Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Најинтересно ми е кога оние мажи и жени без ниедно дете, со дрва и камења фрлаат по жените во Македонија, оди прај деца а не туку виси на форум.
Тие мажи мака мачат да се оженат затоа шо денешниве бели жени мозоците им се испрани од феминизмот.Кога ќе начукаат по 35 години тогаш почнуваат да размислуваат за брак и потомство,пошто нели на 24 да се мажиш е срамота. Не за џабе клиникана Плодност во Битола доживеа процут.Затоа не ја префрлај топката кај мажите.

G38Le87XoAETdOu

Податоци од 2023
Доминантно македонски општини со надпросечна млада популација од 15-29год. ( 18%< )

Вевчани (95% Мк)
Илинден (85% Мк)

Конче (72% Мк, 23% Турци)
Василево (65% Мк, 21% Турци, 13% Административно)
Гази Баба (65% Мк, 20% Алб)
Куманово (56% Мк, 26% Алб)
Чучер Сандево (55%Мк, 21% Срби, 13% Алб)
Петровец (51% Мк, 19% Бошњаци, 18% Алб)

Screenshot 2025-10-22 172438.png

Во Англија и Велс (не ОК) 53% од новородените се бели британски бебиња. Ако се додадат белите како севкупна бројка бројот е повисок за 10% но сепак оваа е бројката за домородното население.

G4BBwF0WsAA3LRP

G4BB89zW8AADtf6

Србија.

G4BI5PeXgAAL68F

G4BJTwGWIAA5U10

Последно уредено:
Уште 15-20 години бројките да станат статистичка едноцифрена грешка. Два пада се забележени во нашата статистика, кога доаѓа животот и ено опшесфо започнува падот(2016та) и после короната е пепел.
Дали тука се земаат бројките според тоа каде се пријавени децата или каде се родени? Затоа што сега е тренд луѓето да се породуваат во приватни болници што најчесто се во Скопје.
Тешко дека некое дете се раѓа во Брвеница, Јегуновце и Теарце. Умре одамна времето кога во амбулантите по селата се породуваа.

Полог све жените бегаат од таму по Тетово или СК да се мажат и мажите најчесто не можат да најдат жена за градење династија. Ни албанците не се многу поарни, нивните према швицарска бегаат.

Дали тука се земаат бројките според тоа каде се пријавени децата или каде се родени? Затоа што сега е тренд луѓето да се породуваат во приватни болници што најчесто се во Скопје.
Не се гледа според местото на раѓање (т.е. локација на болницата), туку колку што знам според живеалиштето на мајката (оставам можност да е поделбата и според тоа во која општина и на која адреса се пријавува отпосле детето).
Реално и помали се овие бројки, затоа што повеќето не ја менуваат адресата и по иселувањето, додека не им истече пасош/лична карта.

Мене друго ме буни, еве константно од 1994 година до денес живородено Македонци vs Албанци е 50% Vs 35%. Но лани во 2024 година има 11% unspecified што не пишува што се. Толкав висок процент немал скоро никогаш овие 30 години тие секогаш се движеле меѓу 2,3 и 4%. Инаку пред некој месец ги гледав истиве бројки во ДЗС можам да кажам дека не е грешка. Дали има некој вработен во ДЗС да каже кои се тие 11,3% неодредени(unspecified)? И зошто ги има во толкав број во 2024 година?

Attachments

• new.jpg
    new.jpg
    97,6 KB · Прегледи: 11
Последно уредено:
Мене друго ме буни, еве константно од 1994 година до денес живородено Македонци vs Албанци е 50% Vs 35%. Но лани во 2024 година има 11% unspecified што не пишува што се. Толкав висок процент немал скоро никогаш овие 30 години тие секогаш се движеле меѓу 2,3 и 4%. Инаку пред некој месец ги гледав истиве бројки во ДЗС можам да кажам дека не е грешка. Дали има некој вработен во ДЗС да каже кои се тие 11,3% неодредени(unspecified)? И зошто ги има во толкав број во 2024 година?
Податоците до 2004 вклучуваат родени во дијаспора.Откако се прекина тоа Албанците паднаа на 31% а сега се на 36%.Во 1994 реално се околу 29% во новородени.Уште да беа вклучени родени во дијаспора денеска тие би имале повеќе родени од нас или би биле изедначени.

Инаку ова со неопределени е бидејќи од 2024 не е задолжително поле етничката преипадност.Ги има најмногу во пелагонија и североисточниот регион

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom