Депилација

pred nekoj mesec pocnav so brich i primetiv deka sega rastat pobrzo i so pojak koren :toe:
вечниот пробелм на нас машките.
онтопик , не се депилирам , ама планирам тоа да го сторам од хигиенски причини , нали?
нема ништо срамно , а плус и делотворно е во санитарни цели

Со депилатор година и пол и сега неможам за се отарасам од поткожни влакна....па на козмети4ар со восок,бидејки голема мрза сум:vozbud:

Да не знае некој во Велес кај има салон за депилација? Ги депилирам градите со крема, ама некако брзо ми растат, сакам да пробам во салон:toe:

Ne koristam nisto drugo,samo depilacija...spored mene najdobar nacin da gi trgneme nesakanite vlakna:wink:

се депилилирам само со ладен восок... а апаратчиња имам ама не ги поштувам :) ме еже самиот звук
башка козметичарката ми е топ цура па покрај тоа со ќе бидам средена ќе си истерам и кафенце.... позз до Мери :):smir:

Само депилација и тоа со топол восок и немам гајле. Малце боли на почетокот, ама се навикнуваш и секое наредно депилирање е помалку болно.

Uste vo salon ne sum probala.Najcesto se depiliram so masinka Zepter i da vi kazam si pustam glasna muzika i si vikam kako da peam :ija: I taka ke zemam ke se depiliram cel den ednata noga, a drugata ke ja ostavam za 2-3 dena za hrabrost da soberam (sreka nemam mnogu vlakna).A posle 2-3 dena racite. Ako mnogu pak sobiram hrabrost ke go udram bricot pa naredniot pat si peeam poglasno :music1:
Imam probano i topol i laden vosok i mnogu pomalku boli,ama mene me mrze i nemam hrabrost da se kubam sama.A mislam deka so masince i kratkite se kubat.
I krema imam probano ama toa mi e nesto kako bric mnogu rastat brgu samo sto ne mozes da se presecis.
Na intimnite delovi na preponi se depiliram so masinceto me boli ama ne mnogu, a inaku so bric.Imam probano so weet krema ama ne mozam ni misis da podnesam, a posle i problem si imav (belo pranje). Sakam na deplacija da idam ama uste malku hrabrost mi fale, mislam deka ke izdrzam.:poss:

знае некој/а да ми каже нешто повеќе за трајна депилација? шо методи има, која е цената, дали е вистина дека трае 5-7 години и после одново мора? кој салон кај нас прави трајна депилација?
и се што може да ви текне за трајната депилација =)))

Не знам баш точно, ама мислам дека цената се рачуна по сантиметар на квадрат, или нешто така, ама колку наплаќаат не сум сигурна, секако не очекувај ни најмалку да е евтино.
Земи предвид дека многу малку салони во Скопјево (лично јас знам само за Силуете) ја поседуваат соодветната апаратура, а знаеме дека кога конкуренцијата е мала, цената е голема.
Во врска со времетраењето, као давале гаранција за 10 години.

Ама ова све се комшиски муабети од овој-оној :) Разгледај тука ако сакаш да знаеш поточно.

Nikogas ne sum otisla vo salon za depilacija i samata taa pomisla mi e jeziva.Tamu depiliraat sto devojki so ist vosok samo go proceduvaat i ne mi izgleda voopsto higienski.Jas porano si kupuvav vosok i se depilirav sama a pred pet godini si kupiv elektricno aparace za depilacija i so nego mi e super epten sum zadovolna za deset minuti se e glatko,nema dosadni vlaknenca:pipi:e malce boli na preponi ama pominuva brzo,trpi za lepota,neli?

Kazite nekoj salon vo Ohrid kade sto e bezbolno:D
Ama se soglasuva so renate:S sto devojki so eden vosok,ne biva:(

Не знам баш точно, ама мислам дека цената се рачуна по сантиметар на квадрат, или нешто така, ама колку наплаќаат не сум сигурна, секако не очекувај ни најмалку да е евтино.
Земи предвид дека многу малку салони во Скопјево (лично јас знам само за Силуете) ја поседуваат соодветната апаратура, а знаеме дека кога конкуренцијата е мала, цената е голема.
Во врска со времетраењето, као давале гаранција за 10 години.

Ама ова све се комшиски муабети од овој-оној :) Разгледај тука ако сакаш да знаеш поточно.
не се снајдов баш на страната, појма неам кај да барам депилација, а едно по едно да ги кликам, неам нерви =)
ако во меџувреме дознаеш за цената, пиши со цитат4е за да приметам. оооо, тенкју.
п.с. од прилика? 10еу? 100еу? 50еу? од цм2?

не се депилирам често еднаш на 3 месеци и тоа само до колена што ќе искочи некое влакненце пошо еднаш се имам избричено и сега ми растат ама многу малце а пак надколена немам ниедно и супер ми е немам мака со депилации на двве недели да се нервирам и да квичам од болки

Каква депилација бе,ако ме сака ок ако не пак ок.:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom