Дејвис куп и Фед куп (натпреварување по држави)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Белгија ќе биде домаќин на Велика Британија во Дејвис Куп финалето оваа сезона, кое ќе се одигра од 27ми до 29ти ноември.

Страшно нешто од финале, не знам што да кажам.... Гофан - Мареј ќе биде квалитетен дуел во секој случај, меѓутоа останатото... за во ѓубре.

http://www.bbc.com/sport/0/tennis/34309163

Andy Murray is set to miss this year's World Tour Finals if, as expected, Belgium decide to host the Davis Cup final against Great Britain on clay.

The Flanders Expo Arena in Ghent will stage the tie if the Davis Cup Committee gives its approval on Tuesday.

The Belgian Federation has two weeks to confirm its choice of surface, but has opted for clay in four of its last six home ties and may conclude it is the surface most likely to inconvenience Murray.

The World Tour Finals - on a hard court - finish at London's O2 Arena on Sunday, 22 November, with the Davis Cup final played over three days from the following Friday.

"The O2 would obviously be a question mark for me if we were playing on the clay," Murray told BBC Radio 5 live after sealing Britain's place in the final.

"I would go and train and prepare on the clay to get ready for the final.

Од најбрзата до најспората подлога за само неколку дена, а колку ли само тешки мечеви ќе има во Лондон доколку игра. Е сега прашање е колку му значи Дејвис Купот како титула, мене ми е малку чудно, дали би го ризикувал мастерс купот и тоа на домашна публика, турнир кој го нема освоено, а за со Белгија ќе биде многу тесно, ама како и да е мислам дека би требало да ги земе Мареј двата сингл меча, едино ако се повампири Гофан па да тепа, другото е се лагано. Во секој случај сигурен поен е и на Гофан против Вард, а веројатно би можел да одлучи дублот за кој ќе ја освои титулата.

За дубл сигурни ми изгледаат браќата Мареј , би требало да победат .Останува само Енди да ги добие двата меча , сиот притисок е на него .

Нормално, домаќини се Белгија, публиката ќе биде на нивна страна. Дарсис, Гофан и уште не знам кој ли беа во Белгија, знаат да одиграат добро во дубл, јасно е, ќе дадат се од себе, плус не е исклучена можноста Гофан да го тепа Мареј во сингл, посебно на земја. Како и да е, не очекува интересен дуел. :)

http://www.bbc.com/sport/0/tennis/34309163

Andy Murray is set to miss this year's World Tour Finals if, as expected, Belgium decide to host the Davis Cup final against Great Britain on clay.

The Flanders Expo Arena in Ghent will stage the tie if the Davis Cup Committee gives its approval on Tuesday.

The Belgian Federation has two weeks to confirm its choice of surface, but has opted for clay in four of its last six home ties and may conclude it is the surface most likely to inconvenience Murray.

The World Tour Finals - on a hard court - finish at London's O2 Arena on Sunday, 22 November, with the Davis Cup final played over three days from the following Friday.

"The O2 would obviously be a question mark for me if we were playing on the clay," Murray told BBC Radio 5 live after sealing Britain's place in the final.

"I would go and train and prepare on the clay to get ready for the final.

ATP president Chris Kermode - a long-time ally of Murray's - has made it clear he expects the 28-year-old to play in the capital.

He said: "The Barclays ATP World Tour Finals is a mandatory event on the ATP World Tour and all players who qualify, unless injured, are required to compete in the event.
"He [Murray] has had a fantastic season and earned his place among the world's top eight players to compete at the season finale.

"We are aware of the comments made after the Davis Cup tie in Glasgow. However our expectations are that, if fully fit, Andy would compete in this year's tournament.

"Unless we hear otherwise via an official withdrawal, he is still entered to compete at the O2."

Нормално, домаќини се Белгија, публиката ќе биде на нивна страна. Дарсис, Гофан и уште не знам кој ли беа во Белгија, знаат да одиграат добро во дубл, јасно е, ќе дадат се од себе, плус не е исклучена можноста Гофан да го тепа Мареј во сингл, посебно на земја. Како и да е, не очекува интересен дуел. :)
Гофан не може да го тепа Мареј на ниедна подлога во три добиени сета. Два сигурни бода има Бријатнија, а и во дублот се огромни фаворити. Кретените Белгија ќе одберат земја што според мене е ужасна одлука. Мареј секако ги добива двата меча, а на земја освен Гофан останатите од Белгија се ОЧАЈНИ. Бедене ако игра ќе ги тепа и Дарцис и Бемелманс. А и да не ги тепа пак во дублот браќата Мареј се огромни фаворити. Според мене сигурен победник е Британија.

Гофан не може да го тепа Мареј на ниедна подлога во три добиени сета. Два сигурни бода има Бријатнија, а и во дублот се огромни фаворити. Кретените Белгија ќе одберат земја што според мене е ужасна одлука. Мареј секако ги добива двата меча, а на земја освен Гофан останатите од Белгија се ОЧАЈНИ. Бедене ако игра ќе ги тепа и Дарцис и Бемелманс. А и да не ги тепа пак во дублот браќата Мареј се огромни фаворити. Според мене сигурен победник е Британија.

Истото и јас го мислев. Мареј скоро да нема шанса да загуби од Гофан, на која и да е подлога. А во тој случај што правиме со Дарцис? Преочаен е за игра за земја, тој е играч за брзи подлоги, а на земја мислам дека ќе загуби од Бедене. Дублот и јас мислам дека ќе го добијат Британците.[DOUBLEPOST=1443004406][/DOUBLEPOST]http://www.skysports.com/tennis/new...s-cup-final-between-belgium-and-great-britain

Значи, дефинитивно Белгијците се одлучија за земја, во Гент ќе се игра финалето. За мене ова е самоубиство за Белгијците, бидејќи Мареј верувам дека ќе ги добие двата меча, е тогаш Дарцис нека му ја мисли, пошто на земја не може мене да ме победи.

Последно уредено:
Кајл Едмунд го прегази Берлок на челинџерот во финалето во Буенос Аирес 6-0, 6-4 и тоа на земја. Покрај Мареј, типувам дека вториот играч во сингл конкуренцијата за Британците ќе е Едмунд.

Кајл Едмунд го прегази Берлок на челинџерот во финалето во Буенос Аирес 6-0, 6-4 и тоа на земја. Покрај Мареј, типувам дека вториот играч во сингл конкуренцијата за Британците ќе е Едмунд.
Милион % ќе игра Кајл, немаат подобра опција Британците со оглед на тоа дека Бедене нема право да игра ако не се лажам. Едмунд е одличен тенисер и мислам дека имаат бод плус во неговиот рекет со оглед на тоа дека ќе ги прегази сите Белгијци на земја. (освен Гофан секако)

Милион % ќе игра Кајл, немаат подобра опција Британците со оглед на тоа дека Бедене нема право да игра ако не се лажам. Едмунд е одличен тенисер и мислам дека имаат бод плус во неговиот рекет со оглед на тоа дека ќе ги прегази сите Белгијци на земја. (освен Гофан секако)

Пак ќе речам, чуден избор направија белгијците со тоа што одбраа земја, а немаат некој изразит "шљакер". Одат на тоа дека Мареј би можел да изгуби еден меч (а нема), а на сметка на тоа Дарцис мислам дека ќе изгуби ко магаре од Мареј па и од Едмунд. Британците дури и во дублот (вака на хартија) имаат предност во Мареј брос. Секако ова е само на хартија, Дејвис Купот знаел да приреди и многу поголеми изненадувања од ова.

Пак ќе речам, чуден избор направија белгијците со тоа што одбраа земја, а немаат некој изразит "шљакер". Одат на тоа дека Мареј би можел да изгуби еден меч (а нема), а на сметка на тоа Дарцис мислам дека ќе изгуби ко магаре од Мареј па и од Едмунд. Британците дури и во дублот (вака на хартија) имаат предност во Мареј брос. Секако ова е само на хартија, Дејвис Купот знаел да приреди и многу поголеми изненадувања од ова.
Не само на хартија, секако имаат предност во дублот. Браќата Мареј се апсолутни фаворити против било кој пар од Белгија.
Најдобар избор за Белгија ќе беше некој средно брз хард, каде и Бемелманс и Дарцис ќе имаа шанси против Едмунд, Ворд и компанија. Вака, шансите им се сведени на теорија, едино Мареј ако се повреди па тогаш да направат нешто.

http://www.lta.org.uk/news/general-...ljaz-bedene-itf-davis-cup-eligibility-appeal/

Бедене сеуште не е во можност да игра за Британија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom