Девица до прва брачна ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
1. "жена не оди во гроб со еден кур"

Тоа е поговорка. :) И гласи „Жена не влага во гроб ако немала три кура“. Значи минимуН три :)

А иам уште една:

Секоја „роба“, пред да ја „купиш“, мораш да ја „пробаш“! :)

абе и вие, не е тоа сапун да се потроши, знаете и сами:toe:

што мислите вие на времето на нашите баби немало ли прељуби и плескање по штали и зад грмушки кога ги носеле кравите на пасење ма дај тоа од секогаш постоело и тогаш си имало прељуби и курвалаци али некако било построго немале жените толку слобода, али она што била мерклијка ќе си го најдел часот и на шибање :pos2: , како и да е во денешно време ова е нормална појава и колку и да е болно за машките кога првата ноќ ке видат дека нема црвено на чаршафите јас мислам треба да се помириме со фактот дека девиците се EXTINCT ко диносаурусите и ко Пандите сег што се губат.

devica do bracna nok... samo vo horoskop hahah :)

Абе сексот си е составен дел од врската..потреба..нагон!
Нема тука потреба да се мешаат глупи религиозни трикови за манипулирање на проста маса како што е невиност до прва брачна ноќ!

Абе сексот си е составен дел од врската..потреба..нагон!
Нема тука потреба да се мешаат глупи религиозни трикови за манипулирање на проста маса како што е невиност до прва брачна ноќ!

не е баш како што велиш ти ако е сексот нагон на тој начин како што велиш ти тогаш што се сторе, кај ни е тоа човечкото што го поседуваме кај ни е достоинството треба да се прајт рзлика, кај животните тоа е неодолив нагон а кај човекот е физиолошка потреба што треба да се контролира со здравиот разум и да се знае кога каде со кого и колку ме свакаш а не сега да почнеме да се разголие по улици и ајде Нагон бил.

Сексот е фундаментална потреба али сепак треба да се има граници пошто само 3 работи не делат нас од животните

1. Јазикот

2. Разумот

3. Моралот

е сега замисли да ти фалит едно од овје, како што знаеме ние човекот е социјално животно значи 70% сме ко животните и тие 3 работи составуват 30% разлика од животинскиот свет и затоа сме на врвот на Пирадимдата во природата, или последната алка на синџирот.

Хехе, јас не реков дека е САМО нагон...како што гледаш, спомнав дека меѓу другото е нагон. Не ми беше целта да го рамнам човечкиот род со животните:wink:
А тоа дека треба да се контролира, точно е...ама не мора контролата да биде до степен на лишување од задоволствата ради некое наметнато „верување“ дека треба да си девица до брак и дека нема да те сака мажот ако си имала секс пред него.

pa so znam ama podobro bi bilo da bide devica za mene ne znam za vas:drk:

Хехе, јас не реков дека е САМО нагон...како што гледаш, спомнав дека меѓу другото е нагон. Не ми беше целта да го рамнам човечкиот род со животните:wink:
А тоа дека треба да се контролира, точно е...ама не мора контролата да биде до степен на лишување од задоволствата ради некое наметнато „верување“ дека треба да си девица до брак и дека нема да те сака мажот ако си имала секс пред него.

добро де ја не те отепав ај пак и ти колку си осетлива.

иако не се соласувам со твојот став но до некаде си у право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom