Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/34309163
Andy Murray is set to miss this year's World Tour Finals if, as expected, Belgium decide to host the Davis Cup final against Great Britain on clay.
The Flanders Expo Arena in Ghent will stage the tie if the Davis Cup Committee gives its approval on Tuesday.
The Belgian Federation has two weeks to confirm its choice of surface, but has opted for clay in four of its last six home ties and may conclude it is the surface most likely to inconvenience Murray.
The World Tour Finals - on a hard court - finish at London's O2 Arena on Sunday, 22 November, with the Davis Cup final played over three days from the following Friday.
"The O2 would obviously be a question mark for me if we were playing on the clay," Murray told BBC Radio 5 live after sealing Britain's place in the final.
"I would go and train and prepare on the clay to get ready for the final.
Гофан не може да го тепа Мареј на ниедна подлога во три добиени сета. Два сигурни бода има Бријатнија, а и во дублот се огромни фаворити. Кретените Белгија ќе одберат земја што според мене е ужасна одлука. Мареј секако ги добива двата меча, а на земја освен Гофан останатите од Белгија се ОЧАЈНИ. Бедене ако игра ќе ги тепа и Дарцис и Бемелманс. А и да не ги тепа пак во дублот браќата Мареј се огромни фаворити. Според мене сигурен победник е Британија.Нормално, домаќини се Белгија, публиката ќе биде на нивна страна. Дарсис, Гофан и уште не знам кој ли беа во Белгија, знаат да одиграат добро во дубл, јасно е, ќе дадат се од себе, плус не е исклучена можноста Гофан да го тепа Мареј во сингл, посебно на земја. Како и да е, не очекува интересен дуел.![]()
Гофан не може да го тепа Мареј на ниедна подлога во три добиени сета. Два сигурни бода има Бријатнија, а и во дублот се огромни фаворити. Кретените Белгија ќе одберат земја што според мене е ужасна одлука. Мареј секако ги добива двата меча, а на земја освен Гофан останатите од Белгија се ОЧАЈНИ. Бедене ако игра ќе ги тепа и Дарцис и Бемелманс. А и да не ги тепа пак во дублот браќата Мареј се огромни фаворити. Според мене сигурен победник е Британија.
Милион % ќе игра Кајл, немаат подобра опција Британците со оглед на тоа дека Бедене нема право да игра ако не се лажам. Едмунд е одличен тенисер и мислам дека имаат бод плус во неговиот рекет со оглед на тоа дека ќе ги прегази сите Белгијци на земја. (освен Гофан секако)Кајл Едмунд го прегази Берлок на челинџерот во финалето во Буенос Аирес 6-0, 6-4 и тоа на земја. Покрај Мареј, типувам дека вториот играч во сингл конкуренцијата за Британците ќе е Едмунд.
Милион % ќе игра Кајл, немаат подобра опција Британците со оглед на тоа дека Бедене нема право да игра ако не се лажам. Едмунд е одличен тенисер и мислам дека имаат бод плус во неговиот рекет со оглед на тоа дека ќе ги прегази сите Белгијци на земја. (освен Гофан секако)
Не само на хартија, секако имаат предност во дублот. Браќата Мареј се апсолутни фаворити против било кој пар од Белгија.Пак ќе речам, чуден избор направија белгијците со тоа што одбраа земја, а немаат некој изразит "шљакер". Одат на тоа дека Мареј би можел да изгуби еден меч (а нема), а на сметка на тоа Дарцис мислам дека ќе изгуби ко магаре од Мареј па и од Едмунд. Британците дури и во дублот (вака на хартија) имаат предност во Мареј брос. Секако ова е само на хартија, Дејвис Купот знаел да приреди и многу поголеми изненадувања од ова.
Милион % ќе игра Кајл, немаат подобра опција Британците со оглед на тоа дека Бедене нема право да игра ако не се лажам. Едмунд е одличен тенисер и мислам дека имаат бод плус во неговиот рекет со оглед на тоа дека ќе ги прегази сите Белгијци на земја. (освен Гофан секако)
Избација вчера и официјална постава, браќата Мареј, Инглот, Едмунд и Вард мислам беше. Едмунд дефинитивно ќе игра во сингл покрај Мареј.http://www.lta.org.uk/news/general-...ljaz-bedene-itf-davis-cup-eligibility-appeal/
Бедене сеуште не е во можност да игра за Британија.