Дејвис куп и Фед куп (натпреварување по држави)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Денес се играат многу мечеви во рамките на Дејвис Купот. Се играат четвртфиналните средби во светската група, моментално играат Голубев и Росол... не очекуваат интересни уели во остатокот од денот. Па, ајде навалете на темава. :) (y)

tenis.jpg

Аргентина - Франција т.е Берлок - Цонга, моментално на Спорт Клуб.

Miami definitivno bil samo losh period...denes resetiran Novak ...go rasturi Isner..rezultatot ne pokazuva znaejki kakov servis ima Isner ama Novak celo vreme go kontrolirashe rezultatot i ja imashe prepoznatlivata igra za svetski reket broj eden ...servis ,ritern ,forhend ,bekhend , se beshe kako podmachkano ...najvazno , beshe fokusiran ,emocii vo sekoj poen , ni traga od toj kurcobol odnos prema igrata..ke ima spektakli vo Monte Karlo
--- надополнето: 5 април 2013 во 23:50 ---
ke zaboravev , terenot beshe ko chelik ,brz upm ,topcheto se slushashe koga odskoknuva do Njujork

ццц Троицки блиску беше на крај ја заеба...

Зимуниќ/Божољац ги посраа браќата Брајан на домашен терен, се играше на разлика во 5ти сет, 15-13, тој сет траеше 1 час и 40 минути, а мечот над 4 ипол часа.
Србија води 2-1, и им фали уште една победа за пласман во 1/2 финале

Многу јасно дека Србија ќе го добие мечов, надежта на Америте им беше во двојки и две победи над Троицки. Едната веќе ја оствари Квери, реално беше и Иснер да го победи Троицки со оглед на тоа дека подлогата е екстра брза но Америте си ги прокоцкаа шансите со вчерашниот пораз. Шансите Квери да го победи Новак се рамни на 0, треба 90% прв сервис да има и 30 асови да здрви за да го победи, а тоа не верувам дека ќе се случи.
И Канада и Италија изиграа епски меч во двојки, и таму резултатот во 5тиот сет беше 15-13 но овој пат за домаќините. Вашек Посписил/Даниел Нестор ги победија Даниеле Брачиали/Фабио Фоњини.
Аргентина води 2-1 со Франција но таму мислам дека ќе има голема неизвесност до последен момент, први на теренот се Цонга-Монако, очекувам инзвонреден дуел, а ако победи Цонга уште поинтересен дуел очекувам помеѓу Берлок и Симон. Ќе биде пеколно пред аргентинските навивачи кои се едни од најбучните.

Како што пиша некој на чатот од стримот, да имаше уште еден сет -6 : 6 ќе го добиеше Ѓоковиќ.

Новак за повредата: "I've never twisted my ankle this way" and "It happened in the worst time" "The support made it go away“

1/2 финалните парови во Дејвис купот:
Србија - Канада
Република Чешка - Аргентина

Мое мислење:
Финале: Србија - Република Чешка

Мислам дека Аргентинците нема што да бараат на гостински терен против Чесите, Бердих (ако настапи, а не гледам причина да не настапи) не би требало да има проблеми во двата негови меча, на мечот против Казакстанците не ни настапуваше, па дуелот го решија Росол и Хајек, а во тимот беше и Радек Степанек кој настапи во дубл мечот.
Исто и Србија е голем фаворит против Канада, Новак, па тука би требало да е и Типсаревиќ, потпомогнати од дубл партнерите Бозољац/Зимуниќ, лесно ќе поминат против Канаѓаните, кој имаат само едно познато име, Милош Раониќ. Во Посписил не гледам некој играч кој може да му се спротистави на Србите.
1/2 финалните дуели се закажани за 13 и 15 септември.
Исто така и плеј оф рундата за опстанок во Светската група е закажана за тој термин, сеуште не е направен ждребот за тие натпревари.

Па не знам баш дали лесно ќе ги добие Бердих двата дуели ако игра Делпо. Ако не игра тогаш би требало лесно да е за Бердих. Од друга страна кај Србите не се знае дали ќе игра Новак, ете на последниов настап се повреди, се зависи и од тоа колку напорна сезона ќе има до септември, според мене ништо чудно и да го откаже учеството. Али како и да очекувам да пројдат Србите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom