Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе дајте од искуство препорачајте кожен лекар (дерматовенолог) кој ја владее струката,веке подолго време имам како црвенило на лицето па бев кај двајца од кој немав многу измени на подобро...

Ќе имаш промени кога ќе огрее сонце.
Не барај добар кожен лекар, нема да најдеш. Добрите се свртеа кон естетска медицина, не жалат жените пари за да изгледаат као Моника Белучи. Џабе пари ќе фрлаш. Што дијагноза ти рекоа предходните двајца?

Имам црвенило(селско руменило) на лицето на образите од секогаш имам ,имам јака крв давам веќе неколку пати ама ништо не помага ,обично кога излегувам во град ставам пудра ама тоа не е решение.
Чаре некое кремови или такви работи ?Нешто како левата страна на сликата ми е црвенилото
ooo.jpg

Имам црвенило(селско руменило) на лицето на образите од секогаш имам ,имам јака крв давам веќе неколку пати ама ништо не помага ,обично кога излегувам во град ставам пудра ама тоа не е решение.
Чаре некое кремови или такви работи ?

:icon_lol: нема, тоа ти е природна ствар, капилари. Пробај со крема од магданос од Doctors помага за влеки од акни, мојт и за ова ќе поможи.

Чаре некое кремови или такви работи ?Нешто како левата страна на сликата ми е црвенилото
Прегледај го приврзокот 59419

Ако планираш да идеш на лекар за ова би ти препорачал да идеш на лекарКА зашто лекар нема да примети разлика меѓу левата и десна страна од сликата

Ќе имаш промени кога ќе огрее сонце.
Не барај добар кожен лекар, нема да најдеш. Добрите се свртеа кон естетска медицина, не жалат жените пари за да изгледаат као Моника Белучи. Џабе пари ќе фрлаш. Што дијагноза ти рекоа предходните двајца?

Поткожни лојни жлезди кој се воспалувале или нешто слично....а чаре не ми кажаа

Поткожни лојни жлезди кој се воспалувале или нешто слично....а чаре не ми кажаа

Само толку ти кажале? Купи си крема со линолова киселина, ваљда ќе најдеш по аптеки.

Да не имаш црвенило и на друго место? Да не е хронично, да не е габа или некоја кожна инфекција? Можеби антиобиотик ти треба, провери си убаво, ја од ракав ти лупам по овие две реченици што ги спомна

Само толку ти кажале? Купи си крема со линолова киселина, ваљда ќе најдеш по аптеки.

Да не имаш црвенило и на друго место? Да не е хронично, да не е габа или некоја кожна инфекција? Можеби антиобиотик ти треба, провери си убаво, ја од ракав ти лупам по овие две реченици што ги спомна

Земено бриз од образот и негативно на габи/микроорагнизми.
Црвенилото имам на образите и челото ептен малку,докторката ми кажа да се мачкам со Розамет крема,го отстранува црвенилото али само кога мачкам кога ке престанам по некое време пак си се врака.

Подолго време имам проблем со несоница.Останувам буден до доцна во ноќта и тоа ми претставува голем проблем,бидејќи денот ми почнува прилично рано.Знам за диазепами,лексилиуми,ме интересира дали постои некој народен лек против несоница?

Подолго време имам проблем со несоница.Останувам буден до доцна во ноќта и тоа ми претставува голем проблем,бидејќи денот ми почнува прилично рано.Знам за диазепами,лексилиуми,ме интересира дали постои некој народен лек против несоница?

Чај од маточина, лаванда, валеријана... Да не ги набројувам, имаш на Виталија мешавина од билки, се вика „Стрес килер“, има и на други фирми... По аптеките има и капки од валеријана, само што мислам дека овие само опуштаат, не успиваат. Многу е битен и начинот на живот, количина на испиено кафе во денот итн.

Да не одиш во теретана покасно ?

Јас летото имав таков проблем, одев во теретана период 7 - 8 и после нема спиење.

Да не одиш во теретана покасно ?

Јас летото имав таков проблем, одев во теретана период 7 - 8 и после нема спиење.
Не,одам попладне баш поради тоа што ми е познато дека вечерното вежбање може да резултира со несоница.Единствено може да ми биде проблем,од тоа што го наброја AnFem се кафињата,некогаш и по 5-6 на ден пијам,веројатно би требало да ги редуцирам.

Не,одам попладне баш поради тоа што ми е познато дека вечерното вежбање може да резултира со несоница.Единствено може да ми биде проблем,од тоа што го наброја AnFem се кафињата,некогаш и по 5-6 на ден пијам,веројатно би требало да ги редуцирам.

Ете, замени ги со некое од чајчињава што ти ги пишав погоре. Можеш и камилица, опушта, но не успива. Пред спиење здрмај некој појак микс и спиј како бебе на облаче. :)

Таблети со калциум и магнезиум, пиј си по една навечер ;)

Таблети со калциум и магнезиум, пиј си по една навечер ;)
Знаеш дека овие два елементи се антагонисти? Никогаш не се комбинираат заедно :( оти се намалува апсорпицијата.

линкче

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom