Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Јасно, фала ти многу :)

А на некој начин е поврзано со килата ?

Можно е, ама би имал и болки во стомакот(долниот дел)
Простата провери си ја ако веќе сумљаш у нешто друго, ако веќе не си ја проверил. Мада добар ти е докторот по тоа што напиша

Другар, цисти има секој 5 маж, ама секој 100 ти слушнал за рак на тестиси, а секој 200 се самопрегледал. Среќа па има мала инциденца, ама се јавува кај млади луѓе, ти си за пофалба што ти се обратил одма на лекар.

Убаво ти кажал урологот, цистиве треба да се следат, они можат да бидат исполнети со воздух или течност, сеедно, безопасни се. Ама ако раснат можат да блокираат некои структури и да ја намалат плодноста.

Незнам дали ти кажа урологот, ама треба да носиш тесни гаќи. Незнам дали некад ти проверувале дали имаш проширен и ослабнат препонски канал, кога ќе идеш на контрола напомени му на урологот да те прегледа.

Ова важи за сите млади момци, треба да прават самопреглед, треба да се запознаат како изгледа нормално кога е без промени и кога ќе настане некоја промена да се обратат на доктор, не секогаш секое чворче е рак, туку многу често се цисти, субакутни воспаленија, проширени вени и што е најбитно нормални анатомски структури што не ги пишува на интернет, а можат да извадат некој од памет, како што е апендиксот на тестисот, епидидимусот.

Си бил на доктор, заборави дека си имал проблем, иди на контрола за месец дена и тоа е тоа, нема ништо лошо, ултразвукот е стандардна техника за дијагностика на скротум и тестиси.

Ме збунивте сега со PinkFreud

Он ми вика дека не треба да носам тесни гаќи, ти викаш треба :/

Фала ви на советите, само сега незнам што да правам во врска со тоа.

Прашај си го урологот, не знаеме дали твојот случај е ист со другите, едно е кажано, друго е видено ;)

Денеска несакајки си го изгорев грлото со кафе и сега почна многу да ме боли, препорачајте нешто против болка ова не се трпи... Фала.

Денеска несакајки си го изгорев грлото со кафе и сега почна многу да ме боли, препорачајте нешто против болка ова не се трпи... Фала.
Како си денес? Можеш да побараш во аптеките орален гел со локален анестетик, тоа би требало да ти помогне. Избегнувај деновиве топла храна, пиј повеќе ладни течности, за неколку дена би требало да се смири.

и јас имам слушнато дека НЕ треба да се носат тесни гаќи

Имам проблеми уште од мал неможам да с*рам како што треба секогаш кога одам во ВЦ, како и да е, цело со убава големина или лепливо никогаш неможам да го искарам до крај и после како да ми е затнат во г*з...и многу често се случува да почне да тече.... ВИ СЕ МОЛАМ СТВАРНО МИ ТРЕБА ПОМОШ ШТО ДА ПРАВАМ? ЈАДАМ ЖЕЛЕЗО, ПИЈАМ ВОДА... НО НИКАКО НЕМОЖАМ ДА ГО СРЕДАМ ОВОЈ ПРОБЛЕМ ВИ СЕ МОЛАМ НАЈМНОГУ ШТО МОЖАМ ПОМАГАЈТЕ!!!!

:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
--- надополнето: 2 март 2013 во 17:18 ---
Имам проблеми уште од мал неможам да с*рам како што треба секогаш кога одам во ВЦ, како и да е, цело со убава големина или лепливо никогаш неможам да го искарам до крај и после како да ми е затнат во г*з...и многу често се случува да почне да тече.... ВИ СЕ МОЛАМ СТВАРНО МИ ТРЕБА ПОМОШ ШТО ДА ПРАВАМ? ЈАДАМ ЖЕЛЕЗО, ПИЈАМ ВОДА... НО НИКАКО НЕМОЖАМ ДА ГО СРЕДАМ ОВОЈ ПРОБЛЕМ ВИ СЕ МОЛАМ НАЈМНОГУ ШТО МОЖАМ ПОМАГАЈТЕ!!!!

:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:

Млад си, што може да ти биде, не пиј какао, намали чоколадо они ствараат запек. Кафе исто. Не се напињај толку можеш само хемороиди да заработиш. Не јади сува храна и не се понашај ко хипохондар, чукни си у глава го опиша гомново. :rolleyes:

Отиди на лекар, кажи му го истово, ако има потреба ќе те испрати на специјалист.

lean_body.jpg

Осеќам блага болка на означеното место веќе неколку часа, да не кажам скоро цел ден, а еве пред малку и ме пецна два-три пати.
На моменти се губи болката, потоа пак се враќа, ме пецка и пак си оди.. што може да е?
Инаку, на десната страна ја чувствувам.

lean_body.jpg

Осеќам блага болка на означеното место веќе неколку часа, да не кажам скоро цел ден, а еве пред малку и ме пецна два-три пати.
На моменти се губи болката, потоа пак се враќа, ме пецка и пак си оди.. што може да е?
Можеби е слепото црево.. намали со сончогледот -.- ако немаш неподнослива болка не е страшно -.-

lean_body.jpg

svasta moze da e.
uste nesto mora da ima sto ne go spomna.
besto nevoobicaeno vo stolicata i urinata?
Nekoj u familija da imal kamcinja u bubreg?

svasta moze da e.
uste nesto mora da ima sto ne go spomna.
besto nevoobicaeno vo stolicata i urinata?
Nekoj u familija da imal kamcinja u bubreg?
Ништо од тоа.
За камчиња имала баба ми, а и мајка ми пред неколку години, ама во жолчка, не во бубрег.

Луѓе дајте од искуство препорачајте кожен лекар (дерматовенолог) кој ја владее струката,веке подолго време имам како црвенило на лицето па бев кај двајца од кој немав многу измени на подобро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom