Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки пред точно 7 дена се правев операција од слепо црево кое беше многу воспалено и според 1 од хирурзите загноено.
Е сега после 3 дена ме пуштија дома се прочистив во WC и се во ред.

Дојдов дома ми рекоја да почнам да јадам јогурт и супи арно ама на секој 15 мин одев во WC и као демек пролив сум фатил.
Се јавив кај еден тон доктори ми рекоја чим ми е веќе 3-4 ден да каснам леб и малце банана да ми се врзи и смири стомакот, и од тогаш како и хирургот што ми рече полека полека секој ден лебче и се останато арно ама сега во WC немам појдено веќе 3 дена (збораме за голема) не јадам премногу фала богу на пр 2 лебчиња за појадок, банана, јогурт итн нормално е ова? Наводно требало да се стаибилизира организмот.

Случајно приметив на горната усна кога ја оптегнав кожата кон внатрешноста дека имам неколку поткожни (незнам како да ги дефинирам) ситни точки како бубуљички кој што се во внатрепноста но се гледаат преку кожата. Нивната боја е бела кон бледо жолта. Што може да биде ова?

Дали е можно болките во долниот дел од грбот да се од камењата во бубрег?
Mozno e, koga se mrdas, vitkas se menuva bolkata? Ako da, sto posto e toa i so pomin neka e, mene veke dva meseci me boli mi go zema zdravjeto...

Mozno e, koga se mrdas, vitkas se menuva bolkata? Ako da, sto posto e toa i so pomin neka e, mene veke dva meseci me boli mi go zema zdravjeto...
Имам два во левиот, кога мирувам не осеќам ништо, само при мрдање.

Имам проблем со увото.Се почна прошлата сабота.Во понеделникот бев на доктор и ми даде антибиотик Citeral и капки Дексаметазон.Незнам колку е нормално ама болки имам само навечер и тоа ненормални до лудило и тоа се во исто време, после 00.30 часот.

Дечки ве молам за помош, кој има познавање од медицина или имал слично искуство.

Се исеков со чаша на показалецот пред некој ден. Ми ставија газа па завој, вчера бев на преврска и беше залепена од што течело крв. Сестрата во градска иако и кажав дека ме боли да не го вади грубо завојот, се направи дека не ме слуша и ми го откорна. Пак потече крв и почна да го трла силно со газа натопена во нешто. Се плашам на следната преврска да не биде уште полошо. Со што можам да ја одлепам газата од раната? Слушнав за 3% хидроген? Фала.

Дечки ве молам за помош, кој има познавање од медицина или имал слично искуство.

Се исеков со чаша на показалецот пред некој ден. Ми ставија газа па завој, вчера бев на преврска и беше залепена од што течело крв. Сестрата во градска иако и кажав дека ме боли да не го вади грубо завојот, се направи дека не ме слуша и ми го откорна. Пак потече крв и почна да го трла силно со газа натопена во нешто. Се плашам на следната преврска да не биде уште полошо. Со што можам да ја одлепам газата од раната? Слушнав за 3% хидроген? Фала.
Тоа е нормална постапка на сестрата. Ќе си помине,не се секирај. И не слушај,рекла казала,зошто ќе си направиш проблем од ништо. Каков хидроген какви бакрачи.

Тоа е нормална постапка на сестрата. Ќе си помине,не се секирај. И не слушај,рекла казала,зошто ќе си направиш проблем од ништо. Каков хидроген какви бакрачи.

Стално се вади преврска така, поради тоа што помалку боли отколку пополека да те корне. Не се преврзувај сама заради инфекции, оди редовно во градска или кај матичен како ти рекле за понатаму.

За спортска медицина..дали пред преглед треба да бидам јаден или не ?

Стално се вади преврска така, поради тоа што помалку боли отколку пополека да те корне. Не се преврзувај сама заради инфекции, оди редовно во градска или кај матичен како ти рекле за понатаму.
Друже,да не побрка некоја брзина ?:)

Апсолутно можиш со хидроген 3 % да ја извадиш газата.

Дечки после операција од слепо црево по колку време смејам да трчам.

Јас изгледа сум дежурен доктор вечерва... :cool:

Значи вака сега..Имам за почеток три прашања за тебе;
1. Докторот ли ти кажа дека ти е вирус тоа?
2.Имаш ли гној на грлото?
3. Ако одговорот на првото прашање е ДА, тогаш кажи го тој феноменален доктор што препишува антибиотици за вирусни инфекции?

Со антибиотици се лечи искучиво бактериска инфекција (пример гнојна ангина, уринарни инфекции, вагинални итн...) , а вирусната инфекција ќе чекаш сама да си помине, но при тоа можеш да го убрзаш тоа на два начина: прво со јакнење на имунитетот (земај витамини што повеќе, пиј цедени сокови насабајле, земај Ц витамин со продолжено ослободување...) Имуностимулатори е исто така добро да се земаат, но тие даваат ефект малку подоцна (новите на база на чист бета глукан ти се добри) и второ гледај да си ги олесниш симптомите што моментално ги имаш- Кафетин Колд ти е доста добар, за грлото земи Трахисан или Септолете Плус спреј, нос ако ти тече - Оперил за возрасни или Септоаква спрејот ти е добар со морска вода...И повеќе течности гледај и тоа е тоа...
Што е подобро за нос? Бенил или Оперил?

Тренирам кошарка пред 10 дена везбав со тег чучневи и после еден ден одев на тренинг почнав да трчам и изгеда како да изтегнав некоја жила на ногата кај колкот и болка неможам ни да ја мрдам но за 5 минути ми поминува и не ме боле но пак почнам да трчам брзо и ме заболува дадете ми некој совет или да одам на болница ?
OnBuCap.gif

Совет. - Оди кај ортопед. Дури и да има ортопед тука на форум ке ти каже да дојдеш да те прегледа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom