Девојка ми сака да го абортира бебето

• Креатор на темата Креатор на темата Shizik
  • Време на започнување Време на започнување
хахахха тоа беше напишано само да го изиритирам малце, но нешто не ми успеа. Нова сум во тролањето ќе ми простите :D
Не се секирај затоа сме ние тука повозрасните да те воведеме во тајните на тролањето.

Значи ваква е работата.
Секуларизам и капитализам сакс, млитави форми бекутан буљашчиња кои носат закони кои не ги разбираат.

Жената треба да има право на мислење кога ќе се готви нешто по дома, како ќе личат тапетите комбинации на бои, одење на одмор и такви ситни ствари... крупни работи како ова со абортусот НИКАКО ЖЕНА ДА ОДЛУЧУВА !

Жената НЕМА РАЗУМ се раководи по емоции и затоа треба по устав да се третира како лице со пречки во развојот.
Да има свој старател таткото или постарите браќа во случај ако треба да се донесе некоја битна одлука се разбира ќе биде исконсултирана не сме ние во калифатот али ФИНАЛНИОТ ИЗБОР е на мажот !

Имот жената да поседува НИКАКО !
Од правото жена да носи одлуки околу распределба на имот јас во мојот живот сум многу оштетен !

Али во главном не се бунам, не чекам од небо да ми падне, способен сум сам си го трасирам патот и сам си стварам.

Кој е против жените побогу?? Тоа е прилично јак збор девојче, не се расфрлај со него туку-така.
Значи не сме против нив (жените) само не можат они ЕКСЛУЗИВНО да одлучуваат за иднината на нешто кое е направено и со наш материјал.
Женска, сама, може до задутре да го драпа онаквото, нема да остане трудна. Нема. Џабе.
Сите знаеме како се останува трудна и кои се страни учествуваат во тоа. Сходно на тоа, логика има само кога и двете страни заеднички одлучуваат за иднината на трудоќата. Се дур има жени што се себични и сакаат само они да одлучуваат за иднината на плодот, ќе има и мажи што ќе им маваат боксови у стомак. И тоа е прилично поштено, кога веќе со арно не можеме да се разбереме.
Значи вие не сте против жените, само сте за мавање боксови по стомак на трудниците?! Затоа што тоа било "поштено"?! :pos::pos::pos:
Абе лудило!!!:vozbud:

Значи вие не сте против жените, само сте за мавање боксови по стомак на трудниците?! Затоа што тоа било "поштено"?! :pos::pos::pos:
Абе лудило!!!:vozbud:
Изместуваш зборови. Ова би била правилната дефиниција:
Јас сум (и чоузен уан) за мавање на бокс у стомак на женска која сака да го абортира плодот во кој придонес имаме јас и мојот поштован пенис, без да бидеме прашани за тоа. Ако веќе абортираме бидејќи ти ја имаш донесено таа одлука, дај правилно (и ефтино) да го направиме тоа.
И немаме никаков проблем, може пак за некоја недела да се видиме и тако даље. Значи не сме против нив, тие се есенцијален дел од нашите животи. Само го тупат со она "мое тело моја одлука". Мој сперматозоид моја одлука. Кврц.

Јас сум (и чоузен уан) за мавање на бокс у стомак на женска која сака да го абортира плодот во кој придонес имаме јас и мојот поштован пенис, без да бидеме прашани за тоа. Ако веќе абортираме бидејќи ти ја имаш донесено таа одлука, дај правилно да го направиме тоа.
И немаме никаков проблем, може пак за некоја недела да се видиме и тако даље. Значи не сме против нив, тие се есенцијален дел од нашите животи. Само го тупат со она "мое тело моја одлука". Мој сперматозоид моја одлука. Кврц.
Не сум правник, ама изјави дека мавање бокс во стомак на трудна жена е ок.....мислам дека можат да сносат и кривична одговорност.
Ова веќе преоѓа во отворено пропагирање насилство, како решение.
За останатите омаловажувачки изјави и да не зборам.

Јас би им дозволил на жените да абортираат ама без помош од лекар или било кој друг како и без анестезија. Ако сака некоја да си го убие своето дете нека повели сама нека го прави тоа. Е баш би сакал да видам како тоа ќе изгледа!

putupwrkr.jpg

изјави дека мавање бокс во стомак на трудна жена е ок
Јас сум правник и за изјави во кои се изместуваат туѓи изјави можат да сносат и кривична одговорност. Казната е најчесто парична.
Знаааааачи... не реков(ме) никаде да се маваат туѓи трудни жени низ град со боксови, Бог да чува и да брани. То све треба да се ухапси.
Патем, молам да се запише во записникот дека горенаведената жена веќе одлучила да го абортира детето.

Колку сте суровиииииииииии

;)

Кој е против жените побогу?? Тоа е прилично јак збор девојче, не се расфрлај со него туку-така.
Значи не сме против нив (жените) само не можат они ЕКСЛУЗИВНО да одлучуваат за иднината на нешто кое е направено и со наш материјал.
Женска, сама, може до задутре да го драпа онаквото, нема да остане трудна. Нема. Џабе.
Сите знаеме како се останува трудна и кои се страни учествуваат во тоа. Сходно на тоа, логика има само кога и двете страни заеднички одлучуваат за иднината на трудоќата. Се дур има жени што се себични и сакаат само они да одлучуваат за иднината на плодот, ќе има и мажи што ќе им маваат боксови у стомак. Плус и минус. Причина и последица. И тоа е прилично поштено, кога веќе со арно не можеме да се разбереме.
Не мислев дека сте против жените. Постот се однесуваше на геј популацијата. Не е важно сега!
За вториот дел од постот: Се согласувам со тебе за двете страни замешани во креирање на бебе. Но ако има договор помеѓу девојка и дечко дека ќе се „пазат“ но сепак се направи беља, што тогаш? Како јас ќе му верувам на тој човек потоа, ако за најважното нешто го прекршил договорот. Ти го разбирам револтот и зошто пишуваш за „бокс во стомак“, но сепак, никој неможе законски да ја гони жената што извршила абортус без согласност на таткото на плодот.

Јас сум правник и за изјави во кои се изместуваат туѓи изјави можат да сносат и кривична одговорност. Казната е најчесто парична.
Знаааааачи... не реков(ме) никаде да се маваат туѓи трудни жени низ град со боксови, Бог да чува и да брани. То све треба да се ухапси.
Па ни јас никаде нереков туѓи. Еве го мојот пост уште еднаш:
Не сум правник, ама изјави дека мавање бокс во стомак на трудна жена е ок.....мислам дека можат да сносат и кривична одговорност.
Ова веќе преоѓа во отворено пропагирање насилство, како решение.
За останатите омаловажувачки изјави и да не зборам.
Кој менува изјави?

Јас би им дозволил на жените да абортираат ама без помош од лекар или било кој друг како и без анестезија. Ако сака некоја да си го убие своето дете нека повели сама нека го прави тоа. Е баш би сакал да видам како тоа ќе изгледа!
napoles-jose-111.jpg

Иако така се мисли, ова е чиста ноторна лага. Оваа мисла ќе држи вода само во оној момент кога една жена, ќе креира фетус во нејзиното тело, без учество на машки партнер наравно.
Само затоашто мојата партнерка ќе го носи детето само 9 месеци, тоа не и дава апсолутно никакво право таа да го задржи екслузивното право на "абортус или не", ако од друга страна јас се согласувам да се грижам за тоа дете 20 пати * нејзините само 9 месеци.
На крај краишта, деца се прават со партнери. Одлуката треба да биде на партнерите.
<bold>ЛИЧНО ПРАВО НА ЖЕНАТА</bold> само кога жената ќе си убута епрувета со сперма унатре од некој донатор, па после 2 недели одлучи да абортира.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:02 PM ---

Не гледам надеж во тебе, не се обидувај повторно. Башка тролањето или го имаш или го немаш, нема што да ми се обучуваш тука јавно на форум.
Иако она твојот коментар е коментар на 90% феминистки, за моето тело јас одлучувам, бла бла. И после тие 90% феминистки завршуваат со боксови по стомак.

TИ тоа што го сакаш, и реалноста на законот, не се исто.
Жената има ЛИЧНО право на абортус законски.
Исто како што не можеш да ја натераш да абортира, ако тоа го сакаш.
И ти заедно со сите ,мажиња, плачете до задутре - така и ќе си остане.
На крајот, вие треба да бидете повнимателни кога имате секс....ама на кого му зборувам...

ако има договор помеѓу девојка и дечко дека ќе се „пазат“ но сепак се направи беља, што тогаш?
Заедно и треба да ја сносат одговорноста. Бидејќи и двајцата учествувале во тоа што ти го нарекуваш "беља" а јас го нарекувам дете. Заедно ја направиле "бељата" заедно треба да учествуваат во одлуката што понатаму. Не може машкото да биде виновникот затоашто му пукнал кондом па женската да го исклучи од понатамошните одлуки за детето. Едноставно се седнува и се носи еднаква, заедничка одлука. "Кур ме боли за желбите и чувствата на Спасе (кому морам да напоменам, јас му убивам дете... Спасе нема сперматозоиди да се расфрла наоколу со нив), јас ќе абортирам" е неприфатлива солуција која фаворизира една страна, а правдата не е правда ако едната страна е осудена на успех а другата на пропаст.
никој неможе законски да ја гони жената што извршила абортус без согласност на таткото на плодот.
Точно, тука си во право. Но не заборавај дека закони се менуваат.

Ако мислиш дека абортусНЕ е релевантен извор, каде што тролаат со библиски мисли...... не знам што да ти кажам.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:38 PM ---
Јас сум (и чоузен уан) за мавање на бокс у стомак на женска која сака да го абортира плодот во кој придонес имаме јас и мојот поштован пенис, без да бидеме прашани за тоа. Ако веќе абортираме бидејќи ти ја имаш донесено таа одлука, дај правилно (и ефтино) да го направиме тоа.

Твоја одлука додека е во твоите тестиси. Ако сакаш некаде да го сместиш на удобно, прво прашуваш дали ќе го примат. Во спротивно е само залутан полноглавец и повеќе - немаш право на глас.

TИ тоа што го сакаш, и реалноста на законот, не се исто.
Јас тоа што го сакам (правниот аспект) на друга тема. Во Љубов и Секс сме.

Жената има ЛИЧНО право на абортус законски.
Исто како што не можеш да ја натераш да абортира, ако тоа го сакаш.
Но, закони можат да се сменат. Можеби и ќе се сменат, од кај да знаеме. Ние само муабетиме овде.
И ти заедно со сите ,мажиња, плачете до задутре - така и ќе си остане.
Не може така да си остане. Значи едно е правната рамка, друго е една друга рамка. И двете се рамки, ама решаваат проблеми на различни начини.
На крајот, вие треба да бидете повнимателни кога имате секс....ама на кого му зборувам...
Зошто? Молим те кажи ми зошто, одговорот ќе го ставам статус на фејсбук :)))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom