Депилирани мажи: да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување

Depilirani mazi-da ili ne?

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .
Немам против депилирани машки . Не мора да се депилира, ама не сакам ни „љубовен тепих” на градите.

Sto znam....glasav da,ne mi smeta ali nikogo ne bi prisilila,ako e negov izbor prifakam.Dosega ne sum naisla na nekoj mnogu vlaknest pa da moram da prisiluvam nekogo na toj cekor.
Uostalom muz zatoa e muz:)

Гласав за `Да, не ми смета` зашо не ми смета, а иначе јас не би се депилирал па шо сака нека биде......

pcjodamaster напиша:
а шо си има везе ако имаш влакна на тебе и читав некаде дека депилирањето кај машките ги оштетувало нервите на кожата па не било препорачливо
Kako e mozno kaj masko da gi ostetuva nervnite zavrsetoci a kaj zenite ne? Da,zenite imaat pomalce vlakna od mazite najcesto, ama racunaj deka od kremi za depilacija i bricenje najcesto im se mnoogu zajaknati i jaki vlaknata, pa poveke bi trebalo kaj zenite da go imaat toj efekt, iako i toa ne se slucuva.

Glasav za DA, cisto od licna higiena (zamislete vlaknest tip u leto se ispoti,pa se ulepi bljak bljak blajk), a i od estetski pricni (zs nego da mu bide mazno na dopir a mene ne)....

Od higienski aspekt mislam deka treba,a drugo e dali saka ili nesaka.Inaku licno jas se bricam pod pazuvite a preponite gi depiliram so krema.Inaku stomakot i gradite mi se kako na dete(nemam vlakna).A nozete i racete se takvi kakvi sto se,iako mislam deka i tamu nemam premnogu.

mislam deka depiliranjeto e zenska rabota. a za maskite dobro e da se izbricat pod pazuva ama na mozi ili pak na race mislam deka toa ne dolikuva na masko!!! se sekavam edna koga bev vo budva tamu bese i zdravko coic i nemase nesto kade sto ne bese izdepiliran. mislam toa mene ne mi smeta ama mi izgleda da ne se izrazam ne kulturno- pederski:kez:

Не би го нарекла женска работа...ама депилирање на машки прифаќам само во одредени случаи...како што спомнаа некои...по пазува е ок..хигиенски е...или евентуално гради(или кај што имаат на грб)за естетски момент...ама депилирање нозе и раце(освен од потреба-спортисти некои)никако...едноставно смешно ми изглеа кога ќе видам машко со мазна нога или рака...нема машкост у такви

JAs glasav za "da ne mi smeta" bidejki seedno mi e..mislam mozi i depilirani mazi mozi i ne :):) it deppends:) ali sepak zosto da ne:)

I jas glasav za da ne mi smeta megutoa sepak toa si e negov izbor mene mi e seedno

TWEETY*** напиша:
I jas glasav za da ne mi smeta megutoa sepak toa si e negov izbor mene mi e seedno

Se soglasuvam (= ahAiahIAh i ja za toa glasav.. toj neka si odberi dal da se depilira ili ne ..

Si neam gajle we.. Negovo telo negov izbor..

Sakam MAZNO , mrazam kilimi po gradi i po ne daj boze pleki , togas odpaga odma :)
Jas se depiliram i najmalce so mozi e i toj na odredeni delovi na teloto da e mazen .

Слушам некој спомна депилирање под пазуви, можам да ви кажам дека не е препорачливо да се депилира под пазуви туку да се бричи.
А јас немам тепих, ама не сум и ко бебе , ко што се два три мои другари.
Така да мислам дека бричење под мишки е обавечно за секого, а доколку типот е повлакнест треба малку и да се среди, ради хигиена.
Мислам дека крајна граница е кога ќе почнат влакната од градите толку долги да се да кога типот носи маица да почнат од кај вратот да му извираат.

Imam bajagi vlakna za moja vozrast i ne mi precat premnogu ama sepak ne gi ni sakam.Mislam deka treba da se izbricat pod miski a na gradi moze da se skratat samo so nozicki.Minatoto leto se izdepilirav i posle ic ne mi se svigase kako izgleda.

glasav da,ne mi smeta...na noze malce pederski mi e,ali pod mishki obavezno,toa ne e maska ili zenska rabota tuku higiena...a na gradite stoznam...ako ne e nekoj majmun moze da prai so saka :)

Iam mn. drugari koi so se depiliraat, bri4at, sli4no. Ne mi smetaat ni vlaknestite, a nitu pak depiliranite. Sekoj si ima svo pravo da si odbira sto ke pravi so svoeto telo. Iako posimpati4no mi izgledaat depiliranite:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom