Денес најдобар другар, а од утре не те познава...

• Креатор на темата Креатор на темата kapetan
  • Време на започнување Време на започнување
Имав такви,заради лижење гз забораваат друштво се.:wink:

Ми се има десено со другарка на којашто све дадов за да и помогнам. После месец дена исто ко да не сум и помогнала. Секогаш јас треба да и се јавам за да излеземе, на нејзе ниеднаш не и текна да ми рече фала за тоа шо сум го напраила за неа. Се чуствувам искористено. Онака ко...она уствари тепала време со мене. Шо сум ја бе? Сега...ич не ме интересира она. Што сака нека и биде..ќе ми заѕвони на телефон „Абе дој ќе ме тепаат“ има у фаца све да и лупнам!„Ќе те тепаат??Епа срцка извини неможам да ти помогнам“ Така ќе и речам жими мајка!
Не ми требаат такви у животов...:nenene:

Еееее тоа више не е права другарка туку глума и сето тоа се праи од некоја корист.... пред тебе едно др а зад тебе те оговара и на сите ги кажуава твоите интимности.Таквите другарства се привремени назависно дали од корис на едниот или двата другари и за брзо време завршуваат со кавга која резутира со не познавање и не поздравување по улица.
Лично имам искусено такво другарство а имам и од страна набљудувано и јас тоа не го оправдувам.....јас или живеам со некој или ај у пм .....а такви другарства не фала.......ни најмалку не ми се потребни.
Зошто само вистинските пријателства успеваат да го најдат правиот пат и покрај сите потешкотии и да опстанат долги години.

Normalnooo lol kolku takvi poznavam, do vcera so se vika od isti fildzan kafe pievme, a sea so krenat opas pa ako i pratis pokana mozda ke izlezete zaedno kolku da ne i go zaboravis likot:jaj:

еее колку ги има такви..не викам не може и ја така сум с еиспонашале спрема некој али ја сигурно не сум мислела дека тој друг ме осеќа мене како најдобра другарка...

зошто постојат такви луѓе не знам да објаснам подетално али знма дека живеат од корист. има такви луѓе сега ти си ми се а утре еј се знаеме од негде???

Gi ima i toa dosta.... ama sho da se pravi... i tie se "lugje":tv:

Ми се има случено и мене. Ама како велат: "Секое чудо за три дена". Не ми е сеедно поради тоа, но сепак на крајот ќе сфатиме дека всушност ни направиле услуга што на време се покажале какви се. И нормално секогаш си добивале тоа што го заслужуваат па не сум останал должен за коментарот што мислам за нив.

Не само шо не ме познава, зажалил шо ме запознал. Да се разбереме, ова се случува само на другари и другарки, бивши не вбројувам овде. Висок праг на толеранција, ама коа се проаѓа зад себе рушевини оставам. Сериозно. Не е ова одмазда, него едноставно потсетување на не прави го на другите она што не сакаш тебе да ти го прават. Така им праам услуга на сите наредни потенцијални заебани. Се служам со се. Не не стануе збор за шупачко понашање, него за суптилно ебење у мозок.

Честа појава е ова, иако не можам баш да се согласам дека најдобар другар без причина ќе те одмине и ке се прави дека не те познава.Можеби за титулата ,,најдобар другар,, имам преголем критериум :toe:.
Но кога се работи за другари и познаници имам доста искуства со луѓе со кои сум била прилично блиска а денес воопшто не ме ни погледнуваат по улица кога се разминуваме.Зошто е тоа не знам, нивна одлука и право, иако понекогаш ме интересира дали вината е во мене или едноставно ,,поминала љубовта,,..

Такви клошари не заслужуваат да се погледнат...

Глупо е така...и не е фер
Баш сега јас кога сум тука другарка ми во Мк и се она заборава мене да ми се пофали и да ми каже нешто што додека бев таму секојдневно го зборевме.Кога и да ја побарам дома она излезена е(ок 7 саати временска разлика),на мсн наеднаш се ке ми каже со кој била,како и е,дома шо праела едно друго и се осеќам предадено некако...

НЕ ПОСТОЈАТ НАЈДОБРИ ДРУГАРИ!!!Затоа нека не ве чуди фактот што се прават како да не ве познаваат(се е од корист, дали пари дали нешто сосема трето не е битно)...едноставно не се умарајте и не дозволувајте да станете блиски и да се доверувате за било што во секого...зашто на крајот последицете не се ни приближно до сјајни

Ми се има ова десено неколку пати,и не можам да кажам дека не ми беше криво,али на крајот сфатив дека не вреди да патам по некој кој не го заслужува тоа(особено ако ништо му немаш згрешено а не сака ни да те погледне на улица)..така да..лајф гоус он:wink:

Ако денес ти е најдобар другар а, утре не те познава грешиш никогаш и не ти бил другар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom