Дејвид Коперфилд

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
а ке има ли доказ дека пред тоа таа жена не е затруднета, иначе од кај ке знаеме дека таа не е од претходно трудна

Dimitarc напиша:
ај некој пак нека го аплоудира видеото ако може и сака
Аман, читај погоре. Клипчето е аплоадирано и си седи таму додека не го избришам. Која е причината да го аплоадирам пак? Прочитај убаво што напишав и кај да го најдеш.

Го гледав пред некое време клипчето, ама изумив да реплицирам. Мојата фантазија не е задоволена, па би сакала да ѕирнам уште некое, ако некој налета на клипчуле, нека го даде:)

Еве го клипот со дејвид коперфилд на шоуто на опра. Не бев баш импресиониран пошто не ми е баш јасно шо се работи во трикот. Некоја чевличка и прстенот на водителката. На крај ќе испадни прстенот врзан за врвките од чевличката.

Фала Sindikat што сепак се потруди, ќе го погледнам после 23:00:wink:

Еве едно видео со објаснение на трик од дејвид коперфилд. Ќути еден трик да му го научиме. Сепак не го изведува само тој овај трик, ама наводно бил негов. Ама баш е неверојатно голема илузијата шо и покрај то шо ќе знајте шо е финтата пак нема да можи да забележите, јака илузија. Ѕирнете го шо да ви речам.

Обидете се да го симнете филмот на David Copperfield - Illusion ги има скоро сите негови прочуени "магии". Она што најмногу ме зачуди: едно трикче во кое ти дава да замислиш број и по некои картони да се движиш броејќи и постојано погодува на кое место си застанал. Кој број и да го замислиш на исто место испаѓаш. Интересно, најверојатно чиста математика. Ама кој да ја мозга?!? :wink::)

Ilidan напиша:
Abe laze ne postat magii . Toa se sve nekoj trikovi
Доброутро другарче. :wink:

Секој го знае тоа. Интересното е тоа како се изведуваат триковите. Неприметно.

Acid напиша:
Бај д веј, можеш да го најдеш видеото со исчезнувањето на статуата?
Баш сакам да го погледнам.

Јас гледав документарна само за тоа како ја снемува статуата,и на крај се казува дека се користат посебни рефлектори кои ки заслепуваат луѓето.А тоа со камера снимано све е во Adobe premiere 2 PRO :uvo:

Имам гледано некои емисии и некои илузии и навистина ми е интересно и чудно. Што убаво би било да знам да правам илузии....:nesum:

Acid напиша:
Добро, и да е точно дека има машина за стопирање на времето (а нема), како (и да го стопира времето) би ја помрднал статуата на слободата и пак би ја вратил? Интересно, ама нема апсолутно никакви (па ни теоретски) шанси да направи да исчезне Статуата на слободата. :roll:

Sosema se soglasuvam so Acid. Eve da receme deka ja pomrdnal statuetkata, za kolku vreme bi go napravil toa ? Za sekoj potfat nemu bi mu trebalo barem 3 meseca. Da go stopiral vremeto negovata dusa seuste bi stareela i do sega bi umrel od starost pokraj lugeto sto se rodile vo negova generacija.. Ova e samo moe mislenje

Еве ви едно клипче од типов, каде што тој поминува НИЗ кинески ѕид, пред публика, со една камера во еден кадар! Тука нема ни логика, ни физика, ни ништо..... т.е. нема објаснување! БУЈРУМ!

А инаку за тоа со летањето, научнициве го испитувале, и заклучиле дека може да произведе преголема магнетна сила, која е спротивна на таа на земјината гравитација, па така уствари тој се одбива од земјата, како што се одбиваат два магнети со ист пол. И Коперфилд изјави дека секогаш кога го изведува "трикот" со летањето, тој претрпува неверојатно голема болка, премногу му било тоа исцрпувачко!

јахутерминал напиша:
Абе сеа имаш техника шо сакаш ке ти направат!:toe:

Престиж филмот си го гледал ли? ако не гледај го ке ти биде појасно како одат некои работи :my21::boks:

Клуч на магијата е излажано око
мислиш си видел а уствари не си видел тоа шо сакаш туку тоа шо треба да го видиш е за тоа некој учел :citac: и сеа ти се копиљит али џабе им е:my34:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom