Ден на левучари

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајт среќен нека ви е на сите левучари :icon_lol:

left-handers-day.gif

Според едни истражувања, левучарите имаат за девет години пократок живот од деснаците.

среќен нека ви е празников.:)

Горди на својата лева рака. Нека ни е честит празников :D

Од левучарите што ги знам, имам добиено впечаток дека се ептен надарени за цртање.Вас ве бива ли за цртање?И да, обично се прилично интелигентни луѓе:).
Поздрав до сите левучари (особено до тој што ми црташе цртежи за ликовно во средно, пошо јас сум труп за тоа):D

MetalCore немој не ја иби срамота е :)
--- надополнето: Aug 13, 2011 11:19 AM ---
Левучарството претставува употреба на левата рака за извршување на секојдневните активности. Во историјата, левучарството се сметало често за негативна појава во многу култури. За да разбиеме одредени стереотипи, еве неколку факти за истото:
1. Се проценува дека околу 10% од светското население се левучари.
2. Мажите имаат два пати поголеми шанси да бидат левучари од жените.
3. Поголема е веројатноста левучарите да станат генијалци – 20% од членовите за МЕНСА (организација на лица со натпросена инмтелигенција) се левучари.
4. Едно истражување покажа дека во просек левучарите се за 15% побогати од деснаците.
5. Левучарите имаат за трипати поголеми шанси да станат алкохоличари во однос на деснаците.
6. Ако двата родитела се левучари, 50% од нивното потомство ќе бидат левучари. Двајца деснаци имаат само 2% шанси да имаат левучар како дете.
7. Одредени истражувања покажаа дека левучарите се подобри при справување со повеќе работи истовремено, што ги прави природно подобри за играње видео игри.
8. Статистички, колку е постара мајката толку е поверојатно дека новороденчето ќе биде левучар.
9. Левучарите достигнуваат пубертет 4-5 месеци подоцна од деснаците.
10. Според едни истражувања, левучарите имаат за девет години пократок живот од деснаците.

Тоа сум јас! :D

он: епа ај среќен нека ни е празникот!
п.с.
obama-signing-executive-orders.jpg

поздрав :icon_mrgr:

Честитки до левучарите.
Не ми е јасно како си го гледате напишаното кога пишувате.:unsure:

Честитки до левучарите.
Не ми е јасно како си го гледате напишаното кога пишувате.:unsure:

А ние па го прашуваме обратното - како вие гледате што пишувате? :) Одговорот на твоето прашање од нас е дека не е битно напишаното да не си го гледаме, туку битното ни е што си го гледаме празниот простор на кој што треба да напишеме нешто :icon_mrgr:

Познати левораки личности:
Александар Македонски

Јованка Орлеанка
Микеланџело
Јулие Цезар
Курт Кобејн
Леонардо Да Винчи
Џулија Робертс
Никол Кидман
Принцот Вилијам
Рамзес 2
Наполеон Бонапарта