Девојка ми сака да го абортира бебето

• Креатор на темата Креатор на темата Shizik
  • Време на започнување Време на започнување
Кога правници со цел памет оправдуваат мавање боксови на трудни жени, дефинитивно се е отидено во Хондурас...
Ти Принц, кога веќе си правник, или барем тврдиш дека си , треба да знаеш дека абортусот во нашата земја е легален и според законот, жената е таа што одлучува дали ќе абортира или не, тоа е нејзино законско право.

И нели според тебе двајцата треба да одлучуваат, па затоа уште еднаш те прашувам КОЈ ОДЛУЧИЛ ДА СЕ ЗАЧНЕ ТОА БЕБЕ IN THE FIRST PLACE?
Дали дечково и соопштил дека ќе сврши во нејзе или сам си ја донел таа одлука ?

AGREE (y)
За се треба двајца,
Нити таа го направила бебето сама, за сама да одлучува, нити тој го направил сам ,
Ако веќе сме во врска, ваква, таква не е битно, значи свесно влегуваме заеднички со сите последици кои доаѓаат после,
Во никој случај не се согласувам дека девојката има повеќе права да одлучува што понатаму, затоа сто колку право има таа, исто толку право има и дечкото/мажот не е битно,
Можноста да се раѓа е ексклузивитет кој не ни дава никакво право да ги потценуваме правата да одлучуваат и мажите

Ахам, пример, еве сакам да абортирам, ама дечко ми не сака. И сега седнуваме и разговараме... И добро, на крајот што треба да биде?
Секако дека не неговото под дифолт. Тогаш го зимаме целото право на одлука од една страна бидејќи тоа е погрешно, и го даваме целото право на одлука на другата страна. И што сме направиле? Крив стап сме направиле.
Според мене ваквите случаеви би се решавале со посредништво и зимање во обзир сите околности на двете засегнати страни. Возраст (и разлика во неа), материјална состојба, време колку се заедно, бла бла. Башка муабет е тоа, не мислам да куцам членови сега како тоа би изгледало, само уфрлам идеи.

Кога правници со цел памет оправдуваат мавање боксови на трудни жени, дефинитивно светов е отиден во Хондурас...
Ти Принц, кога веќе си правник, или барем тврдиш дека си , треба да знаеш дека абортусот во нашата земја е легален и според законот, жената е таа што одлучува дали ќе абортира или не, тоа е нејзино законско право.

И нели според тебе двајцата треба да одлучуваат, па затоа уште еднаш те прашувам КОЈ ОДЛУЧИЛ ДА СЕ ЗАЧНЕ ТОА БЕБЕ IN THE FIRST PLACE?
Дали дечково и соопштил дека ќе сврши во нејзе или сам си ја донел таа одлука ?
Јас за ова се обидувам да добијам одговор низ целата тема. Но ме замолчија со зборови од стилот (парафразирам) : Па бидејќи и двајцата учествуваат во сексуалниот чин и двајцата треба да одлучат за абортусот (да или не) !!!
Некако не е одговор на прашањето но јас не знам како на друг начин би го поставила за да ме разберат!

AGREE (y)
За се треба двајца,
Нити таа го направила бебето сама, за сама да одлучува, нити тој го направил сам ,
Ако веќе сме во врска, ваква, таква не е битно, значи свесно влегуваме заеднички со сите последици кои доаѓаат после,
Во никој случај не се согласувам дека девојката има повеќе права да одлучува што понатаму, затоа сто колку право има таа, исто толку право има и дечкото/мажот не е битно,
Можноста да се раѓа е ексклузивитет кој не ни дава никакво право да ги потценуваме правата да одлучуваат и мажите

Па никој не ги потценува Дарк. Ама што ако таа му верувала слепо, ,,дека ќе го извади на време,, а тој намерно - за да има дете, не го направил тоа? Какво е тоа лицемерие од негова страна? И зошто да го праша за мислење, кога тој не ја прашал неа?
Зависи што е тоа што ја тера неа да абортира, можеби сака да абортира зошто и е страв дека овој не е доквакан за татко. Ако и објасни дека е способен, и ако таа го сфати тоа, можеби ќе се премисли.
Но мислам дека е многу подобро што е сосема свесна дека не е способна да има деца и да студира во исто време, отколку да го роди и да го запостави детето.
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:18 PM ---
Секако дека не неговото под дифолт. Тогаш го зимаме целото право на одлука од една страна бидејќи тоа е погрешно, и го даваме целото право на одлука на другата страна. И што сме направиле? Крив стап сме направиле.
Според мене ваквите случаеви би се решавале со посредништво и зимање во обзир сите околности на двете засегнати страни. Возраст (и разлика во неа), материјална состојба, време колку се заедно, бла бла. Башка муабет е тоа, не мислам да куцам членови сега како тоа би изгледало, само уфрлам идеи.

ПА КОЈ ГО ОСПОРУВА ОВА?!

Значи - ако се двајцата способни и доволно возрасни, само од себичност може да не се роди детето. А не заради нешто друго.
Е сега, како право, може да биде злоупотребувано - и е. Ама не знам како тоа би се регулирало - кој навистина има потреба од абортус, а кој не чул за зборот заштита.

Во оваа ситуација, која ја имаме со овие двајцава, очигледно е дека таа е ДЕТЕ и не е способна да биде мајка. Не е некоја што спие со кој ќе стигне и абортира. Сигурно не и е лесно ниту на неа, но како што заклучивме најважна е ,,способноста да бидеш родител,, - а таа не е.

Убаво го прашаа, еве и ти одговори - што ако ете, се согласи да го роди, ама под услов тој да ги превземе сите обврски околу детето и домаќинството, за да може таа да студира, оди по семинари, итн...? За да бидат и двајцата задоволни, нели!

Реков неколку пати, тоа е моментален закон но тоа може (и верувам) ќе се смени бидејќи едноставно е погрешно.

Двајцата слатка сестро. Точно затоа и двајцата треба да ја сносат заедно одлуката што понатаму. Машкото што и свршил внатре, жената што не си убутала онакво во матка, заборавив како се викаше, ама знаете за што зборам. Значи не можеш ти плодна жена, да си легнеш на грб, да рашириш нозе, да дозволиш тој да ти се качи, да си свесна дека ниту ти, ниту тој, користите контрацепција, да останеш трудна, и на крај него да го искараш срам да ти е а ти да си абортираш дека така ти се сака.
Единствен случај кога би прифатил целосна одлука за абортус или не да сноси жената, е кога жената ќе пика сперма со епрувета во вагина од донор што на епруветата назначил "кој сака и како сака нека го користи егземпларов" и при тоа остане трудна.

Па никој не ги потценува Дарк. Ама што ако таа му верувала слепо, ,,дека ќе го извади на време,, а тој намерно - за да има дете, не го направил тоа? Какво е тоа лицемерие од негова страна? И зошто да го праша за мислење, кога тој не ја прашал неа?
Зависи што е тоа што ја тера неа да абортира, можеби сака да абортира зошто и е страв дека овој не е доквакан за татко. Ако и објасни дека е способен, и ако таа го сфати тоа, можеби ќе се премисли.
Но мислам дека е многу подобро што е сосема свесна дека не е способна да има деца и да студира во исто време, отколку да го роди и да го запостави детето.

Драга моја пумичке
може да се забремени дури и ако го извадил на време;)ете го извадил на време, ама после 30 мин имаат однос повторно, и пак го извадил на време, ама сперматозоидите останале внатре;)и што правиме тука, кој е крив?
Дискутабилно е кој е крив, правиме муабет дека и двајцата имаат исти права да одлучат што понатаму.
Друга работа, ако јас мислам дека некој си стојан не е доквакан за татко, што мајка бе пиленце да легнам со него?

Законски е да се слуша и Слаткар па никој не вика дека тоа е корисно.

Во основа нема што многу многу да ја тупиме ја имаш Шведска земја која според многу параметри се смета за прототип на совршено општество-Рај на земјата, но во овој сегмент(преголеми права на жените) СЕРИОЗНО потфрлиле затоа имаат најголем број на психијатриски случаеви, дете седи во ќуш, час гласно се смее, час гласно плаче, даунов синдром нација...

Башка, сите швеѓанки сакаат Балканци или Арапи.
Тоа е така бидејќи исклучиво и само исклучиво преку покорување жените ја реализираат својата женска природа.
Ако жена не зготви денес и не го виде мажот со насмевка на лице и пиво во рака ќе падне во депресија.

Порано немало депресија прашај ја баба ти.

Драга моја пумичке
може да се забремени дури и ако го извадил на време;)ете го извадил на време, ама после 30 мин имаат однос повторно, и пак го извадил на време, ама сперматозоидите останале внатре;)и што правиме тука, кој е крив?
Дискутабилно е кој е крив, правиме муабет дека и двајцата имаат исти права да одлучат што понатаму.
Друга работа, ако јас мислам дека некој си стојан не е доквакан за татко, што мајка бе пиленце да легнам со него?

Дарк, ако после 30 мин пак одат по истиот незаштитен план, тогаш се двајцата свесни (или бар би требало) за можноста од бременост. И постои таблетка Норлево.
Инаку, кој со кого спие, ич не е наша работа. Секој со своето. Не можеме да мислиме дека само ние сме во право, а сите други грешат. Дали некоја ќе собере некој од шанк и ќе спие со него е нејзин избор, и ако со тој некој направи дете, нема што да се дискутира со него. Не гледам зошто би дискутирала.

Но ако станува збор за партнер, со кој е девојката во врска, нормално дека треба да има разговор.
И да се стави на кантар, што повеќе тежи. Реков, секоја ти чест тебе, но не се сите способни како тебе. Подобро да си знаат дека не се, и да одберат едното - отколку да мислат дека можат се, и да заебат се.

Инаку, како ти успеа кога се породи (првите неколку месеци) да одиш на факс? Детето има потреба од доење...

Реков неколку пати, тоа е моментален закон но тоа може (и верувам) ќе се смени бидејќи едноставно е погрешно.

Значи не можеш ти плодна жена, да си легнеш на грб, да рашириш нозе, да дозволиш тој да ти се качи, да си свесна дека ниту ти, ниту тој, користите контрацепција, да останеш трудна, и на крај него да го искараш срам да ти е а ти да си абортираш дека така ти се сака.

Да, во теорија би требало да е така.
Но во пракса, имаш мамлази како овој што ја отворил темата, кои не сакаат да користат кондоми, па наоѓаат неискусни 18 годишни девојчиња и ги мавтаат со фрази од типот на "Абе не се секирај, ќе го извадам на време, искусен сум јас, знам што праам, не ми е првпат, башка сите така праат"
На крај, намерно или случајно ќе го истресе внатре, и ќе биде против абортус, затоа што има 25 години, имал време и да се забавува и факултет да заврши, а девојчево има само 18 години, сигурно ни средно нема завршено, нема видено ништо од животот.

Законски е да се слуша и Слаткар па никој не вика дека тоа е корисно.

Во основа нема што многу многу да ја тупиме ја имаш Шведска земја која според многу параметри се смета за прототип на совршено општество-Рај на земјата, но во овој сегмент(преголеми права на жените) СЕРИОЗНО потфрлиле затоа имаат најголем број на психијатриски случаеви, дете седи во ќуш, час гласно се смее, час гласно плаче, даунов синдром нација...

Башка, сите швеѓанки сакаат Балканци или Арапи.
Тоа е така бидејќи исклучиво и само исклучиво преку покорување жените ја реализираат својата женска природа.
Ако жена не зготви денес и не го виде мажот со насмевка на лице и пиво во рака ќе падне во депресија.

Порано немало депресија прашај ја баба ти.

Баба ми поради депресија оди на психијатар.

Инаку, мене ме заболе знаеш-што за стомакот на фраерот.
Ама ти само сонуваш жени..... ЈАСНО МИ Е.

Двајцата слатка сестро. Точно затоа и двајцата треба да ја сносат заедно одлуката што понатаму. Машкото што и свршил внатре, жената што не си убутала онакво во матка, заборавив како се викаше, ама знаете за што зборам. Значи не можеш ти плодна жена, да си легнеш на грб, да рашириш нозе, да дозволиш тој да ти се качи, да си свесна дека ниту ти, ниту тој, користите контрацепција, да останеш трудна, и на крај него да го искараш срам да ти е а ти да си абортираш дека така ти се сака.
Единствен случај кога би прифатил целосна одлука за абортус или не да сноси жената, е кога жената ќе пика сперма со епрувета во вагина од донор што на епруветата назначил "кој сака и како сака нека го користи егземпларов" и при тоа остане трудна.
Ние може цела вечер да дискутираме на темата Кој е крив? Но да не се лажеме целата идеа за „Абортус“ ни е напикана во глава од нашите родители.
- Леле ќерко како бремена си, па што ќе кажат комшиите... Говедо едно недоквакано, ние сакаме на прав пат да те извадиме ти плаќаме факултет а ти вака ни враќаш.. и т.н
Епа да не се разочарат родителите, затоа девојките на таа возраст размислуваат за абортуси. Според мене на 18 години не знаеш ти дали бебето ќе ти го зацрни животот или ќе биде најпрекрасното нешто што ти се случило.
Ако се смени патријархалното воспитување на денешните девојчиња и кога ќе станат сексуално активни да не бидат како „Врзани кучиња, па сега пуштени“ нема ни да се размислува за абортуси.

п.с Тоа „таквото“ се нарекува Спирала, но може да настанат компликации (вон матерично бебе, ризик од стерилитет и т.н) и затоа не е така лесно да донесеш одлука за таква операција :P

Иако така се мисли, ова е чиста ноторна лага. Оваа мисла ќе држи вода само во оној момент кога една жена, ќе креира фетус во нејзиното тело, без учество на машки партнер наравно.
Само затоашто мојата партнерка ќе го носи детето само 9 месеци, тоа не и дава апсолутно никакво право таа да го задржи екслузивното право на "абортус или не", ако од друга страна јас се согласувам да се грижам за тоа дете 20 пати * нејзините само 9 месеци.

Епа видиш има апсолутно право на тоа, затоа што женско кога сака да абортира оди во болница и абортира и ниту докторот ниту државата не и бараат никаква согласност од таткото на детето. Се бара согласност само од родителот во случај девојката да е малолетна.

Баба ми поради депресија оди на психијатар.

Инаку, мене ме заболе знаеш-што за стомакот на фраерот.
Ама ти само сонуваш жени..... ЈАСНО МИ Е.
Депресијата е поради несигурните времиња, луѓето немаат цврст систем во кој ќе веруваат, Југославија умре, а демократијата се покажа како
неуспешна.
И покрај многуте мани и ден денес многу луѓе плачат по минатиот систем тоа е затоа што тој систем беше извајан во фалусоидна форма имаше цврст облик и СИЛНО одлучуваше што е право, а што е погрешно.
Луѓето САКААТ да им каже НЕКОЈ повисок извор на МУДРОСТ И ЗНАЕЊЕ што да прават со нивните животи.
Погрешниот систем е поправилен од никаков систем(читај:демократија) секој ти се сере на глава секој прави што сака.

Истово се однесува и за жената ако не се омажи и роди жената е бескорисна, исто како и никогаш да не постоела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom