Дејвис куп и Фед куп (натпреварување по држави)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Чудна одлука на Лион Смит (капитенот на Британците), го повика за настап Ден Еванс кој е 300ти рангиран (додуша, тој е единствен играч од Британците кој има победа над Томич), а за дублот засега се најавени Инглот и Џејми Мареј.
Кај Кенгурите, Бернард Томич го замени Кирјос.

Ден 1:
Енди Мареј - Танаси Кокинакис
Ден Еванс - Бернард Томич

Ден 2:
Џејми Мареј и Доминик Инглот - Лејтон Хјуит и Сем Грот

Ден 3:
Енди Мареј - Бернард Томич
Ден Еванс - Танаси Кокинакис

#BackTheBrits
Еванс беше повреден и затоа падна толку на ранг листата, инаку е одличен тенисер. Лани го наплеска Томи Хас како мало дете во Загреб. Исклучително добро игра на брзите подлоги и може да биде многу опасен играч. За Џејмс Вард го има измислено тенисот во секоја можна смисла.

Еванс беше повреден и затоа падна толку на ранг листата, инаку е одличен тенисер. Лани го наплеска Томи Хас како мало дете во Загреб. Исклучително добро игра на брзите подлоги и може да биде многу опасен играч. За Џејмс Вард го има измислено тенисот во секоја можна смисла.

За Ворд се сложувам, ама што се случува со Бедене не ми е јасно. Нели доби државјанство Британско и е втор највисоко рангиран Британец (57ми), а не игра. :toe:

За Ворд се сложувам, ама што се случува со Бедене не ми е јасно. Нели доби државјанство Британско и е втор највисоко рангиран Британец (57ми), а не игра. :toe:
ВРСКА НЕМА. Една од најголемите тениски превари е Бедене, куртон класичен. Верувај 10000 пати подобра опција е Еванс.

Го давам Ози Опен на Џоковиќ, за Хјуит да се пензионира со Дејвис Куп титула.

Надал утре на шо подлога игра со извесен Торпегард. Претпоставувам на тврда :icon_mrgr: . 23.5 граница мајке му...

Надал утре на шо подлога игра со извесен Торпегард. Претпоставувам на тврда :icon_mrgr: . 23.5 граница мајке му...

На тврда во сала. 94 годиште овој Торпегард, ваљда може да му земе 6 гејма.

Тиемо де Бакер пред месец дена изгуби од Томо Бркиќ, а сега води 2-1 во сетови и 2-0 во гемови против Вавринка. Мене ми се чини дека Вавринка е на работ на својата сила, како да ќе се струполи секој момент.

Aтмосферава на Гофан - Делбонис како Аргентина да е домаќин.

Во цел меч, Мареј загуби дури 6 поени на негов сервис и тоа 3 беа дупли грешки. :D
Го уништи Кокинакис.

Мареј со монструозно издание, 42 винера и 16 неизнудени грешки, притоа губејќи 6 поени на сервис, 3 на прв и 3 на втор сервис, од кои на втор сервис сите беа дупли сервис грешки.

Одлично издание на Еванс, и покрај тоа што загуби со 3-1. Ако игра вака во недела, има шанса да го победи Кокинакис (ако има потреба да се игра одлучувачки меч).

Каков дубл меч меѓу Британија и Австралија. :vozbud::vozbud::vozbud:
Британците имаа 2-1 во сетови, 6-5 во четвртиот, сервис на Енди и 30-0...Грот-Хјуит некако го вратија брејкот. Во тајбрејкот Британците имаа меч топка не ја искористија и Австралијанците го однесоа мечот во 5ти сет. Во него Британците пак имаа 3-0, и пак Австралијанците стигнаа до 3-3. На 5-4 за Британија, сервираше Грот кој не го издржа притисокот и претрпе брејк кој ги чинеше Австралијанците и пораз и можеби губење на клучниот поен во дуелов. Утре Енди има зицер против Томич за да ги прати Британците во ново Дејвис Куп финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom