Дејвис куп и Фед куп (натпреварување по држави)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак за репрезентација се работи.

За опстанок се работи, затоа и игра Надал. Ферер веќе го откажа своето учество па Рафа се реши да помогне, инаку и он се имаше откажано.

Еден од полесните тренинзи на Рафа. Инаку и Робредо ќе беше доволен за да го сомели Стаковски на земја, а во дубл ќе играа Марк Лопез и Гранољерс.

Spanish captain Alex Corretja about Rafael Nadal: “I think he’s from a different planet. This is almost impossible what he’s done today, coming from a different surface and time schedule. He spends the whole summer in the States and he came here and won nil and nil in the first two sets. I think only very special people can do that and Rafa is one of them.”

Иначе ќе игра и 2ки Рафа. :D

Mene ne mi e jasno zasto na Troicki ne mu e dozvoleno da gi sledi mecevite od tribina, sto e mnogu .. mnogu e. Preterano e mislam toa.

Mene ne mi e jasno zasto na Troicki ne mu e dozvoleno da gi sledi mecevite od tribina, sto e mnogu .. mnogu e. Preterano e mislam toa.

BUEuZU6IQAA9YMt.jpg:small

Чешка финалисти.

Лане не освоија Чешка? Ептен патриоти излегоа Бердих и Степанек :pos:

Новак го размонтира Раониќ, 3-0 во сетови, првиот добиен во тај брејк, другите премногу лесно, за 2-2 во дуелот против Канада, решавачки меч за тоа кој ќе се пласира во финале ќе е Типсаревиќ - Пошпишил.

Лесно и очекувано ја свртеа денес Србите.

Србија -Чешка финале . Се знае веќе кој ќе е дома?

Пред малце беа извлечени двојките за новата сезона во Светската група.
Србија ќе игра на домашен терен против Швајцарија, Новак Ѓоковиќ против Федерер, ако одлучат овие двајца да играат на првиот меч.
Шпанија на гости ќе им се спротистави на Германија.
Република Чешка против Холандија на домашен терен.
Италија - Аргентина, во Буенос Аирес.
Франција - Австралија, во Франција, би требало овој дуел да биде неизвесен и доста интересен.
Енди Мареј против Американците, на нивни терен.
Во една половина од ждребот се Чешка и Шпанија, во друга Србија и Аргентина.

Ако може некој да ми каже колку би чинеле отприлика влезници за финалето со Чешка во Комбанк арената,пакет 3 дена(петок,сабота и недела).Фала.

Типсаревиќ офивијално аут од финалето кое почнува утре. Што најверојатно значи дека дублот ќе го одлучи победникот. :)

Дублот Зимоњиќ/Бозолјац е далеку поквалитетен од Хајек/Росол. Инаку на местото на Типсаревиќ е повикан Лајовиќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom