Делам совети, но не ги применувам

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Кога станува збор за ЉУБОТА не верувам дека некој може да применува совети.

можи можи ... применват т.е. применваме само шо не се секогаш успешни. инаку да делам совети, појќето од нив ги применвам ама голем дел и не ги применвам најчесто љубовните совети. мн знам да му помогнам на блиските а самиот во иста ситуација не знам баш најубо да се снајдам

Зар тоа не е исто?!:pipi:

Мака ми е многу да пишам, па ајде на кратко.
Давам совети врз основа на искуство, на поука која сум ја извлекла јас. Мора прво нешто мене да ми се случило за да можам да пренесам на некој друг, нели? Немам право да давам совет ако не знам сама да го применам тоа. Барем кај мене е така. А и ако барам совет, тоа ќе биде од некој што знам дека може да поминал нешто слично, па од сопствено искуство ќе ми изнесе некои можности кои понатаму ќе ме натераат да размислувам.

Добар и корисен совет е совет само од искуство. Се` друго што го исклучува ова луѓето го зборуваат за да се почувствуваат подобро, демек корисно зошто мислат дека помогнале.

Зар тоа не е исто?!:pipi:

па не баш, и да не испадни на крајот како шо треба сепак применваме ... е сеа за мене лично и не ги применвам најммногу од Х причини ама барем луѓето шо се околу мене гледам дека ги применват

Ау оваа тема е само за мене:)

Многу често давам совети, и тоа добри (ќе бидам малку нескромен и сам ќе се пофалам):) но ептен ретко ги применувам...За жал...

За среќа тие што ги послушале моите совети им биле од голема помош, и ми се заблагодариле од срце...

па не баш, и да не испадни на крајот како шо треба сепак применваме ... е сеа за мене лично и не ги применвам најммногу од Х причини ама барем луѓето шо се околу мене гледам дека ги применват

Произлегува дека оние кои вообичаено делат совети незнаат ниту своите совети да ги применуваат,а не пак да прифатат некој друг совет од страна?!Блазе им на оние кои се опстојуват од туѓи совети???
Ах...,да тие очигледно можат РАЗУМНО со срце да Љубат.

Баш насловов ми одговара. Ако некој праша, можам да го советувам, да му дадам до знаење за некои работи. Но кога ќе дојде време јас да треба да си завршам некоја работа, е тогаш советите исчезнале. Џабе, колку и да ги мислам не доаѓаат во глава. Тогаш постапувам по сопствена интуиција и резлутатот е...зависи некогаш ок, некогаш лош.

Убаво е да се правиш газда на туѓо газе!

Делам совети, ама не ги применувам, не знам зошто е тоа така...

Претпоставувам дека ова е многу нормална појава, од причина што, кога делам совет на некој кој што му е тешко, многу лесно можам да размислувам објективно, трезвено и без емоции, за разлика од тој на кој што му го давам советот, кој е во емоционален хаос. А уште по нормална појава е неприфаќањето на совети, бидејќи животот е пракса,не теорија.

делам совети, а не ги применувам. Но,мислам дека тоа потекнува од тоа што сите сме различни карактери. Не секој е храбар да превземи некаков чекор. Мене на пример колку и да ме советуваат нема да ги слушам од причина што многу се плашам или подобро би рекла поважни ми се другите отколку јас самата.
Не сакам да е така, но ете таков карактер сум. Инаку знам прилично добро како да постапам во некоја ситуација,ама едно е да знаеш,друго да применуваш.

Ни делам ниту сакам да делам... Едноставно е, ако на некој му треба совет или решение за било што, ке дојди ке поразговараме. Но, на луѓе кои што малку или многу ги познавам да им делам совети од ракав без да ме прашаат и да им кажувам што да прават нема шанса.

А за применување засега сум добар. Мирна и ладна глава, размисли си добро па откако ке се одлучи дефинитивно, тоа што е тоа е.

Дали и Вие правите така??Кога треба да посоветувате некој за проблем одлични сте советници,психолози,но сепак малце вие потешко кога треба Вие тоа да го примените??Многу е лесно да кажете на некој како да постапи,а Вие кога сте во иста ситуација,се повлекувате,незнаете дали тоа да го направите или не??Што правите Вие,дали ги примменувате своите совет и на себе или не??

вечна вистина.

Тие совети кои што ги делам ги применувам.

delam soveti, a ne gi primenuvam...i poveke od toa, na drugi im pomagam vo dadena situacija, sebesi vo ista takva ne mozam...

Советите се моите искуства, не делам совети измислени.. како би го советувала некој кога ни јас самата не знам што би правела во таа ситуација, ако помага, барем да помогнам вистински!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom