Derby D'Italia: Јувентус 2-1 Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Vinnetou
  • Време на започнување Време на започнување

Победник во Derby D'Italia

• Вкупно гласачи
    168
Статус
Затворена за нови мислења.
-5 сигурн сум дека ке биде во недела ке се стоплат торинците ке дувне топол бран од Милано :)

Не збори пред рака, да не те ставам во потпис во Сабота накај 11. :pos:

Maла споредба.

1. Навивачите на Јуве скандираа против Балотели Se saltelli muore Balotelli (не врз расистичка основа), но сепак Јуве доби 18.000 евра казна за тие скандирања.

2. Навивачите на Каљари во последниот натпревар јасно и недвосмислено на 2-3 допири со топката на Момо Сисоко се слушна од трибините името на Сисоко и навивачи кои емитираат мајмуни, а за тоа Каљари доби само 10.000 евра, што е скоро двојно помала од онаа што ја доби Јуве за скандирањата против Балотели, а расизмот е оквалификуван како најстрого забранет.

3.Зошто Болоња не доби никаква казна поради тоа што на натпреварот Болоња-Интер, Балотели на неколку пати доби мајмунски извици од трибините каде што беа навивачите на Болоња?

4. Зошто Занети, Морати итн. не го напуштија, односно не ни побараа да го напуштат натпреварот со Болоња кога ги слушнаа таквите извици од навивачите на Болоња, како што најавија дека ќе направат доколку има такви скандирања од страна на навивачите на Јуве?

Искрено првпат слушам за Болоња и расизмот за утакмицата со Интер.

А Занети и Морати... Навивачите на Јувенус во два наврати го правеа тоа против Балотели, прво со Удинезе дома, па со Бордо на гости. Ако не грешам, изјавата на Занети дојде во Четвртокот, по утврдувањето дека имало скандирања и во Бордо. Значи, не било случајно скандирањето со Удинезе, туку тоа се повтори и со Бордо. Што сакаш Занети и Морати да прават по тоа прашање? Да ги поддржат навивачите на Јуве?

Се водат големи кампањи против разисмот во фудбалот, и треба да се превземат мерки за негово отстранување. По најавите за напуштање на теренот со Јуве од страна на Занети и Морати, и можноста за поголема казна, зошто навивачите не скандираа во Каљари?

Си ги вртите работите во ваша корист. Федерацијата не за џабе им даде казна од 18 000 фунти. Не за џабе Блан се качувал на трибини во Франција за да ги смири навивачите. Сакате да докажете дека поради онака чисто навивање, Јувентус бил казнет неоправдано. Не ве разбирам...

Си ги вртите работите во ваша корист. Федерацијата не за џабе им даде казна од 18 000 фунти. Не за џабе Блан се качувал на трибини во Франција за да ги смири навивачите. Сакате да докажете дека поради онака чисто навивање, Јувентус бил казнет неоправдано. Не ве разбирам...
Јуве беше казнет поради ПОТТИКНУВАЊЕ НАСИЛСТВО , а не поради расизам. Навивачите на Јуве (поточно клубот) пред две години беше казнет од ФИГЦ поради транспарент на трибините „Ibra, sei brutto come un cammello“ (Ибра, ти си грд како камила) и поради тоа добија парична казна, и нормално е да добијат казна и за насилни пораки од типот „Se saltelli muore Balotelli“. Тука нема НИКАКОВ расизам, а навивачите заслужуваат казна поради таквите насилни пароли, но едноставно има разлика меѓу расизам и поттикнување насилство.

Па еве баш сега гледав на А1, имаше А1 Метео со овој Глигор и баш кажа за ова. Кој ке иде у Торино викендов, дебела зимска облека, за колите со синџири, идеални услови за зимски ОИ. -8 било со можност за -11. Имало и некои мали шанси за -5 да биде, како и да е останува температурата под нулата. :wink:

После тоа некоја реклама имаше за STR8, пак било у мода. :helou:

хахахах (се слуша казанче од WC - чшшшшшшш)

п.с. глупа ви е финтава жими се, нема везе што сум за Јуве...:nesum:

Напред ЈУВЕ каков интер какви сиви копчиња ......Мој предикшн Јуве-Интер 3-2
:costumed2:party1:

хахахах (се слуша казанче од WC - чшшшшшшш)

п.с. глупа ви е финтава жими се, нема везе што сум за Јуве...:nesum:
Па брат види вака, ние сме минус во бодови, а тие се минус во титули и тоа -12, ако во Торино е -8 сега, во Милано цел живот е минус така да не се секирај толку за тоа :wink:

Почнавте со копиљ муабет а? на ред се клипови ? :tapp:

епа вака се нарушува и повредува едно дерби кај и да е али сепак нормални се овие работи кога се работи за дерби брат јас сум против овие работи али има некој со ги сакаат и неможиш да им кажиш не поздрав

Брат па и вие претеравте со тоа -8, кажав во Торино е -8 ама Милано цел живот е во - така да не гледам што кажав лошо во постот :toe:

JUVE, STORIA DI UN GRANDE AMORE
BIANCO CHE ABBRACCIA IL NERO
CORO CHE SI ALZA DAVVERO, SOLO PER TE
E' LA JUVE, STORIA DI QUEL CHE SARO'
QUANDO FISCHIA L'INIZIO
ED INIZIA QUEL SOGNO CHE SEI

AJmoooooooooooooooooooooooooooooooooooo живо живо
:olee:

Се надевам дека Хозе ќе го стаи да игра у први еданаес и ќе ве реши Балотели и тогаш најтешко ќе ви биде . Па чаламов наш ќе ви ги провоцира навивачите а уште ако даде гол уф па тогаш ќе се радува покрај вашите навивачи 10000% па овие ќе се изнервираат и ќе почнат со расистичко навивање .

Инаку очекувам победа на Интер со 1 гол разлика

Победа на ЈУВЕ со 2-0 !!!

Незнам зашто ама се ме тегне дека ке биле мувла ова дерби, двете екипи имаат клучни утакмици во ЛШ, и двете имаат многу повредени играчи и се нешто накај 1-0/0-1 ме влече во неинтересен дуел со тепање до бескрај.

Дај боже да е обратно, барем фудбал да гледаме.

П.с Навивам за јуве:smir:

Незнам зашто ама се ме тегне дека ке биле мувла ова дерби, двете екипи имаат клучни утакмици во ЛШ, и двете имаат многу повредени играчи и се нешто накај 1-0/0-1 ме влече во неинтересен дуел со тепање до бескрај.

Дај боже да е обратно, барем фудбал да гледаме.

П.с Навивам за јуве:smir:
па јуве е мајстор за таква игра, гледаш во ЛШ од 5 натпревари само 3 гола има постигнато, но очекувам чист победа тука, еден нула, еден нула кој ти го дава...:)
ЈУВЕ..........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom