The King of Clay
Модератор
- Член од
- 28 јануари 2012
- Мислења
- 5.038
- Поени од реакции
- 3.635
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одвратни се бе и Штепанек и Бердих, поголеми антиспортисти од нив немам видено. А за Ферер баш ми е мило што го прегази Бердих и тоа на подлогата што најмалку му одговара на Ферер заедно со тревата, онака му докажа на светот дека голема неправда беше што не играше во 1/2 финалето во Лондон. И сето тоа поради неспортскиот потег од страна на Федерер, односно неговото незалагање во дуелот со Делпо.Леле бе Алмагро...
Какви најдобри, ама ЈБГ, прееска препуштив од што ми идеше публиката на нерви, како некоја орда дерење, викање мислиш на фудбалски стадион се наоѓаш.
Е криво ми е за Ферер..
Ќе ги даваат некаде натпревариве? Спорт Клуб, Еуроспорт?
Читав нешто, ама не разбрав ко што треба. Новак мислам се жали на теренот на кој треба да игра, вика блага катастрофа бил.
Иначе Гофан-Новак. Топ дуел.
Novak Djokovic Facebook напиша:Obojica smo vrlo oprezni i dajemo sve od sebe da se sačuvam od povrede jer su uslovi za igru dosta, dosta loši. Siguran sam da je šljaka morala da bude bolja, iako verujem da su ljudi iz belgijskog saveza pružili svoj maksimum. Ali nekad to nije dovoljno i sad smo u pat poziciji. Igrati na ovakvoj podlozi opasnost je i za nas i za domaćine.
Zdravlje bi svima trebalo da bude prioritet i žao mi je što ovog vikenda ljudi koji su kupili karte neće biti u prilici da gledaju lep tenis jer ćemo svi biti na oprezu.
![]()
Шо се дешава со нашата репрезентација? Никаде немам сретнато информација дека се натпреваруваме во некоја зона. И кој тенисери се активни..
***Што се однесува до Македонската Дејвис Куп репрезентација, таа ќе го има својот настап на турнирот во Сан Марино, веќе трета година во низа се натпреварува во ниската трета европска група. Минатите два пати успеа да дојде до последната фаза, но не можеше до крај да си ја заврши работата губејќи од Турција во Скопје и од Бугарија во Софија. Иначе тој турнир во Сан Марино ќе се игра во претпоследната недела од петтиот месец, најверојатно започнувајќи од 20ти мај.***