Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
„Аутизам“ се јавува кај деца од 1-2 год и настапува кога детето ќе стекне власт над своите воспитувачи.
Тоа може да биде една ситуација а може да бидат и повеќе
Затоа така им се развива и нервниот систем

Аутизам не е болест, тоа настапува кога родителите ќе потфрлат
Чоек од кај ти е оваа мудрост жити се? Дај не треси од ракав некои работи шо не ти се познати.

Последно уредено:
На страна од форумски правила и колку се сакаме или мразиме, @cholismo е сепак жена и мајка, и не сме на подфорум фудбал и не се расправаме за фудбалски инаети. Малку пристојност не е на одмет.
So muabet ti e ova zena bila, majka bila ko na Titanik da sme pa zenite i decata prvi :cautious:
Ako ne i drzi gazot neka ne skoka :toe:

не планирам да го одвикнам од доење само дури не се тргни, до пет години нека цица ако сака.
Море и до 7 нека тера, да одиш и на голем одмор да го цицаш :popce:

So muabet ti e ova zena bila, majka bila ko na Titanik da sme pa zenite i decata prvi :cautious:
Делот што го цитираш е лично мислење, затоа пишав на страна од форумски правила. Значи да разграничиме, никој не е казнет затоа што Стефи е жена туку за несоодветно однесување.

Тоа како се однесувате со жени, деца или старци на форумов си е ваша работа но тоа зборува многу за вас неколку души.

Нема проблем јас со провокации, со години на форум си ги мерам со вас мажите тука, имало мајтапи и серии на моја сметка колку сакаш, и не се лутам, знам да избувнам ако сум била во ПМС или слично ама ми врви одма, ама да ми спомнува дете некој тука на форум нит ме знај нит ме познава, е то не дозволвам. Курајбер не само што провоцира туку и си бладва од памет и збора невистини за мене, сите тие работи базирани на мислења на форум, како пола од форумов што мислат дека на Бајро живеам, а допирна точка немам со то место.
И не знам зошто толкав хејт има на темиве спрема оние кои се иселија од тука, да не му борџиме кирија на некој ? Сме коментирале само лошо за Македонија, ај нека се случи нешто убо и тоа ке го коментираме и го коментираме ама ликови како него само негативните страни ги земаат.
И од сите луѓе шо коментираат негативно тој мене ми се качи, патем кој и самиот тој ги дели истите мислења.
А уствари кој е курајбер да кажи кој треба да збора негативно за Македонија, што е тој дежурен бранител на државата, не разбирам.
Наместо гневот да го насочат кон сите државни виновници што им се иселија другарите, роднините тој со Чолисмо мери колбаси на форум.
Секој втор муабет му е глупа, проста, парталка, тешко на тие луѓе искрено шо имаат таков речник со било кој па поготово со жена, утре другиден ќе се жени можи и ќерка да има, ама тој си знај.
Јас пецкам, се контрам, ќе направам мајтап ама никогаш никогаш прва немам навредено некој, модераторите тоа можат да го потврдат а и сите тука, вклучувајќи те и тебе.

Делот што го цитираш е лично мислење, затоа пишав на страна од форумски правила. Значи да разграничиме, никој не е казнет затоа што Стефи е жена туку за несоодветно однесување.

Тоа како се однесувате со жени, деца или старци на форумов си е ваша работа но тоа зборува многу за вас неколку души.
Pa ne deka i ta bas nesto kako dama se postavi, ako gledas taka.
Okolu odnesuvanjeto, taa ednakvosta ne vazi samo za plati i rabotni mesta tuku celo e ko ke ima se. Ako sakaat da bidat isto so mazite, fer e da bidat i isto tretirani.
Ne mislis ti taka ?

Pa ne deka i ta bas nesto kako dama se postavi, ako gledas taka.
Okolu odnesuvanjeto, taa ednakvosta ne vazi samo za plati i rabotni mesta tuku celo e ko ke ima se. Ako sakaat da bidat isto so mazite, fer e da bidat i isto tretirani.
Ne mislis ti taka ?
Јас сум стара школа Владе, јас можам тебе или на некој друг да ви влезам со клизачи, или вие мене. Не можам на Стефи, @Darling или @Aceso, да ми извинат што ги тагнувам во оваа прилика, да им кажувам ако не им трпи газот да не скокаат, да им спомнувам машки полови органи, да ги нарекувам глупачи, на кратко, да бидам сексист и мизогонист. Тебе тоа ти е како добро утро, се будиш, ставаш кафе и бараш на форум дали има некоја расправија каде што можеш да им се сипаш на жениве. Ако немала деца зошто немала, ако имала деца што барала во туѓа држава да ги раѓа, ако ги родила во туѓа држава што барала да пишува на форум и така... тоа е тој затворен примитивен мајндсет во кој сте загалавени.

Јас сум стара школа Владе, јас можам тебе или на некој друг да ви влезам со клизачи, или вие мене. Не можам на Стефи, @Darling или @Aceso, да ми извинат што ги тагнувам во оваа прилика, да им кажувам ако не им трпи газот да не скокаат, да им спомнувам машки полови органи, да ги нарекувам глупачи, на кратко, да бидам сексист и мизогонист. Тебе тоа ти е како добро утро, се будиш, ставаш кафе и бараш на форум дали има некоја расправија каде што можеш да им се сипаш на жениве. Ако немала деца зошто немала, ако имала деца што барала во туѓа држава да ги раѓа, ако ги родила во туѓа држава што барала да пишува на форум и така... тоа е тој затворен примитивен мајндсет во кој сте загалавени.
Баш напротив, ти во ист пост викаш си стара школа (демек добро) и примитивен (значи застарен) мајндсет (демек лошо), малку е оксиморонско тоа. Истото (старото) го класифицираш по 2 начина во еден пост. За навреди никој никого не треба да навредува, тука се согласувам со тебе, секој треба да држи нормален тон, дали му се свиѓало или не што кажува соговорникот, но со владе се согласувам за идејата, или еднаквост ол ин или да ја нема. Не може еднаквоста да биде нешто што го имаш во ракавот додека добиваш привилигиран третман. Ете ако пример некоја жена (не зборам на форумов) ти се дере, те вреѓа, што ќе толерираш такво однесување за да не си притивец или? Еден пријател убаво си вика: устата што јаде гомна ќе јаде и шамари.

Баш напротив, ти во ист пост викаш си стара школа (демек добро) и примитивен (значи застарен) мајндсет (демек лошо), малку е оксиморонско тоа. Истото (старото) го класифицираш по 2 начина во еден пост. За навреди никој никого не треба да навредува, тука се согласувам со тебе, секој треба да држи нормален тон, дали му се свиѓало или не што кажува соговорникот, но со владе се согласувам за идејата, или еднаквост ол ин или да ја нема. Не може еднаквоста да биде нешто што го имаш во ракавот додека добиваш привилигиран третман. Ете ако пример некоја жена (не зборам на форумов) ти се дере, те вреѓа, што ќе толерираш такво однесување за да не си притивец или? Еден пријател убаво си вика: устата што јаде гомна ќе јаде и шамари.
Не е застарен туку затворен мајндсет. Добро, ти ја разбирам поентата, ако локализираш на овие простори тогаш двете работи одат рака под рака овде. Под стара школа се подразбира нешто друго. Примитивците немаат ништо заедничко со временската ера, напротив, и денес ги има во изобилие, вооружени со тастатура, небото е граница...

Еднаквост и почитување се два различни поими, и исто така треба да е меѓусебно, ниту жена треба да трпи навреди ниту маж. Само малку невкусно изгледа кога некој маж има таков речник спрема жена, тоа говори за него каков човек е. Тој ако со некоја жена има таков речник што остана за друго, плус да се спомнуваат и теми кои не се за сеир воопшто.
На форумот некогаш од граници излегува дискусијата, ама буквално.

Еднаквост и почитување се два различни поими, и исто така треба да е меѓусебно, ниту жена треба да трпи навреди ниту маж. Само малку невкусно изгледа кога некој маж има таков речник спрема жена, тоа говори за него каков човек е. Тој ако со некоја жена има таков речник што остана за друго, плус да се спомнуваат и теми кои не се за сеир воопшто.
На форумот некогаш од граници излегува дискусијата, ама буквално.
Не зборев за ситуацијата, зборев општо, и пак си стојам до моето, треба човек да е културен и со почит, небитно дали е жена, маж, чистач, таксист, директор. Секој е човек додека не се докаже дека не е.

Ocigledno ne me sfati, ne se raboti tuka za stara skola tuku za princip. I jas sum protiv navredi na licna osnova ( ili barem so mera ili so usul so bi rekle da bidat ), me vregjale, sum vregjal i se to ok, nekoj e poosetliv, nekoj pomalce, jas sum operisan i taka. No imase edno pravilo, ako nekoj te vregja imas dve opcii. Prvata e da si prijavis i da ne navlegvas ponatamu, a drugata e da mu vratis troduplo, so e isto ok. A ne i dvete, i da mu vrakjas i ko ke zdozezi, cekaj sega ke prijavuvam. Vo takvi slucai dvata jadea ban, kazneni ili ako moderatorot proceni deka e vo sklop na razumno vregjanje nikomu nisto.
Ovde ispadna, dvata sajce majce si iskaraja, no samo kurajber e baniran oti Stefka bila zensko. Ne e fer toa, ne stara skola, prastara bidi ako sakas.

Problemot ovde e poveke i od percepcijara na rabotite, @cholismo zasega e so deteto tera dobi porodilno i gleda deka Germanija fukcionira 100 pati podobro od Mk za tie raboti i za toa ne e greska, nekoj pat si prezasiten od seteto non stop i tika doaga do mal konflikt dali so mazot ili ke gledas gradinki....
Mojata zena e ovde 4 godini, i bese 100% samouverena deka sama ke go gleda deteto bez pomos kako i dosega, ne i treabse nikoj osven jas, bez problem gi delime site obvrski, e sega nekoj pat jas sum po 4 dena 12 casa na rabora ili se slucuva da ostane ona so deteto mnogu vreme sama i poleka pocnuvaat muabetite, Lele skapav non stop, mi treba izduven ventil, kako bi bilo da e 8 casa na gradinka a ne 4, i poleka jas dobivam poveke vreme i ifra so deteto bidejki eve sega zapisa kurs da uci jazik kurs, sto se e vo red, uzivam so deteto.

Muabetot mi e ovoj sistem ovde, ne e napraven za si da bide vored, ke dojde moment koga sistemot ke te zaglavi, i moze ke pobarate pomos nod svekrva ili drug blizen, neznaes kade te vodi zivotot....tie sto se menat na po 3 meseca ili imaat non stop star za pomos dodeka deteto ne napolni 5-6 da se osomostoi primer dodeka si na rabota site se na povisoko level na psihiicka smirenost, finansii, sloboda kolku tolku, pomalku obvrskinbidejki iskreno mnogu pati ti doaga da poludis. Toa e realnosta. Non stop si na obvrska, i se e vored no jas so zadovolstvo bi precekal baba dedo da posedi barem mesec dva iako ja nemam taa moznost.

Нема проблем јас со провокации, со години на форум си ги мерам со вас мажите тука, имало мајтапи и серии на моја сметка колку сакаш, и не се лутам, знам да избувнам ако сум била во ПМС или слично ама ми врви одма, ама да ми спомнува дете некој тука на форум нит ме знај нит ме познава, е то не дозволвам. Курајбер не само што провоцира туку и си бладва од памет и збора невистини за мене, сите тие работи базирани на мислења на форум, како пола од форумов што мислат дека на Бајро живеам, а допирна точка немам со то место.
И не знам зошто толкав хејт има на темиве спрема оние кои се иселија од тука, да не му борџиме кирија на некој ? Сме коментирале само лошо за Македонија, ај нека се случи нешто убо и тоа ке го коментираме и го коментираме ама ликови како него само негативните страни ги земаат.
И од сите луѓе шо коментираат негативно тој мене ми се качи, патем кој и самиот тој ги дели истите мислења.
А уствари кој е курајбер да кажи кој треба да збора негативно за Македонија, што е тој дежурен бранител на државата, не разбирам.
Наместо гневот да го насочат кон сите државни виновници што им се иселија другарите, роднините тој со Чолисмо мери колбаси на форум.
Секој втор муабет му е глупа, проста, парталка, тешко на тие луѓе искрено шо имаат таков речник со било кој па поготово со жена, утре другиден ќе се жени можи и ќерка да има, ама тој си знај.
Јас пецкам, се контрам, ќе направам мајтап ама никогаш никогаш прва немам навредено некој, модераторите тоа можат да го потврдат а и сите тука, вклучувајќи те и тебе.
Stefke vi ja pratev produktivnata diskusija, ni toj e svetec, ni ti si cvekje za mirisanje sega vaka realno da si kazime.
A ti kao pak vistina da zboras za site.
I kolku so si ti od Bajro, tolku jas od Rotino sum taka da vo red e snegulke, ni mene mi se sroni biserot, nema ni tebe :toe:

Back
На врв Bottom