Дежа ву - Дали некогаш ви се случило?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Често доживувам дежа ву-а што веќе се дел од мене, нештата што се случуваат се потполно исти како во некој сон, дури препознавам и некој што ќе каже и дека така требал да каже, обично во директна комуникација со луѓе (не на тв и сл.). Од шо се чести имам чувство дека иднината е веќе предодредена и нештата само се случуваат односно се откриваат настаните по некој си веќе одреден редослед. Фрики ептен! Am I fucking crazy or what? :)

Да бе!
Се почесто и тоа во последно и во моментот на дешавањето се губам некако пошо пробувам да скапирам што по ѓаволите се случува. Као wait, what? how? is this even possible?
Интересно е ама, нека се дешава понабрзо.

Дали ви се лоши екстремно кога имате дежа ву? Ја увек осеќам нагон за повраќање, вртоглавица буквално на неколку секунди ми се темни пред очи итн.

У последно време ми се има случено на моменти така 2-3 секунди да се исклучам од просторот и времето, ми преовладува мисла дека ова се што се случува не е реално и почнувам да паничам, али тоа трае неколку секунди и стварно сум во паника али после некое време се стабилизирам...Имал некој доживеано вакво нешто?

Мене ми доаѓа често мисла дека имам поминато низ истата ситуација, но не можам да се сетам кога.

Пред некој ден.....кога седев со нозете оптегнати на маса и зјапав во екранот од компјутерот, и на телевизија ги даваа Бенфика со некои, мирисаше на чај, кој претходно го напрајв и целата ситуација како да ја имав претходно осетено на ист начин со сите елементи, и демек како последица на ситуацијата, требаше ко по интуиција да заѕвони телефонот и да ме известат за некоја сообраќајка на близок.

Ми се случило повеќе пати една иста песна да објавам на фејзбук. :icon_lol:
и според тебе тоа е дежа ву? :facepalm:[DOUBLEPOST=1397771246][/DOUBLEPOST]
Верувал или не и мене истото ми се дешава.Значи ситуации ми се дешаваат по втор пат и тоа идентични,и на момент се замислувам дали првиот пат било вистина или само некој сон...а ми се има и десено да предвидам нешто,на пример многу пати ми се дешава да погодам колку ќе биде температурата у скопје(колку сакате исмејувајте ме али премногу често е тоа:pipi:) потоа ми се има десено да предвидам дека ќе се деси некоја натприродна сила,пример праам муабет со некој другар дека ќе има торнадо/земјотреси и по некој ден земјотресот во Бугарија.
друго е предвидување што ке се случи а друго е дежа ву..

Последно уредено:
У последно време ми се има случено на моменти така 2-3 секунди да се исклучам од просторот и времето, ми преовладува мисла дека ова се што се случува не е реално и почнувам да паничам, али тоа трае неколку секунди и стварно сум во паника али после некое време се стабилизирам...Имал некој доживеано вакво нешто?
И мене нешто слично некогаш ми се случва... Онака како да имаш некое чувство дека ништо не е реално (а е? :icon_lol:) и се прашуваш кај си, шо си, зошто си... Онаква ситуација како мозокот да си вика "wtf is this shit?" и како паника да те фаќа и по неколку сеунди се смирваш.... не можам да се изразам dammit >.<

И мене нешто слично некогаш ми се случва... Онака како да имаш некое чувство дека ништо не е реално (а е? :icon_lol:) и се прашуваш кај си, шо си, зошто си... Онаква ситуација како мозокот да си вика "wtf is this shit?" и како паника да те фаќа и по неколку сеунди се смирваш.... не можам да се изразам dammit >.<

Беај, најгадни 2-3 секунди се тоа, те мава паника и тоа јака паника, али коа ќе помине...:вонзем: :D

Многу пати ми се има десено така нареченото Дежа ву и колку и да барам објаснувања во секое наоѓам некоја дупка и едноставно не ми држи вода..Се надевам некогаш ќе дознаам некоја ептен проучена теорија :-)

Дали ви се лоши екстремно кога имате дежа ву? Ја увек осеќам нагон за повраќање, вртоглавица буквално на неколку секунди ми се темни пред очи итн.
Даааа , само што не до таа точка на повраќање туку ужасна вртоглавица и за 2-3 секунди се чувствувам како да не сум дел од случката која и да е, туку како да посматрам само ...

Дали кај сите или само кј мене се дешава ова секој ден?

И мене 2-3 пати неделно, на пример ми текнува дека некогаш сум го гледал телевизорот под тој одреден агол, водителката била во баш таа позиција, го кажувала баш тоа на кое се сеќавам била исто облечена и во иста емисија, а не ми текнува кога. Ова само како пример...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom