Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Новородени Македонци во Полог.

Прегледај го приврзокот 459079

Сдш еба матер а дпне шиптаpска ги докусури и им го заби последниот клин во ковчегот на Македонците, секако сето тоа благословено од мпц која од кога дојде Стефан НЕМА МРДНАТО со прст да помогне на Македонците и Македонија

Жално какви дилајли гласаме и нѐ водат, умираме а се смееме

Кичево има многу битен турски и ромски фактор. Македонците имаат константно пониско иселување и падот на родени до некаде го прати и падот на фертилната база. Албанците и покрај тоа што имаа раст на базата, намален е фертилитетот, плус иселување.
G4qzTcGXYAAlAgz

Претпоставувам дека има запишување на Турци и Роми како Албанци како во многу други општини.

И Албанци.Гледај во Лабуништа околу 5000 се пишани Албанци

Тој филм дека ние сме ги отфрлале и затоа прешле на таа страна ми е секој ден се помалце веројатен.
Вистината е дека дедовците им ја одрбале страната уште кога се потурчиле и за нив нема назад.
Исламот и блискоста што ја дава со останатите муслимани, секогаш ќе бидат посилни од еден јазик што го делиме со нив и кој, кај и да е ќе го заменат со шииптарскиот.

Тој филм дека ние сме ги отфрлале и затоа прешле на таа страна ми е секој ден се помалце веројатен.
Вистината е дека дедовците им ја одрбале страната уште кога се потурчиле и за нив нема назад.
Исламот и блискоста што ја дава со останатите муслимани, секогаш ќе бидат посилни од еден јазик што го делиме со нив и кој, кај и да е ќе го заменат со шииптарскиот.
Само се глупи. Како бе мене некој не може да ме отфрли. Мене тоа дали сум Македонец не ми зависи од тоа што ќе каже комшијава, нема што они да бидат прифатени или не. Ако си Македонец, Македонец си, а ако си пичка предавничка ќе се пишеш албанец и ќе глумиш жртва.

Според нови студии на која налетав побогатите луѓе имаат повеќе деца од сиромашните што е обратно од тоа што било правило или асоцирано со векови.

G4OsetUWgAAtw_m

G4Orx3PXQAAaNS-

G4Outh-WUAAjv90

G4Outh-WoAATUwv

Линк до студиите.

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://labdisia.disia.unifi.it/wp_disia/2025/wp_disia_2025_05.pdf

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.demographic-research.org/volumes/vol51/26/51-26.pdf
Edna teorija e deka poise deca imaat bogatite i sirmasnite, zaso niv ne im pravi razlika vo kvalitetot na zivot. Ili se bogati ili siromasni. Kaj srednata klasa problemot e sto decata vlijaat mn poise na kvalitetot na zivot.

Хрватска со можност да заврши во позитива во однос на 2024
прашање е колку се етничките Хрвати заслужни за ова, во 2024 Хрватска издала рекордни 90к дозволи за престој.

1762441917611.png
1762443559322.png

Бугарија
1762441447597.png

Србија
1762441489798.png

Грција
1762441553330.png

Горе-доле крајната слика веќе е оформена, западните држави не ја завршија лошо годината иако ако се почне да се чепка подетално во статистиката резултатите нема баш да бидат пријатни. Источна Европа е со особено лош резултат, Балканот и ние со него сме во континуиран пад со исклучок на Косово. Азија секоја година е со полош резултат, централноазиските држави кои до сега и се уште имаат висок фертилитет оваа година забележаа значаен пад кој веројатно ќе продолжи. Нема резултати за Јужна Америка каде состојбата е загрижувачка а единствен раст има во Африка и Блискиот Исток со тоа што има сомнежи во точноста на информациите за бројот на население во афричките држави и некои претпоставуваат дека бројката е доста пониска од официјалната.

G41SbcYWgAAUQBg

Ништо ново и шокантно од Харари, пред 10 години го има напишано ова во Homo Deus каде има делови од книгата каде ја разработува тематиката за ВИ и што ќе се прави со народот. Кога не ни беше толку актуелно ВИ ама веќе се одеше натаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom