Девица до прва брачна ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Чудно е пошо веке ретки се тие шо се девици а се повоздрасниа порано пак чудно било да не си девица... тоа е тоа се е до времето и народот..

Да, меѓутоа тоа што им е чудно на луѓето, прави тие што се девици да си помислат дека со нив нешто не е во ред и дека се чудни.

Devica - Devica.Ako taka si odlucila,ako taka saka, neka bide taka.nejzina odluka. E sea nas malce tesko ni pagja taa odluka ali toa e. Ama toa pa moze da ne natera na mislenje deka ne ne osekjate dovolno bliski i deka nemate dovolno doverba.

мислам дека у денешно време ретко кој останува девица до брак..сите ја губат невиноста 4-5 години пред бракот(отприлика)..едно прашање уз темава..како тоа жените ја губат невиноста пред брак а мажите(барем повекето) сакаат нивната прва жена со која ке бидат у брак со нив да ја изгуби невиноста?Демек тие повеке ги почитувале а овие што ја изгубиле невиноста пред брак демек се нечисти.Точно е ова или само така викаат?:lud:

како тоа жените ја губат невиноста пред брак а мажите(барем повекето) сакаат нивната жена со нив да ја изгуби невиноста?Точно е ова или само така викаат?:lud:

hihi hihi па пожелно би било,фино да си знаеш дека никој не ја чоњал пред тебе дека ништо друго не видела и дека нема да трпиш критика а истовремено пред да ја земеш сакаш за изебеш што е можно повеќе,така во потрага по некое НЗС се бара некоја “не многу користена’’hihi а и брак денешно време е некако шашав чин пошто ретко кој влага у него со ќеф

Абе сега постојат и така наречени шивачници во кои е многу лесно некоја расипикуќа:pos: или наречена на разни начини (дроља/бештија/офца) да се зашие и да биде неотпакована. Ама што ќар, абе тоа доле само болест да и нема. За другото и не е битно, нејзин живот е сепак, а што правиме со еве на пример НАС????Мажите треба да ебат што е можно повеќе а жените да бидат ебени што е можно помалку? Тоа е нели нелогично?!?!?

Абе сега постојат и така наречени шивачници во кои е многу лесно некоја расипикуќа:pos: или наречена на разни начини (дроља/бештија/офца) да се зашие и да биде неотпакована. Ама што ќар, абе тоа доле само болест да и нема. За другото и не е битно, нејзин живот е сепак, а што правиме со еве на пример НАС????Мажите треба да ебат што е можно повеќе а жените да бидат ебени што е можно помалку? Тоа е нели нелогично?!?!?

Еее и тоа да видиш магија! Сакаат да се оваквоат, нејќат да им влезе работава.
Тие работи идат правопропорционално, не обратнопропоционално.

Еее и тоа да видиш магија!
Сакаат да се оваквоат,нејќат да им влезе работава.
Тие работи идат правопропорционално,не обратнопропоционално.

Ке се најде некое затурено место со многу добар сооднос на мажи и жени што не дозволува жените да се “абени’’ и од таму ке се бара невеста домаќинка hihi

Уба работа е.( Кој можи да издржи,се разбира.:))

:P LoL Devica do brak.. tesko tesko.. stvarno tesko :) acid rece vo eden pasus deneska tesko e da najdes devica do 18 godini.. i go poddrzuvam sosema vo toa... deneska retko koja e devica do brak... a sepak ima i takvi.. se naogjaat BTW toa DEVICA DO BRAK bilo nekogas.. vo 60 70 godini. vo denesno vreme ako poglednete malce devica do 20 god se naogja.. postara.. se potesko i potesko. a so se odnesuva do maskite... po brakot dokolku negovata zena ne e DEVICA.. mislam deka ne treba da se lutat ili slicno.. neka pod razmislat sto pravele oni PRED BRAKOT i koga oni ja izubile nevinosta pa neka zborat :P a ako niso ne naprail... znaci se prosti ili pa ne sposobni:! - MOE MISLENJE :)

Да меѓутоа тоа што им е чудно на луѓето,прави тие што се девици да си помислат дека со нив нешто не е во ред и дека се чудни.
И право да ти кажам не се во ред. Е што бе да не ни и бара нејзе долната, како мене што ми бара ,,Џони,, . И она ќе се воздржува дури до брак, а како па да не. Само да не постане некоја бештија, па да навлече еден куп болести, тогаш е лошо.

И право да ти кажам не се во ред. Е што бе да не ни и бара нејзе долната, како мене што ми бара ,,Џони,, . И она ќе се воздржува дури до брак, а како па да не. Само да не постане некоја бештија, па да навлече еден куп болести, тогаш е лошо.
Ма немој?? Не биле во ред?? Нивна одлука си е тоа!
А крејзи ин лав мислеше општо, за оние кои се девици а повозрасни(значи не се во брак) ...за нив некои сметаат дека се чудни!
Значи девојките кои имаат над 18 год, се сеуште девици а немажени, се чудни според тебе?? јаоооо

A кој си ти да одлучуваш кој е, а кој не е во ред?

~*~

Ма немој?? Не биле во ред?? Нивна одлука си е тоа!
А крејзи ин лав мислеше општо, за оние кои се девици а повозрасни(значи не се во брак) ...за нив некои сметаат дека се чудни!
Значи девојките кои имаат над 18 год, се сеуште девици а немажени, се чудни според тебе?? јаоооо

Мислам дека друга му беше поентата на Bavarecot и во право е!
Сексот е и задоволство и потреба, кога луѓето ќе почнат така да го третираат се ќе биде многу пологично.
А не девојките да мислат дека треба да му „дадат“ на некој!
Боже!!:uvo:

Сексот е и задоволство и потреба, кога луѓето ќе почнат така да го третираат се ќе биде многу пологично.
Кога луѓето ќе почнат да разликуваат задоволство од потреба, се` ќе биде пологично. Луѓето имаат нагони, не велам не. Ама имаат и разум за контролирање на истите. То што денес светов се ебава како и со кој стигне е друга работа, и на жалост, човекот се` помалку се разликува од животното.
Нештата се тотално изместени. Прв доказ, "девојка што не сака секс до брак е чудна" - изјава.

Не, не мислам дека мора или треба да се апстинира од секс до брак. Кога сакаш некој, за мене е многу нормално и логично да сакаш и да спиеш со него.
Ама ако некоја има таква желба да се чува, не гледам што е тука лошо или чудно.

Шо бе 18 -ти век, не бе не заебавај 21 сме биле.
И шо ако се чува до првата брачна ноќ, дали то игра некаква улога :tapp:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom