Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
На Очајна треба да и дадеме пензија пошто родила едно дете и се развела 3 пати.
Не тропај бе само глупости, ај најди си некоја девојка и тепај време со неа.....а можеш да размислиш и дете да правиш.
Време ти е.

Мислам дека прочитав едно интересно мислење на темава пред некое време, а тоа беше дека црквата е таа што треба да се активира во вакви моменти.
Ако донациите одат преку црквата, тоа ќе ни озвоможи да стигнат таму каде што треба.
Мислам дека многу Македонци би се уклучиле во таква инцијатива и би донирале доста пари ако постои добра и транспарентна организација.
Crkvata?
Crkvata gradi stanbeni kompleksi so oblakoderi karsi GTC za nekolku meseci dodeka crkvi niz drzavava se gradat po nekolku decenii posto se ceka na narodni donacii.
Turi pepel na crkvata kako institucija.

Јас не реков на мајките со едно дете да им се даде пензија (јас имам едно). Реков на мајките со три деца. Мене секако не ме засега зашто не живеам во Македонија. Немам јас 3 деца. Кој уценува? Си ме помешала со друга или лековите не си ги испи од сабајле. Ако не да го легализираат силувањето и нека го забранат абортусот, па нека удри кој стаса, нека праи деца и жените ќе мора да раѓаат.

Според тебе така треба! Жените робови да бидат и да раѓаат! Бидејќи гледам Ерзана со 5 деца ти е идол. Оди во Шутка и дигни нозе Рамче да ти склепа деца, тоа е бар најлесно, покажи патриотизам.

Не живееш тука ама пак си земаш за право да обесуваш за работи што нема да те засегаат. Преглупа си да разебереш дека тоа едното дете што е родено тука ќе мора да живее под петте деца на Ерзана. Така и твоето едно родено таму во Германија, или да кај и да си населена, ќе мора да живее под петте родени од Пакистанката, па така, додека ти бараш станови да ти даде некој, твојот пород ќе биде изеден за генерација до две и во станот ќе живее некој друг.

Намерно кажувам “под' а не “со'', зашто во нивниот свет “со'' не постои кога сме ние во прашање.

Не живееш тука ама пак си земаш за право да обесуваш за работи што нема да те засегаат. Преглупа си да разебереш дека тоа едното дете што е родено тука ќе мора да живее под петте деца на Ерзана. Така и твоето едно родено таму во Германија, или да кај и да си населена, ќе мора да живее под петте родени од Пакистанката, па така, додека ти бараш станови да ти даде некој, твојот пород ќе биде изеден за генерација до две и во станот ќе живее некој друг.

Намерно кажувам “под' а не “со'', зашто во нивниот свет “со'' не постои кога сме ние во прашање.
Најинтересно ми е кога оние мажи и жени без ниедно дете, со дрва и камења фрлаат по жените во Македонија, оди прај деца а не туку виси на форум.

Rodeni makedonci

1953 - 29,952
1961 - 24,221
1971 - 20,652
1981 - 22,233
1991 - 18,013
2001 - 13,299
2011 - 11,544
2021 - 9,338
2024: 8,100

Uslovite se podobri od vreme na Jugoslavija, nesporedlivo.
Vo 1950'tite togas najgolem del od naselenieto uste ziveese vo kuki od kal i trski, i perese alista sred selo, nasata najgolema diaspora vo Avstralija, Kanada i USA se sozdadeni bas vo toj period.
Nema vrska ova so uslovite, nego mentalnata letva na lugeto e stavena mnogu pogore, ocekuvanjata se mnogu pogolemi.
Denesnoto makedonsko naselenie e gradsko naselenie, a gradsko naselenie ima kompleksni potrebi i mentalen sklop.
Na primer vo vreme na Jugoslavija pa i vo 90'tite idenjeto vo Grcija na more se smetase za luksuz i burzoazija, sega i utepani babicki so 15,000 penzii nekako uspevaat da skrpat da otidat na 7 dena na more.

Veles + Cashka Rodeni

Makedonci: 243 = 53%
Albanci: 118 = 26%

Ti ustvari predlagas na Veles da mu se desi toa sto ne unisti ko drzava vo 2001, namesto da bevme dalekovidi i se podelevme togas i da im dadevme 2-3,000 km2, pak ke ostanevme teritorijalno pogolemi od Slovenija i sega ke bevme raat i nemase sekoj den na tv da gledam surati kako Medziti i Bujar Osmani.
Или можеше само да се одвојат тие 3-4 села и да направат една општина па што сакаат нека прават таму
Автоматски споено мислење:

Треба на секоја фамилија со 3 деца да им се додели стан
90% од тие станови би оделе на Албанци и Роми

Јас не реков на мајките со едно дете да им се даде пензија (јас имам едно). Реков на мајките со три деца. Мене секако не ме засега зашто не живеам во Македонија. Немам јас 3 деца. Кој уценува? Си ме помешала со друга или лековите не си ги испи од сабајле. Ако не да го легализираат силувањето и нека го забранат абортусот, па нека удри кој стаса, нека праи деца и жените ќе мора да раѓаат.

Според тебе така треба! Жените робови да бидат и да раѓаат! Бидејќи гледам Ерзана со 5 деца ти е идол. Оди во Шутка и дигни нозе Рамче да ти склепа деца, тоа е бар најлесно, покажи патриотизам.
Проста си, добро е што во таа држава кај што си барем детето твое ќе го учи државата, нема да остане затупавено со таква мајка како тебе.

Најинтересно ми е кога оние мажи и жени без ниедно дете, со дрва и камења фрлаат по жените во Македонија, оди прај деца а не туку виси на форум.

Све е обавено кај мене , уживај си. Ако веќе гледаме интересни работи, исто интересно е како сопствените животни грешки и промашувања некој се обидува да ги преслика на цел свет. Демек ако ти си мажена за клошариште некое што нејќе да те натрти, и сите жени автоматски таа судбина ги чека, па сходно на тоа да бараат станови и чуда треба.

Инаетот на оваа тема само поскапо ќе ти ги кошта децата утре. Во превод, многу понеквалитетн свет и судбина ќе наследат кога ќе паднат под децата на тие што палат пожари за рекреација, а баш и кај нив и ќе заврши и станот.

Ниедна жена нема да ви раѓа доколку нема можност да го одгледа тоа дете. Ја се чудам како си нашол жена да ти роди, богзнае колку е загреови кутрата што се нафатила на таков очаен чекор
Све е обавено кај мене , уживај си. Ако веќе гледаме интересни работи, исто интересно е како сопствените животни грешки и промашувања некој се обидува да ги преслика на цел свет. Демек ако ти си мажена за клошариште некое што нејќе да те натрти, и сите жени автоматски таа судбина ги чека, па сходно на тоа да бараат станови и чуда треба.

Инаетот на оваа тема само поскапо ќе ти ги кошта децата утре. Во превод, многу понеквалитетн свет и судбина ќе наследат кога ќе паднат под децата на тие што палат пожари за рекреација, а баш и кај нив и ќе заврши и станот.
Ако мислиш на Албанците они се иселуваат уште повеќе од нас, а за деца и они немаат како порано, и они паднаа на две деца, ние паднавме на едно или ниедно.
Треба да се превземе нешто да се стимулираат многудетните семејства, ја би рекла во Македонија нема мажи кои се спремни да прават многу деца, мажите во Македонија уште се на цицката од мајка им, мама носи тато меси, тие "мажи" се сеуште деца шо цицаат од родителите, и сега од нив ќе очекуваме да ствараат фамилии и да ги хранат утре? Не се криви жените во Македонија што немаме мажи квалитетни, па после се мажеле и раѓале во странство, епа ќе раѓаат.

Ниедна жена нема да ви раѓа доколку нема можност да го одгледа тоа дете. Ја се чудам како си нашол жена да ти роди, богзнае колку е загреови кутрата што се нафатила на таков очаен чекор

Ако мислиш на Албанците они се иселуваат уште повеќе од нас, а за деца и они немаат како порано, и они паднаа на две деца, ние паднавме на едно или ниедно.
Треба да се превземе нешто да се стимулираат многудетните семејства, ја би рекла во Македонија нема мажи кои се спремни да прават многу деца, мажите во Македонија уште се на цицката од мајка им, мама носи тато меси, тие "мажи" се сеуште деца шо цицаат од родителите, и сега од нив ќе очекуваме да ствараат фамилии и да ги хранат утре? Не се криви жените во Македонија што немаме мажи квалитетни, па после се мажеле и раѓале во странство, епа ќе раѓаат.

Ти што би рекла не ми е многу важно. Факт е дека еден од нас двајца нема свршено година дена, а тоа не сум јас, и тоа кажува доволно. :icon_lol:
Нигде не ги амнестирам мажите. Еднакво сме ужасни и одговорни за ситуацијава и ние, ама ваквите како тебе што „нејќат да и даваат деца на државава“ се дефинитивно најдолното нешто што дише воздух тука.

Душиче мило, сега гледам дека си мислело дека си родила во странство од што си било квалитетно :icon_lol: :icon_lol:

Дека некогаш ќе ги стигнеме муслињата во новородени дечиња тоа нема шанси, пред се, бидејќи немаме ментална религија која што ги угнетува жените и ги смета за фабрики за деца. Но, тоа не значи и дека треба да се откажеме од се и да умреме сами без поколение. Каурките во Македонија се во тешка заблуда од интернет пропагандата и од инфлуенсерките на Инстаграм што ги следат, и нивниот "прекрасен" живот претставен на секојдневните рилсчиња, па мислат дека и они мораат да живеат таков живот. Додади на ова его трипот и дрскоста што им се јавува од како ќе завршат некој безначаен факултет и ќе добијат некоја диплома за завршени студии по маркетинг и слично, добиваш умислена жена која и на 35 години се понаша како вчера да искочила од средно школо и мисли дека е во најдобрите години, а не дека времето и прошло и и се потрошиле сите јајца од таблата. Тек тогаш малку од малку им доаѓа памет па добиваат желба да се остварат како мајки, па се плаќаат разно разни клиники за едвај некако со триста сили да остане трудна да роди и да го крсти детето Леонтин или слично.

Од друга страна, имаш буздовани што и на 40 години не им доаѓа памет, дремат по кладилници и трошат пари на Бук оф Ра и Кловери, пишуваат на малолетнички на инстаграм, следат ликуши како Ема Радујко и Ања Бла и мислат дека заслужуваат само жени со такви тела, а не гледаат дека на кафе идат у долни Адибас тренерки и џемпер на риги, носат социјалка бутната у боскерици што мајка му му ги купила затоа што не знае кој број носи и на свадба иде во одело црна кондура и бела кратка чорапа.

За секој проблем да се реши треба воља од двете страни, едната страна да се среди у главата и да почнат да се понашаат како мажи, а другата да го намали его трипот и нереалните очекувања и да сфатат дека никој не е совршен и без маани.

Очајна сака да се запише во гинисовата книга на рекорди за најмногу разводи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom