Денешните мажи...

Од ова што сум го видел до сега, дали од лично искуство со другари/пријатели или со остали небитни, сум заклучил дека :
Денешниве мажи ги прават жените курви (не дека не се), а не ги ни пипнале, нити пак се приближиле до нив. Не ме јеби, се ебач до ебач а во град се бутаат што повеќе во скутот на другар му. Го нема класичното пуштање, симињање ѕвезди, планети и комети, го нема нештото по што би се идентификувал како прав мушкарац, него има еден тон пудра против бубулици, набилдани мишичи од некоја интернет програма, месец теретана или трчање во природа, игнорирање на женски пол итн...и после жениве не чинеле?
Па вие еден тон дркачи не чините, вас што секоја вечер ве гледам низ градов како "дупите" со муабети а на дело се претварате самите во најнеспособни створења.
Ебате исфеминизираните манекени!
Абе порано го немаше ова, се пушташ на цури и си оптимист па макар до крај на вечерта си депонија од корпи. А не сега "она нека дојде, јас сум муж со карактер". Абе одете обесете се. Во годините за ебење, нашиве мажи си го трошат времето со другарите. Епа ебете ги нив ондак.
Авторот е исфрустриран од ваквите машки индивидуи кои продаваат топла вода, а воопшто не ни знаат што е тоа, нити пак ја вкусиле.
Инаш и комети спуштано?Кое мажиште еј:cuc:

Не би работела ни земјоделие ни сточарство, верувај ми. Не знам што работиш сега, но сигурно не е нешто физички тешко.
Технички ништо не знаеш за мене.... можеби сега не работам ништо физички тешко,но ти не ни знаеш дали некогаш сум работела нешто физички ТЕШКО.Затоа ќути си подобро,не аргументирај таму каде што не е потребно.

Седев прееска на кафе со еден пријател...па си муабетиме, гледаме од никаде и некаде се појавија мажуленца.
Онакви, типично денешни. Пример за демаксулинизација. Тесна фармерка, овлаш чупана веѓа, манири на пичлемки, шпиц патика со депилирано (претпоставбљам) ноџе у токму килажа за анорексични манекенки.
А бе, шодаречам, освен пишлемци. Не се ни пишмани оти man асоцира маж-човек. Овие беа пичлемести пишлемци.
Поженскасти од неколкуте млади момички што се прошетуваа наоколу за да бидат ваљда видени.
Сеа, разбирам дека некој сака да е сантим под кожа бричен у сурат. Разбирам да се дотера, стегне,м супраи и стокми. И јас сакам да сум средне и чист и се трудам да сум штопосреден и посупраен.
Ама бре, да ми биде главна преокупација (а подначуливме уши и начувме муабет) како ми стојат фармериците, дали ланчето или наруквицана ми оди со мобилниот и/или маицата и слично, а бве....каде стеееее бе мажи, саде мажуленца ко да се родени последно време, а ко она прилепо/битолскине геј идоли им се очигледно на денешниве маженца. Оние во облик на Лепетено и остала одзаднопромискуитетна пишлемчијаана.

Не знам, обезмашкостени, со моч разводенета, мажуленца (со чест на некои преретки исклучоци) саде.

Нема ништо лошо машко да биде убаво облечен, среден, намирисан, да има стил на облекување. Кога тоа станува опсесија тоа нечини, погледни ги само машките манекени човече женско така не се понаша...
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 01:44 ---
Се знае дека одсекогаш парите биле фактор 1. И порано и во денешно време. Да не се лажеме сите сакаат да живеат богат, убав живот, ама НЕ Е СЕ ВО ТОА !

Должност е на машките да најдат начин да стекнат свое имање, богатсво, пари.
Должност е на жените да научат дека не е се во убавата облека и парите.

За жал во денешно време шема е да заебеш некој, шема е да идеш со некој ради парите, шема е да вараш некој а тој да ти симнува ѕвезди.. Поради овие работи машките доста изгубија самодоверба и станаа пичкици кога се работи за женска.

Ама победниците не бараат изговори ако треба под камен ама ќе најдат девојче коешто им одговара. Такада никогаш не се откажувајте !

Ја загледав емисијата на Нејшионал Џеографик и воведот ми кажува како треба да изгледаат денешните мажи.

Ubavo e da si oblecen ubavo, ama da ti e opsesija koja patika ide so mobilen, sdali alka na ruka ide so maica....pederce e toa, ne maz.

Mетросексуализам ... b.t.w. немора да значи дека е геј ако оди така облечен и така се однесува ...
Инаку да и мене ме иритираат метросексуалните мажулиња кои обрнуваат повеќе внимание на изгледот и стајлингот отколку девојките, ОК секој човек треба да внимава на изгледот и облекувањето но едно е нормален изглед и нормално облекување а сосема друго е тоталното занесување и забегување !
Машкото треба да е убаво облечено но сепак треба да изгледа на машко, на маж, а не на женско, мажите и жените се различен пол, жените се понежен и поубав пол, мажите се физички посилен и погруб пол, тоа што некои дечки со сила сакаат да се прават женчиња е тотално фејл и таквите налетуваат на смеа од нормалните мажи !

Што да мислам..Се поголем е бројот на денешните мажи кои имаат превисок критериум за тоа како треба да изгледа една жена.
Ама јебеш га..То порничите и списанијата изглеа одлично си ја завршија својата работа.
Затоа еден другар вели..
Шо да им праам бе баце коа не знаат дека добра цицка и гз си стои без оглед на тоа каква е цурата. :pos:
Пустите се акнале по голи стапови и цврсти минџи, не облини (обилни). :свиркам:

Тргнати се на така маженцава, само уште потрагично е што повеќе жениве такви „маженца“ сакаат кои се разбираат за лакови, шминки и такви срања откако маж во вистинска смисла на зборот.
Ајде живо да е само

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom