак да прашам ...знае ли некој за квалитетен очен лекар или, ортоптичар или страболог било каде во Македонија? Детето на 6 години кај Др Станков е оперирано од езотропиа (кон внатре), сега му е дијагностицирано егзотропија кон надвор (постоперативно во пубертетот). Во една наша очна клиника ни предложија повторно оперативен зафат на што не се сложивме со надеж дека постои и друг начин на ублажување на страбизмот.

Еднаш сакав да прашам, се предомислив па очигледно не успеав да најдам и сега пак да прашам ...знае ли некој за квалитетен очен лекар или, ортоптичар или страболог било каде во Македонија? Детето на 6 години кај Др Станков е оперирано од езотропиа (кон внатре), сега му е дијагностицирано егзотропија кон надвор (постоперативно во пубертетот). Во една наша очна клиника ни предложија повторно оперативен зафат на што не се сложивме со надеж дека постои и друг начин на ублажување на страбизмот.
Др. Ристовски е одличен очен доктор, но не сум сигурна колку е упатен во страбизам, можеби би било добро да се јавите да прашате. До пред некоја година без конкуренција најдобра беше Др. Димитрова, но отиде во пензија, после неа во Македонија слабо стоиме со стручњаци за страбизам. Можеби да одите до Белград или Софија, само во Софија не во Токуда болницата бидејќи се жива превара таму.

не знам колку прашањево е за на темава , ама знаете ли некој совет што во врска со лицето зашто набрзо после миење ми станува доста "мрсно" , а немам бубулици и акни ..?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom