Дејвис куп и Фед куп (натпреварување по држави)

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Novak ke igra sigurno ,godinava se resheni pak da go osvojat Davis cup-ot , koga veke gi nema Shpancite patot im e lesen i bi trebalo da pobedat . Sepak so ,,yugokanagjanite,, nema da e bash taka lesno ,vo parovi ne se znae , Nestor seushte igra vrvno , taka da se ke zavisi od Novak , Tipsa i Troicki se nestabilni so igrite ,kaj niv nishto ne se znae
--- надополнето: 9 април 2013 во 21:24 ---
cesite za mene ne se favoriti , naprotiv Argentina so Delpo se pojaki , e sega zavisi od terenot , cesite se poznati po dubarite so podlogata taka da toa im e prednost , inaku igrachki kadar gledano Argentina na hartija se vo momentot podobri

Од 22 до 25 мај во Сан Марино ќе се одиграат мечевите од 3 група во Дејвис купот каде се наоѓа и репрезентацијата на Македонија.
Тие се најдоа во Д групата заедно со репрезентациите на Турција, Албанија и Азербејџан.
За нашата репрезентација ќе настапат Шендрит Деари, Стефан Мицов, Предраг Русевски, Давид Мицевски.

Од 22 до 25 мај во Сан Марино ќе се одиграат мечевите од 3 група во Дејвис купот каде се наоѓа и репрезентацијата на Македонија.
Тие се најдоа во Д групата заедно со репрезентациите на Турција, Албанија и Азербејџан.
За нашата репрезентација ќе настапат Шендрит Деари, Стефан Мицов, Предраг Русевски, Давид Мицевски.
Како добар познавач..што предвидуваш? имаме шанси?

Како добар познавач..што предвидуваш? имаме шанси?
Турција е солидна репрезентација, но не им игра најдобриот нивен тенисер Марсел Илхан, што е добра шанса за нас, е сега не знам овие другите репрезентации што може да понудат, а и нови имиња имаме во тимот, некои прв пат и ги прочитав денеска, за второ место во група имаме шанси, а за тоа 1/2 финале и победа таму не знам, ќе вкрстиме со Ц групата, таму се Сан Марино, Ерменија и Грузија.

Утре Македонија ќе треба да го одигра својот меч против Турција, според мене репрезентацијата на Турција е најопасната во нашата група, сепак останува да видиме што ќе се случи утре. :)

Кизнај дали Сан Маринчаниве ќе направат некој пренос. Лани со Бугарија кога игравме имаше. Сега...

Македонија 3-0 Турција
Русевски 6-4/7-5
Деари 7-5/6-4
Русевски/Мицов 6-2/7-6
Утре играат со Албанија.

Искрено имаме реални шанси за влез во втората евро-африканска зона. Во полуфиналето најверојатно ќе играме против Грузија, тие имаат играчи со ранг околу 1000-1500, едниот не им е рангиран (16 години), а имаат и еден солиден што е 262. на листата. Сепак тој би го добил само едниот меч, а Русевски ќе го тепа другиот што би било 1-1. Во дубл верувам дека нашиве ќе одиграат подобро, сепак останува да видиме, иначе овај што е 262. на листата од Грузија не играл против Ерменија, не знам дали станува збор за недоволна физичка подготвеност т.е. повреда или само не сака да се троши бидејќи овие од Ерменија се ТАПИ невидени па изгубиле убедливо и од послабиве играчи на Грузија... :D

Добро е кога знаеш дека има и полошти тениски федерации од нашава.

Стефан Мицов тепал вчера 6/0 6/0, а Давид Мицевски денеска тепал 6-0/6-1. Изгледа азербејџанциве и албанциве првпат фаќаат рекет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom